Heja Livet!

Heja livet-2

Heja livet-3

heja livet

För något år sen startade Caroline Levy och Emely Crona Stenberg en magisk Facebook-grupp som heter Heja Livet. Den började som en kul liten grej men såhär något år senare är det en galen aktivitet i gruppen och antalet medlemmar växer så det knakar. Varför?

 

Förhoppningsvis är det så att vi kvinnor drömmer om att hitta en genensam kraft. En plats där vi stöttar varandra istället för att konkurrera. En plats där vi får utbyta erfarenheter, såväl framgångar som motgångar. En plats utan pekpinnar, trender eller strikta regler, en plats med tid för drömmar, reflektioner och fria tankar. En plats där man får vara exakt den man är.

 

Deras beskrivning i gruppen är vacker och talande…

 

”..För oss med huvudet högt och blicken framåt.

För drömmare, realister och optimister.

För oss som tror på att det finns fler vägar att gå än de med deadlines och kniven mot strupen.

Något för oss tjejer, där vi är med varandra, inte mot varandra.

Där vi lär oss vad mod och styrka är utan att behöva offra något av oss själva..”

 

Imorse hade jag en yoga och meditationsklass på vackra Element Spa för ett gäng av de fina tjejerna från gruppen. Jag har ju undervisat galet många klasser på alla möjliga ställen så känner mig oftast väldigt trygg i det jag gör. Imorse när jag cyklade till Element spa så kom jag dock på mig själv med att vara lite nervös. Intressant! Jag tittade närmare på den känslan och insåg att jag var rädd för att bli dömd av dessa kvinnor. Jag har alltid tyckt att för många kvinnor i grupp (speciellt i samma ålder) kan vara lite läskigt – som att konkurrens, jämförelse och skitsnack ligger i luften. Alltså exakt motsatsen till vad denna grupp står för.

 

Jag gick emot nervositeten och kom tillbaka till anledningen varför jag gör det jag gör. Anledningen som är så mycket större än min egna små rädslor. Jag hittade ner i min kropp och mitt hjärta. Därifrån kände jag tydligt hur mycket jag önskade att få dela min passion för yoga och meditation med dessa kvinnor. Den där lilla nervositeten försvann. Om någon ville döma mig var det helt OK – jag ville oavsett dela det jag har och tror på.

 

Det blev en underbart mysig morgon och när klassen väl var igång hade jag helt glömt bort det där med dömande. TACK, TACK, TACK alla ni som var med. Och TACK Carro och Emely för att ni skapat den fina gruppen.

 

HEJA LIVET!

 

Lär gärna mer om mina tankar om livet i kategorin Tankar om livet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Nice website with useful content. I appreciate that you share this content, thanks.

  eladó cégek hirdetése 2023-04-19 15:31:44 https://origohome.hu
  Svara
 • Hej Josefine,

  Tusen tack för den underbara klassen idag! Från att stå där och sheika med ögonbindel, lite små-awkward till att komma in i det hela och släppa loss var otroligt befriande. Många aspekter som samtidigt fick en att stiga ut sin bekvämlighetszon och hitta sig själv och lugnet utanför den.
  Väldigt tacksam! <3

  Siiri 2015-12-09 21:20:44
  Svara
 • Tack magiska du! Du är så fantastiskt och gav oss verkligen en fin morgon. Mer med Heja Livet – absolut! Kram!!

  Carro 2015-12-09 17:01:42
  Svara
 • Hej Josefine!

  Ville bara skriva att jag tyckte du var fantastisk idag och jag blev väldigt inspirerad i morse.
  Hade aldrig mediterat tidigare och tyckte detta var perfekt! Kan ärligt säga att jag själv också lite nervös ang. hela meditationsgrejen.
  Det var en underbar start på dagen och hoppas verkligen du kommer till HejaLivet fler gånger.
  Har du klasser i yoga någon annanstans?

  Ha en fin dag !

  Stor kram

  Victoria 2015-12-09 12:36:28
  Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Åh va fint att höra Victoria. TACK för att du var med :-). Jajaja…fler HejaLivet klasser får det bli. Jag håller mest retreats runt om i världen med Yogiakademin.se men ibland har jag klasser på yogayama.se och urbanom.se också. Håller exempelvis en workshop i helgen på Urban Om :-). Hoppas vi ses snart igen. Stor kram!!!!

   josefinebengtsson 2015-12-09 12:39:53
   Svara
 • TACK fina, bästa Josefine!

  Emme 2015-12-09 12:22:48 http://letsdolcefarniente.tumblr.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!