Estelle Nordenfalk – Vad är yoga?

estellenordenfalk

Med den här bloggen vill jag få fram vad yoga är. Eftersom jag är författaren är det självfallet min syn på yoga som formuleras till största utsträckning. En syn som är sann för mig. Ofta kan ju dock tankar från olika människor ge fler perspektiv. Vi kanske talar om samma sak men på olika sätt. Jag har därför den senaste tiden intervjuat några inspirerande personer i yogavärlden för att bredda synsättet här på bloggen litegrann. Frågan som lydigt är ” Vad är yoga för dig”.

 

Först ut med svar är underbara Estelle Nordenfalk som drivit Skandinaviens största yogastudio (studion där jag undervisar när jag är på hemmaplan) i ett decennium och själv yogat dubbelt så länge.

 

Läs hennes kloka tankar här…

 

Svaret på frågan ”Vad är yoga för dig?” har förändrats många gånger sedan min första kontakt med yoga för drygt 20 år sedan. Kanske ett ganska naturligt förlopp men det har gått från det rent fysiska till det mer mentala. Du kan utöva yoga av många olika anledningar, för att bli mer rörlig, bygga muskler, träna din balans och smidighet. Men det som idag intresserar mig med yoga är det som handlar om utveckling, då kommer dessutom det andra på köpet. Tittar men på det totala utövandet av yoga så gissar jag att det kanske är 10% av eleverna som har den personliga utvecklingen som fokus.

 

Yogayama är ju den största arbetsgivaren inom yoga i Skandinavien så jag har under årens lopp anställt många lärare och bortsett från det mest grundläggande som att du är välutbildad, har lång erfarenhet av att guida klasser, kan hålla ett rum etc så kommer det alltid för mig ner till den egna personen och hur den har tagit till sig yogakunskapen i sitt liv.

 

För att man skall kunna guida någon annan person på det sätt som vi vill lära ut yoga på, måste kunskapen vara förankrad i läraren och därmed vara en naturlig del i personens vardag.

 

Att kunna med vackra ord prata om närvaro är inte samma sak som att vara närvarande själv.

 

Att på ett övertygande sätt kunna prata om ”allt du behöver har du inom dig”, betyder inte att du själv är generös och kan känna glädje över andras framgångar.

 

Bara för att du pratar på ett inlevande sätt om att stå emot den yttre bekräftelsens lockande kraft, betyder inte det att du själv inte drivs av ditt egna ego.

 

När diskrepansen mellan ord, tanke och handling blir för stor blir det ointressant och tappar kraft och i det tillståndet sker heller ingen utveckling. Eftersom yoga är tänkt som ett fredssystem handlar det ju om att bli en bättre människa gentemot andra människor, vad kan vara mer intressant att fördjupa sig i om inte det?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Thank you for the inspiring and informative post on yoga. Your writing style is engaging, and I found myself captivated by every word. I’ve bookmarked your blog and look forward to reading more of your insightful content. Keep up the fantastic work!

  jenny 2024-05-07 11:34:46 https://ro-exec.net/
  Svara
 • Thank you for the insightful and enjoyable read about yoga. Your post is captivating and informative, making it a must-read for anyone interested in learning more about yoga. I’ve bookmarked your blog to keep up with your future posts. Keep up the fantastic work!

  sterio 2024-05-07 11:28:00 https://bloxstrap.dev/
  Svara
 • First up with answers is the wonderful Estelle Nordenfalk, who has run Scandinavia’s largest yoga studio (the studio where I myself teach when I’m at home) for a decade and has practiced yoga twice as long.

  Infinite Craft 2024-04-15 09:35:30 https://infinitecraftonline.io
  Svara
 • Det är fantastiskt att läsa din reflektion kring vad yoga innebär för dig och hur din syn på det har utvecklats över tiden.

  That's Not My Neighbor 2024-04-11 09:39:13 https://thatsnot-myneighbor.io/
  Svara
 • I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout of your blog. AmericaSuits offers a stylish Emma Watson leather coat, exuding elegance and sophistication. Crafted with premium materials, it’s perfect for adding a touch of glamour to any ensemble. Elevate your wardrobe with this timeless piece from AmericaSuits.
  https://americasuits.com/emma-watson-leather-coat

  fiberfashion 2024-02-21 11:42:49
  Svara
 • I find your initiative to explore diverse perspectives on yoga commendable. Interviewing individuals from the yoga community adds richness to your blog, allowing readers to appreciate the varied facets of this practice. It’s a wonderful way to foster a holistic understanding of what yoga means to different individuals.

  Svara
 • I find your initiative to explore diverse perspectives on yoga commendable. Interviewing individuals from the yoga community, especially regarding ” writing a conference bio ,” adds richness to your blog. This approach allows readers to appreciate the varied facets of yoga, fostering a holistic understanding of what it means to different individuals.

  Adam Sanders 2023-10-19 16:33:07
  Svara
 • This is the here error bluescreen of death to fix online.

  bluescreen of death 2023-07-28 19:00:44 https://techvilla.top/blue-screen-of-death-error
  Svara
 • I want you to thank for your time of this wonderful read!!! I definately enjoy every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff of your blog a must read blog!

  Blog comments 2023-06-26 12:03:27 https://www.fiverr.com/s/E5YqDd
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!