Meditation – såhär hittade jag det

P1010521

meditation

meditation

Foto – Peter Sahlberg 

Meditationen har liksom smugit sig på mig under flera år. Redan i nian, smet jag iväg till Biblioteket och lånade böcker om meditation. Jag kände ingen annan som höll på med det då så jag skämdes lite – höll det hemligt för min familj och vänner för att inte verka konstig eller deprimerad (i 15 års ålders är det ju livsviktigt att smälta in).

Bakom stängda dörrar eller ensam i skogen, ifrågasatte jag livet och världen i stort – jag ville förstå allt på ett djupare plan. Det var nog därför jag kände den där dragningen till just meditationen men eftersom böckerna var min enda inspiration så förblev också meditationen mycket av ett koncept. Det var först flera år senare när jag hittade yogan (en slags meditation i rörelse) som jag började förstå grejen på ett djupare plan, det blev självupplevt istället för bokkunskap.

Men när meditationen verkligen blev en viktig nyckel i mitt liv var först under min första Vipassana meditationskurs i Indien – en slags Mindfulness meditation på ett tystnads retreat som pågår i 10 dagar, där man sitter still och mediterar 10 timmar om dagen. Det första retreatet kommer jag aldrig glömma, det var det värsta men också det absolut bästa som hänt mig. En positiv vändning i livet helt enkelt.

Läs gärna mer om Vipassana i mitt inlägg – Vad är Vipassana meditation?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Your life is so generous. This is what I wish for.

  getting over it 2024-04-02 09:27:03 https://gettingoverit.io
  Svara
 • Good step you have written of writing content relating to cooperate sense. Better yet good working skills and hope you write more of this soon.

  Yellowstone rip jacket 2023-01-11 13:29:07 https://www.celebsmoviejackets.com/yellowstone-rip-wheeler-jacket
  Svara
 • Hej Josefine! Så himla roligt att du börjat blogga! 🙂 Kan tänkte mig att du säkerligen har fullt upp men jag skulle älska en podd med dig. En podd som handlar om allt du brinner för, dina åsikter, dina tankar, dina tips, ja allt du står för, DU helt enkelt. Du är en stor inspirationskälla! PUSS & KRAM

  Nana 2015-10-15 11:04:19
  Svara
  • Svar på Nanas kommentar.

   Åh tack för fina ord Nana! Blir verkligen varmt i hjärtat av att läsa. Jag brinner för att inspirera med det jag tror på. Kanske kan bli en podd framöver också :-). STOR KRAM till dig!

   josefinebengtsson 2015-10-15 11:48:42
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!