Yoga för barn

 Hej kära ni. Alltså, sååå lycklig över denna yogastund. Häromdagen körde vi förbi en skola här i Indien och kom på tanken att fråga om barnen ville ”leka” yoga. Åhhhh ja de ville dem. Här i Goa har nästan alla skolor tydligen yoga på schemat så de var ganska vana vid både balansen, solhälsningen och namaste.

Men som vanligt när jag yogar med barn så inser jag ofta att jag har mer att lära mig av dem (än barnen av mig) när det kom till dessa övningar.

De främsta anledningarna till att jag yogar och mediterar är ju för att bli mer närvarande, leva med mina känslor och framförallt inte ta livet så seriöst – istället hitta in i leken.

Det är ju exakt som barn lever helt naturligt. Dessa barn tänker ju inte på dåtiden eller framtiden – de är ju närvarande hela tiden. De stänger inte heller in sina känslor utan släpper ut dem så fort de kommer (kanske inte något som alltid funkar som vuxen men vi skulle nog må bra av att uttrycka lite mer…. ).

För att dessa gulliga barn ska kunna behålla sin närvaro tror jag däremot att det vore magiskt att ganska tidigt börja smyga in övningar från yoga, meditation, dans, tantra etc.

Att ta fem minuters break för dans och shaking under kemiklassen eller byta ut en matteklass mot en stunds ögonkontakt och sharing tror jag skulle göra magi i skolan. Inte bara för att behålla det lekfulla sinnet utan även för att utrota mobbing.

Om jag får barn vill jag att de ska gå i en skola med yoga på schemat och skogen runt knuten. En skola där de lär sig…Om sig själva. Om andra människor. Om naturen.

Kanske får stanna här i Indien helt enkelt ;-).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Your post is wonderful, and I would want to share a small bit of it with you.

  Happy wheels 2024-04-09 09:42:31 https://happywheels.one
  Svara
 • Thank you for sharing this pretty cool post!

  Drywall Renovation Services 2024-02-19 14:34:26 https://www.drywallhalifax.com/drywall-renovations
  Svara
 • This is really nice to read. Informative post is very good to read. Thanks a lot! Pronail Complex

  Svara
 • Thanks for a wonderful share. Your article has proved your hard work and experience you have got in this field. Brilliant. I love it reading. Erecprime

  Svara
 • Very Amazing Post

  Car Parking Multiplayer Mod Apk 2023-09-27 18:11:47 https://carparkapk.com/download-car-parking-multiplayer-mod-apk-for-ios/
  Svara
 • Incredible article. You have superbly articulated it. Readers revisit only in the event that they found something useful. 검증사이트

  검증사이트 2023-08-21 04:52:29 https://totovera.com
  Svara
 • At the beginning, I was still puzzled. Since I read your article, I have been very impressed. It has provided a lot of innovative ideas for my thesis related to gate.io. Thank u. But I still have some doubts, can you help me? Thanks.

  Kayıt Ol 2023-05-12 22:17:55 https://www.gate.io/tr/signup/XlQVXVo
  Svara
 • Yoga is an amazing experience

  Air Fryer 2022-11-24 08:26:02 https://fornoairfryer.com/
  Svara
 • Hey, your article is full of knowledge. Keep up the good work

  Svara
 • It’s an amazing experience doing yoga in the field.

  wordle unlimited 2022-08-30 06:53:58 https://wordleunlimited.online/
  Svara
 • I couldn’t agree with you more that kids should incorporate yoga into their routines and spend more time playing outside in the fresh air. I really hope they include meditation in their schedule sometime soon. Would really equip them with useful tools for the future, when everything is expected to move so quickly and when there are so many options available at all times.

  temporarypup 2022-07-21 09:44:48 https://octordle2.com
  Svara
 • Men AWWW vad gulligt haha 🙂 kan tänka mig du även fick jobba på tålamodet lol:) men barn är som svampar de suger in info lättare än oss vuxna.

  Ha en fin vecka! LOVE Maria på Inredningsvis

  Maria at Inredningsvis 2018-01-15 12:22:34 http://inredningsvis.se/
  Svara
 • Hej!

  Jag håller verkligen med dig att barn borde ha yoga på schemat och vara ute mer i naturen. Skulle önska att de även skulle ha meditation på schemat. Skulle verkligen ge de bra verktyg inför framtiden då allt ska gå så fort och man har alla dessa val hela tiden. Meditation borde man kanske även ha på alla arbetsplatser så skulle alla må bättre av det. Har själv mediterat ett par år nu och tycker det verkligen är något alla borde prova på.

  Filippa 2018-01-10 11:21:46 http://www.sweetpain.se
  Svara
 • Josefineeee!!!! Minns du mig? Kanske, kanske inte. Jag var med på ert retreat, var det två år sedan nu? I Bretagne vid påsken. Det var du, Malin, Andreas och Johanna. Minns alla andra som var där också. Långt efter var jag här och läste & kommenterade, men nu var det längesedan, så förstår om du glömt. Mina tankar återkommer ofta till resan och allt vad det gav mig. Tänker ofta på dina yogapass, din energi och lekfullhet. Fortfarande när jag yogar (men även i vargdagen) sluter jag ögonen för att uppleva vad som pågår inuti, istället för att matas av intrycken runtomkring, intryck som distraherar mig från att landa i mig själv. Jag är förtärande inte riktigt mig själv, inte helt frisk. Men det går åt rätt håll, jag känner det. Jag fick idag en känsla av att jag vill till Bretagne en vecka i sommar, så jag ska börja spara och hoppas att ska gå! Tänk vad spännande.
  Kram

  Lisa 2018-01-02 17:38:14
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Kära kära du! Klart jag minns dig. Åhhh du är ju väldens finaste. Hoppas på att våra vägar får korsas snart igen. Vore magi att ha dig med i Bretagne. Massa massa kärlek.

   josefinebengtsson 2018-01-12 06:48:57
   Svara
 • Vilken lycka bilderna ger!

  Josefine 2018-01-02 08:12:04 https://laserklinikensodermalm.se
  Svara
 • Hej! Jag är inte bara utbildad yogalärare utan även lågstadielärare. Jag har en årskurs etta och använder yoga som en del i undervisningen kontinuerligt. Jag märker att eleverna blir mer i nuet och lär sig att bara vara på ett sätt som de har nytta av i många sammanhang. De är mycket för barn idag och allt ska gå fort. De är uppkopplade redan som barn på nätet och att bara vara är det många som inte kan.

  Yoga i skolan är absolut någonting jag tror på och instämmer i det du skriver

  NAMASTE

  Therese 2018-01-01 19:08:21 http://nouw.com/wallmobacken
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!