Ayuvedisk behandling – Nasya

ayurvedisk behandling

En tredje behandling jag fick äran att uppleva på det ayurvediska retreatet var Nasya, en slags otroligt otäck näsbehandling. Inom Ayuvedan sägs näsan vara dörren till vår hjärna och det är också dörren till medvetandet. Med hjälp av Nasya kan man avlägsna ”skräp” som samlats i bihålorna, halsen och näsan. Denna behandling sägs också stärka sinnet och intellektet (yeah, därför jag känt mig så smart på sistone..haha). Detta ska också vara en mycket effektiv behandling för migrän och alla typer av huvudvärk.

 

Behandlingen började med att jag fick sitta upp och få het ånga på området från nyckelbenen upp till pannan samt från skulderbladen och på baksidan av huvudet. Det var mysigt och jag kände hur saker släppte.

 

Därefter la jag mig ner på rygg på en kudde så att kroppen låg i en form av bakåtböjning där toppen av huvudet låg på mattan (typ fishpose, Matyasana). En av kvinnorna täppte sen för min högra näsborre för att en annan skulle kunna hälla ett pulver i min vänsta. Därefter bad de mig andas in flera gångar djupt genom den näsborren. Sen gjorde de samma sak i andra näsborren. Fruktansvärt obehagligt, jag hostade och kunde varken andas eller tänka klart under processen. AHHHHH! I detta töcken bad de mig sen sätta mig upp och då höll de åter för min högra näsborre samtidigt som de kom med något som såg ut som en stor rökande pipa. Jag skulle sen dra in denna luften djupt in i näsan ett fler talgånger. Ahhhhh tårarna sprutade och det svet som bara den.

 

Efter en stund bildades det som en klump i halsen och jag hostade upp mängder av slem och grejer. Bläää!

 

Sen lindade de in mitt huvud i en sjal och satte bomull i öronen. Detta skulle jag gå runt med i några timmar för att skydda mig mot vind, kyla och vatten. Annars var det tydligen lätt att bli sjuk eller få tinnitus av den behandlingen. Jag blev inte sjuk men under dessa tre dagar av behandling hade jag en osho-meditationslåt på repeat långt inuti vänster öra. Timme ut och timme in. Dag som natt. Ganska störigt kan jag meddela. Nu är denna lilla melodi dock borta tack och lov.

 

Anledningen att göra denna näsrening var ju att bli av med grejer där inne och jag kunde verkligen känna hur något lättade.

 

En annan intressant aspekt av denna behandling var att läkaren sa att gamla minnen från barndomen ofta kommer upp när man jobbar så intensivt med näsan. Och WOW – hon hade verkligen rätt.  Jag fick så mycket flashbacks under dessa dagar av Nasya. Även mina meditationer blev otroligt djupa under dessa dagar.

 

Bävade för behandlingen varje dag men effekten var cool och känns fortfarande!

 

Läs gärna mer om ayurveda retreatet här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • I found your this post while searching for some related information on blog search…Its a good post.

  Svara
 • Hej jag vill säga till dig att jag har själv hållit på med yoga och new age i två år ungefär. Allt från kundaliniyoga, healing, renki, till vanlig djupmeditation. Jag har läst mängder med böcker om new age. Yoga och allt som har med det att göra är demoniskt. Jag förstår att detta kan vara svårt för sig att greppa men det är sant. Jag har själv blivit befriad nyligen av Jesus. Nej inte Jesus som new age pratar om, att han är en upplyst person likt Buddha själv. Utan självaste Jesus Kristus har befriad mig. Yoga och new age är onda andemakter. Och det som verkligen är tragiskt är att folk tror, speciellt i Sverige att detta är ett bra sätt för att varva ner och bli fri från sin stress. Men vad vi inte vet är att det faktiskt är onda krater som är helt verkliga. När man tömmer sitt sinne vad kan då stiga in? Vad välkomnar man in? Fundera på det. Jag har blivit frälst för ett par veckor sedan, sen dess har jag tagit tid att bryta dessa band med andemakterna (satan).
  Skuggor har följt mig en tid och kan komma in i rummet på kvällen fortfarande, då ber jag bara om Jesus blods beskydd. Och det funkar, du ska veta vilken makt Jesus namnet har, men för att det ska funka så måste man tro. Att bara säga ut Jesus namn utan att vara seriös eller inte tro gör att dom bara kramlar sig fast starkare och attackerar mera. Och dessa andemakterna kommer göra allt dom kan för att få dig tillbaka när man väl bryter med dom. Visst är yoga och meditation bra och skönt till en början, men det ger ingen långvarig frid, och det skapar en inre tomhet. Det kommer dra dig längre och längre ner. Jag vill råda dig att bryta med detta så snart som möjligt.

  Det kan vara så att du bara ser mitt meddelande och tror att jag är en galen kristen fundamentalist. Jag har själv alltid trott kristna är trångsynta och dom missar helt ”vår” fina verklighet, dom kan inte höja sina ”vibration” för dom är fångade och hjärntvättade av bibeln. Men så tänker jag inte nu längre när jag har blivit färskt, men om du tänker så nu och du läser detta mejl så förstår jag dig helt. Och vem kan klandra dig? Haha. Jag vill dig bara ditt bästa, för jag älskar dig. Och Jesus älskar dig. Jag bara kände så starkt att jag skulle skriva detta när jag råka klicka in på denna blogg. Må guds kärlek vara med dig, och Jesus väntar på dig. Han fyller dig och get dig en frid du aldrig trodde var möjlig. Du behöver inte söka desperat efter andra läror länge, det är villoläror. Allt man blir är förvirrad. Jag kommer be för dig att du ska få bli frälst också och uppleva vad jag har upplevet för det är min önskat att ingen ska vandra där jag vandrat. Jag älskar dig. Gud ÄLSKAR dig. Han har skapat dig och han vill ha focus ifrån just dig min vän. Snälla be en frälsningsbön och sök gud. Den ända sanna guden.

  Om du är intresserad så kan jag rekommendera dig boken en gurus död! Ska själv börja läsa den nu, den har flera folk rekommenderat mig. Det handlar om en kille som blir färskt han har hållit på med yoga och allt sånt. Du är ung som jag också är och jag vill inte att du ska gå förlorad. Min syster
  Välsigna dig och må gud vara med dig. Amen.

  Johanna 2017-06-23 15:32:37
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!