Ayuvedisk behandling – Pounding

ayurvedisk behandling

Igår skrev jag om den ayurvediska massagen jag fick de två första dagarna på retreat vilken var en ganska normal upplevelse i jämförelse med behandling dag 3 – Pounding. Det innebär att kvinnorna slog in örtena i kroppen med hjälp av ett hammarliknande verktyg (men mjukare såklart). Till en början kändes det helt sjukt. Vare slag gjorde ont och jag kunde inte slappna av, efteråt hade hela min ankel till och med svullnad upp. AHHHH! Blev arg på massage kvinnorna men de bara log tillbaka.

 

Under natten låg jag och grämde mig över hur jag kunde tillåta denna behandling och mitt ”mind” målade upp hur jag inte skulle kunna ha fler yogaretreat på grund av det för att min fot typ var bruten. Dagen efter ställde jag läkaren mot väggen och sa att detta var helt galet och att denna behandling absolut inte passar min kroppstyp. Hon bara log, sa att allt var precis som det skulle och att jag skulle få samma behandling även dag 4.

 

”Ehhh OK?!!!”

 

I bakhuvudet tänkte jag no way men efter en timmes meditation på altanen hittade jag in i någon form av tillit till processen. Jag valde att gå och bli ”slagen” igen även om jag givetvis försökte be kvinnorna att ta det lugnt med foten. Till en början låg jag och spände mig, liksom försökte kontrollerade varenda slag de gjorde så att de inte kom åt ankeln eller någon känslig punkt men efter en stund valde jag att ge upp. Att ge min tillit till deras kunskap.

 

Efter tre dagar var svullnaden helt borta och foten kändes bättre än någonsin. Enligt läkaren var det en djup inre blockering som behövde komma upp till ytan för att läkas och om de inte tagit fram den nu så hade den förmodligen kommit upp senare i en mer utdragen skada. Väldigt intressant synsätt och motsatsen till vad vi ju gör inom västerlänk medicin där vi häller i oss smärtstillande mediciner för att trycka in blockeringen (och egentliga sjukdomsorsaker) ännu längre in i kroppen.

 

Som en bisats så hände en liknande sak när jag blev magsjuk på en av mina teacher training i Indien för några år sedan. Då gav de ayuvediska läkarna mig ett piller för att jag skulle få hög feber (som då kunde ”bränna” bort bakterien). I väst tar vi ju snarare ett piller för att ta bort (den naturliga) feber. Det gör att kroppen inte kan göra sitt jobb med att bränna bort bakterien vilket i sin tur leder till att vi sen måste ta antibiotiska för att bli friska.

 

Ju mer jag dyker in i ayurvedan desto intressantare blir den! Vi i väst har SÅ mycket att lära oss av denna läkekonst och holistiska livsstil.

 

Läs gärna mer om ayurveda retreatet här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place https://freehorseracingtv.com/live2/

  watch horse racing live online 2023-06-26 23:54:44 https://oneotv.online/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
  Svara
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. https://freehorseracingtv.com/live2/

  hipica tv live stream 2023-06-26 12:02:36 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

  Svara
 • I appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Really Great. free horse racing radio

  cheltenham racing live stream free 2023-03-24 18:36:13 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation. woodbine live stream

  racing on tv 2022-12-28 12:58:04 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. https://freehorseracingtv.com/live/

  racing on tv today 2022-12-24 00:26:51 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • It’s nice to see the best quality content from such sites.

  evden eve nakliyat izmir 2022-12-08 10:09:11 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • As I website owner I believe the content material here is really good , appreciate it for your efforts. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

  eşya nakliye 2022-12-07 02:10:05 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!! https://freehorseracingtv.com/

  racing tv results today 2022-12-03 15:56:06 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Hej Josefine!

  Detta låter väldigt spännande! Jag har länge velat åka på något ayuverdaretreat, men inte blivit av. Jag hade blivit otroligt glad om du vill dela med dig om du har några tips på bra ayuverdaretreat, som du själv varit på eller hört om. Eller andra tips på vad man ska tänka på osv. Är det just Indien som gäller?
  Tacksam för svar! Kram!

  Elin 2017-02-18 08:53:48
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Åh va kul att du vill på Ayurveda retreat Elin. Det är verkligen härligt. Jag har varit på ett i Kerela som jag diggade, Somatheeram. Det finns ju lite här och var i världen men här i Indien och framförallt i Kerela finns det massor. Hoppas du hittar ngt. STOR KRAM

   josefinebengtsson 2017-02-24 11:46:19
   Svara
 • Jag kan relatera till det där. F-n vad jag var arg (!!) i Kerala förra hösten. Läkaren där sa att jag hade en kapha-obalans (vilket jag inte själv tyckte och det tyckte inte min ayurvedaläkare hemma heller) och det resulterade i att jag (i mitt tycke) fick fel mat och som ett resultat hade världens pittasymptom medan jag var i Indien. Jag försökte fråga vad läkaren baserar sin diagnos på, men hon talade inte så bra engelska och hon sade saker som att man kan ha mycket slem (jag hade iof inte varit förkyld på 1 1/2 år..) och ”lazy and tired” (men jag var ju nästan rabiat och mycket aktiv i mitt eget tycke) och säkerligen den mest aktiva personen på hela retreatet. Jag fick alltså kaphabalanserande mat (är i verkligheten en pittaperson med pittaobalans) och hade som en följd migrän, halsbränna och eksem och gick dessutom ned i vikt 4 kg på knappt två veckor. När det gällde behandlingarna beslöt jag mig för att bara acceptera och ta emot. De var ju så snälla och omhändertagande. Maten var jättegod men jag var också hungrig halva dygnet (!) och arg över att jag fick mat som gjorde mina pittasymptom värre och inte kunde förmedla det, bli förstådd och få det korrigerat. Men för mig var ändå en av de viktigaste sakerna jag fick bekräftat medan jag var på retreatet att det här med ayurveda verkligen verkar stämma. Jag betedde/kände mig som en frustrerad och hungrig pitta medan flera av de andra personerna på retreatet var kapha-personer och de var mycket lugnare, nöjdare och stabilare till sitt sätt att vara. Såhär i efterskott är jag glad att jag var på retreatet och att jag lärde mig nya saker om mig själv även om det inte blev så som jag hade tänkt.

  Hanna 2017-02-17 22:13:38
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   ÅH TACK för att du delar Hanna. Det är verkligen intressant när någon annan ska bestämma vad vi ska äta och vilka behandlingar man ska få. Sååå svårt att ge tillit (kanske speciellt när man är ganska insatt inom ett visst område). Ibland är det ju dock skönt att faktiskt hänge sig till att någon annan får bestämma som du skriver lär vi ju ofta oss massa nya saker om oss själva då. STOR KRAM till dig

   josefinebengtsson 2017-02-24 11:50:50
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!