Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Glutenfria Hirschapati

image

HEEEEEEJ! Jag älskar maten här i Indien. Chapati är det traditionella indiska brödet som steks i olja. Oftast är det gjort på vetemjöl men vissa ställen har också hirs Chapati (Millet Chapati) – galet gott och glutenfritt! Det enda du behöver är hirs, salt, olja och vatten för att göra egna chapatibröd. Himla enkelt att göra och fritt från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Recept (10 bröd)

  • 5 dl hirs 
  • 1 tsk salt 
  • 2 tsk olja eller ghee
  • ca 2 dl ljummet vatten 

 

Såhär gör du…

1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en smidig deg

2. Fördela sen degen i 10 delar

3. Kavla ut till 10 runda och tunna bröd

4. Stek dem sen i ca 1-2 minuter på varje sida i en het, lätt oljad stekpanna. Bröden ska få fina bruna fläckar på båda sidor.

 

SÅ GOTT!

För fler härliga recept – Tryck HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Hej! Är det hel kokt hirs man använder, eller är det hirsmjöl? Låter hur som helst väldigt gott och enkelt, vill prova!

    Ninna 2016-08-21 18:16:39
    Svara
    • Svar på Ninnas kommentar.

      MUMS! Jag har kört med hirsmjöl men i Indien gjorde de på kokt hirs som de snarare malde ner i mixern. Så både funkar 🙂

      josefinebengtsson 2016-08-23 15:24:30
      Svara
  • Men mannagryn är väl oftast gjord på vete? Eller finns det någon annan glutenfri variant jag inte känner till? Vore så najs att kunna göra dessa! x

    Lovisa 2016-04-05 08:47:57
    Svara
    • Svar på Lovisas kommentar.

      Heeeej Lovisa! Yes – Hirs är liknande mannagryn och Indiernas ”Millet Chapati” innehåller just Hirs och inte riktiga mannagryn. När jag fick receptet från kocken här missuppfattade jag lite :-). Ändrat till Hirs chapati nu istället! X

      josefinebengtsson 2016-04-05 09:07:22
      Svara
  • Men mannagryn är väl gjort på vete och alltså inte glutenfritt..?

    Annika 2016-04-05 07:27:40
    Svara
    • Svar på Annikas kommentar.

      Hahaha…TACK ANNIKA! Det var min och den indiska kockens engelska översättning som inte gick så bra. Millet – betyder Hirs och inte mannagryn. Så HIRS CHAPATI är vad det är ;-). Yes – mannagryn innehåller gluten men hirs och även polenta är ju lite liknande i konsistensen.

      josefinebengtsson 2016-04-05 09:05:18
      Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Susanne Barnekow