Meditation är min medicin.

Meditation är min medicin

Foto – Adam Klingeteg

Meditation är min medicin. Meditation är det bästa som hänt mig. Meditation har förbättrat mitt liv radikalt. Trots det finns det dagar, ibland till och med veckor, som jag smiter ifrån det. Perioder där jag helt enkelt struntar i att meditera. Det är som om en del av mig gör allt för att slippa sitta ner och verkligen möta mig själv.

 

Jag frågar mig själv – är jag helt dum i huvudet eller? Hur kan jag smita från något som är så bra för mig? Vill jag må dåligt? Hur kan jag strunta i att ta min medicin även om den gör magi för mig? Sittande meditation som egentligen är så tillgänglig – går att få närsomhelst, varsomhelst, hursomhelst… Jag vet hur bra det är för mig men ändå ser jag inte till att skapa tid för det. Hur kan det komma sig?

 

Yogan, skakningen, dansen…allt som har med rörelse att göra kommer helt naturligt för mig. Nästan varje morgon stussar jag upp till yogamattan. Jag längtar dit. Jag njuter av rörelserna. Jag menar inte att förminska stränderna på yogamattan – här upplever jag en slags meditation i rörelse, jag får galet mycket ut av det också – jag hittar kontakt med min kropp och med mig själv.

 

Men den sittande meditationen tar det liksom ett steg djupare. Jag ”tvingas” möta ALLT. När jag är i rörelse så verkar det som om det fortfarande finns vissa grejer jag kan rymma ifrån för att slippa möta, slippa känna. När jag sluter ögonen och sätter mig ner i stillhet blir det dock supertydligt när hjärnan går på helspinn och tankarna liksom kommer från alla möjliga håll och kanter. Det är då jag verkligen ser hur jag mår i stunden.

 

De senaste dagarna har jag lyckats sätta mig ner en timme om dagen precis efter solnedgången. För mig funkar det när jag hittar en rutin för det. En specifik tid varje dag när jag alltid sätter mig ner. Ett möte med mig själv som är viktigare än mötet med någon annan. Det mötet med mig själv gör mig nämligen till en mycket bättre människa – en mycket härligare person att möta. Kanske är det svårt att få till en timme varje varje dag men några minuter om dagen är ALLTID möjligt. Mitt löfte till mig själv är att sluta fly och i alla fall ta några droppar av min magiska medicin varje dag. Jag är så otroligt tacksam över att jag har hittat den.

 

Läs gärna mer om hur jag hittade meditationen HÄR. Och om mina upplevelser under Vipassana HÄR. 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • I found your this post while searching for some related information on blog search…Its a good post.

  Rip yellowstone jacket 2022-12-08 08:03:23 https://www.celebsmoviejackets.com/yellowstone-rip-wheeler-jacket
  Svara
 • Hej! Jag undrar hur du tänker kring preventivmedel och om du använder något sådant? -med tanke på hur det kan påverka kroppen och psyket. Kram

  Emma 2016-02-21 14:25:44
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Heeeeej Emma. Klurig fråga det här…Jag ska börja med att säga att jag inte är en expert här men jag har läst ganska mycket om just hormonen (p-piller etc.) och det är inget jag stöttar. Jag provade P-piller för typ 12 år sen och mådde inte alls bra av det så slutade efter bara någon månad. Personligen kommer jag aldrig stoppa i mig hormoner igen utan kör hellre på exempelvis hormonfri spiral i så fall. KRAM!

   josefinebengtsson 2016-02-22 21:06:50
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!