Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Yoga på julafton!!!

Hitta balans med krigare 3

God jul! Bästa positionen för att hitta balans på julafton. Krigare 3, som den kallas, är en utmanande position som stärker upp hela kroppen. Balanspositioner är också perfekt för närvaroträning (kan behövas bland alla släktkramar). Det kan kännas frustrerande om balansen sviktar, använd då positionen till att öva just det – acceptans och tålamod ( till dog själv och till dina

 

Såhär gör du…

 1. Fäst blicken på en punkt framför dig och börja föra vikten till höger fot.
 2. Andas ut och luta överkroppen fram över höger lår. Fällningen sker i höften med rakrygg och blicken fram.
 3. Samtidigt kliv bak med vänster ben och börja lyfta vänster fot från golvet.
 4. Känn hela tiden att vikten i främre benet fördelas jämt över hela fotsulan så att du inte faller fram på trampdynan. Tryck fotsulan mot golvet för att få styrka upp i benet samt bättre balans. Rotera insidan av vänster lår något uppåt för att få parallella höfter. Båda höftbenen ska peka rakt ner mot golvet.
 5. Sträk aktivt genom fingertoppar och tår för att skapa längd, med bibehållen rak rygg. Håll kvar och andas långa djupa Ujjayi andetag. Efter 5-10 andetag kom tillbaks till bergetsposition (tadasana). Gör samma sak på andra benet.

Modifiering

 • Om Positionen känns för utmanande, börja med exempelvis trädets position under en period för att öva upp balansen.
 • Öva på att få kraft i ben genom att stå med fotsulan på den lyfta foten mot en vägg och pressa in för kontakt.

 

Njut av din afton!

 

Ujjain andetaget hittar du HÄR.

Vill du ha fler övningar som passar nybörjare spana HÄR.

Avsluta gärna med en stunds Savansana, spana HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • That seems like the correct and perfect position, because Christmas is like the time between the old year and the new year, and your body is balanced between falling back to the old year, or leaning forward to the new year, and to stay even and balanced is the have the healthy attitude of appreciating and learning from the past and going forward.

  Aaron 2015-12-26 00:51:09
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!