GLAD LUCIA!
Låt inte din glutenintolerans hindra ditt lussefirande :-). Här är ett gott recept på glutenfria lussekatter.
Ingredienser
250 g bovetemjöl
250 g rismjöl
75 g smör
1 ägg
2 dl havremjölk
0,5 g saffran
0,75 paket jäst för söt deg
1dl yoghurt
1 krm salt
1 dl kokossocker
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan havremjölken. När det svalnat till 37 grader så kan du börja smula ner jästen tills den smälter. Tillsätt sedan saffran, salt, ägg, yoghurt och kokossocker och rör om. Blanda ihop bovetemjöl och rismjöl och lägg undan 1 dl till utbakning. Häll sedan ner mjölmixen och bearbeta degen. Låt därefter degen jäsa i 30 min under en handduk. Baka ut lussekatter och lägg på en plåt med bakpapper. Låt sen degen jäsa 30 min till. Efter jäsningen så pensla på vispat ägg och sätt i russin. Därefter är det bara att stoppa in i ugnen i 7 minuter på 250 grader. MUMS!!!
Läs gärna mer om min tankar om mat HÄR.
One of the unique features of Connections NYT is its dynamic difficulty levels, which cater to players of all skill levels and keep the gameplay fresh and engaging.
This is a great inspiring article. I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information.