Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Glutenfria lussekatter

Glutenfria lussebullar-2

Glutenfria lussebullar

GLAD LUCIA!

Låt inte din glutenintolerans hindra ditt lussefirande :-). Här är ett gott recept på glutenfria lussekatter.

 

Ingredienser 

250 g bovetemjöl
250 g rismjöl
75 g smör
1 ägg
2 dl havremjölk
0,5 g saffran
0,75 paket jäst för söt deg
1dl yoghurt
1 krm salt
1 dl kokossocker

 

Gör så här 

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan havremjölken. När det svalnat till 37 grader  så kan du börja smula ner jästen tills den smälter.  Tillsätt sedan saffran, salt, ägg, yoghurt och kokossocker och rör om. Blanda ihop bovetemjöl och rismjöl och lägg undan 1 dl till utbakning. Häll sedan ner mjölmixen och bearbeta degen. Låt därefter degen jäsa i 30 min under en handduk. Baka ut lussekatter och lägg på en plåt med bakpapper. Låt sen degen jäsa 30 min till. Efter jäsningen så pensla på vispat ägg och sätt i russin. Därefter är det bara att stoppa in i ugnen i 7 minuter på  250 grader. MUMS!!!

 

Läs gärna mer om min tankar om mat HÄR.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Hälsa

    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Lifestyle
    Evelina Andersson
    Home
    34 kvadrat
    Hälsa
    Joanna Swica
    Mode
    Emma Danielsson
    Lifestyle
    Cassandra Lundgren
    Lifestyle
    Sara Che
    Home
    Jannike Ebbing
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Mode
    Paulina Forsberg
    Lifestyle
    Mitra Javadi
    Lifestyle
    Sophia Anderberg
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Mode
    Mathilda Weihager
    Lifestyle
    Cassandra Klatzkow
    Lifestyle
    Fanna Ndow Norrby
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Mode
    Tyra-Stina Wilhelmsson
    Mode
    Imane Asry