Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Min bokhylla

Min bokhylla

min bokhylla

Jag fick frågan i en liten intervju för grymma Dailybitsof (ta förresten min online-kontors-yoga-kurs där) häromdagen hur jag skulle beskriva min bokhylla samt vilka böcker jag skulle rädda om det började brinna.

 

Diggar frågan. Man kan nog förstå en hel del om en person bara genom att spana in bokhyllan därhemma. Så om någon vill lära känna mig lite mer så delar jag mina svar här också…

 

Titeln på min bokhyllan skulle nog bli något i stil med ”Förstå min kropp, min själ och universum i stort”. Hyllan bredvid sängen är nämligen framförallt full av visdomsord från stora spirituella ledare som Dalai Lama, Eckhart Tolle, Osho och Byron Katie. Detta blandas upp av lite mer traditionell och (i mångas ögon) ”flummig” indisk filosofi där Bandhas, Mudras, Ayurveda och Kundalini flitigt diskuteras. I sin tur konstateras det av mer västerländsk och forskningsbaserat synsätt på samma ämnen där böcker som ”Människokroppen”, ”Varandets Väv” och ”Näring och hälsa” har sin plats.

 

Vid en brand skulle jag rycka med mig Eckhart Tolles magiskt formulerade böcker ”A New Earth” och ”The Power of Now” (som jag för tillfället lånat ut till grannen. Martin Palm, hur går det med läsningen egentligen?). Dessa böcker har liksom varit lite av dörröppnare för mig in i den spirituella världen. Böcker jag under åratal läst om och om igen. Så mycket visdom mellan dessa pärmar. Jag kan bara öppna en av dem, läsa några rader och genast känna mig klarare och i mer harmoni. Här finns en form av sanning med ord som talar direkt till mitt hjärta. Obeskrivligt tacksam att jag hittat hit.

 

Vilken bok skulle du rädda?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Jag tänkte införskaffa Tolles böcker till mitt egna bibliotek. Har du läst hans böcker på både svenska och engelska? Ska man välja den engelska eller svenska versionen, vad tycker du? 🙂

  Thilda 2015-12-14 09:43:47
  Svara
  • Svar på Thildas kommentar.

   Hejsan! Jajaja…läs Tolle! MAGISKT :-). Hm..jag brukar gilla att läsa på engelska för att jag får bättre flyt då men jag har läst denna böcker på svenska också och översättningarna är toppen så föredrar du att läsa på svenska funkar det ju lika bra. Det är en del lite kluriga ord och koncept så många va mina vänner har faktiskt sagt att de valt att läsa Tolle på svenska för att förstå allt bättre. Åh skriv och berätta vad du tycker sen. Njut av läsningen.
   KRAM!

   josefinebengtsson 2015-12-14 11:17:56
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!