Glutenfri sötpotatispizza

sötpotatispizza

God afton!

 

Jag blir ju väldigt bortskämt med massa god och nyttig mat både på retreaten med Yogiakademin och på Baravara vilket gör att jag verkligen uppskattar att laga mat själv de stunder jag är på hemmaplan. Häromdagen skapade jag en magisk sötpotatispizza. Sååååå galet god och dessutom glutenfri!!!

 

Ingredienser   

Sötpotatisbotten

150 g sötpotatis

1 dl kokosmjöl

2 msk majsmjöl

1 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 ägg

1 nypa salt

 

Topping

Hackade körsbärstomater

Färsk ruccula

Stekt aubergine

Stekta Champinjoner

Pinjenötter

Mozzarella

 

Gör så här

Sötpotatisbotten

  1. Skär sötpotatisen i bitar och koka tills den blir mjuk
  2. Mixa sötpotatisen i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna.
  3. Platta ut på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 30 min på ca 200 grader utan topping. Ta ut botten och höj ugnen till 250 grader.

Topping

  1. Hacka grönsakerna och mozzarellan i små bitar med händerna.
  2. Smörj på olja på pizzabotten och lägg på toppingen.
  3. Grädda på 250 grader i ca 15 min.
  4. Strö på lite salt och servera med avokado och ruccola.
  5. NJUT av varje bit!

 

För fler härliga recept, spana in HÄR.

sötpotatispizza

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!