Magisk medicin för klarhet – Skriv dagbok

josefine bengtsson Det kan låta pretentiöst, onödigt att lägga tid på MEN shit vad jag älskar att skriva dagbok. Jag har gjort det så länge jag kan minnas (säkerligen sen jag var typ 10 år). Jag brukar både börja och avsluta dagen med att skriva av mig lite. Visa dagar blir det bara några rader och andra flera sidor.

 

Jag går sällan tillbaka och läser det jag skrivet men att få se mina tankar nedskriva på ett papper ger mig så mycket klarhet i stunden. Det hjälper mig att se när mina tankemönster går i loooper och bara består av massa ältande, oro eller ångest. Det kan även visa mig tydligare vad jag vill för framtiden, vilken riktning jag vill gå i. Genom att skriva ner tankarna kan jag också lättare se vilka tankar jag mår bra av att tänka och vilka jag borde välja bort.

 

Här på retreatet ser jag att fler hittar det magiska med att skriva av sig. Alla får nämligen en dagbok när de kommer och många sitter i timmar på stranden och bara skriver och skriver. Jag blir lycklig i hela själen av att se det.

 

Så om du inte redan skriver dagbok kan jag verkligen rekommendera dig att prova att göra det varje dag i minst en vecka (kan ta ett tag att komma in i det). Det blir liksom som en vacker dialog med vårt inre.

 

SÅ….köp en härlig dagbok och ge det en chans!!!

 

KRAM

Foto: Elin Graf

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
151kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!