CONSCIOUS CHRISTMAS CHALLENGE  – DAG 23: DANS

WIIIIIIEEEEEE…Dan före dopparedan. WIEEE. Dag 23. Shit vad det går fort. Åhhh va ni är grymma. Idag ska vi göra en aktiv form av meditation – DANS.

 

Va är dans en meditation?

 

Ja – om vi släpper det där med utsidan och istället zoomar in på hur kroppen känns på insidan och låter rörelsen komma efter det.

 

I början kan det kännas ovant och konstigt men av erfarenhet så går det över. Jag minns exempelvis första gången jag provade Dans Meditation på Urban Om (härliga studion där jag undervisat i flera år) i Stockholm. När jag kom in i salen möttes jag av en guru-liknande DJ som spelade dramatiska beats på högsta volym och ett dansgolv fyllt med varelser i ögonbindlar och konstiga kläder (många utan så mycket kläder alls). Alla körde sitt race – en dans som på många sätt kan liknas vid den man ser kl 03 på nattklubbar fast den här var mer genuin. Deltagarna var ett med sin kropp, njöt av stunden och struntande fullständigt i hur de såg ut.

 

Den där första gången var jag i chock men nu flera år senare är det här lite av min favvo aktivitet på lördagskvällar och även en viktig ingrediens på våra retreats med Yogiakademin.

 

Gör så här

  1. Hitta en plats där i är ensam och där grannarna/familjen inte störs (jag kör ofta i badrummet).
  2. Gör en spellista med 3-4 favvo låtar (som varar i va 15 min). Eller prova min här.
  3. Hitta en stående position, blunda & ta några djupa andetag.
  4. Sätt på musiken och KÖR – låt kroppen röra sig exakt som den vil!!

 

Haha…berätta gärna nedan eller på @josefinesyoga hur det var! Eller varför inte bjuda på en härlig dansbild tagga #CONSCIOUSCHRISTMASCHALLENGE . Å glöm såklart inte att fortsätta peppa varandra.

 

KÄRLEK till er alla

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
213kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!