Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Glutenfri Marängtårta med björnbär och hallon

MUMS! Största delen av året blir jag ju galet bortskämt med att någon annan duktig kock lagar massa plantbaserad mat till mig på alla våra retreat. Men nu när jag är lite ledig så är det faktiskt galet kul att få experimentera lite i köket igen. Att ha tid för det. Gårdagens efterrätt blev en marängstårta. Magiskt alternativ på tårta för dig som inte äter gluten. Prova själv hur mycket socker du vill ha eller inget allas.

 

Recept

4 äggvitor

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk majsmjöl

1 tsk äkta vaniljpulver

(2 dl råsocker)

 

 

Gör såhär

Vispa äggvitor hårt och häll sedan i övriga ingredienser. Lägg i en form i ugnen på 150 grader i 1 h. Låt den sen stå och svalna på eftervärmen i ugnen. Strö över bären. Om du vill, ät med någon form av glass eller grädde. NJUT!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Imane Asry
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson