Kundalini meditation

Yeah! Fick med mig bästa Martina, Maxinne och Margeaux på kundalini meditation häromdagen i Bretagne. Bästa tjejmyset.

Detta är nämligen en av mina favvo meditationer som är skapat av en omtalad man, eller av många kallad Guru, vid namn Osho. En timmes meditation i fyra steg som har funnits i mitt liv i flera flera år. Den är också perfekt att göra hemma själv, då det enda du behöver är en speciell kundalinimeditation musik som finns på spotify.

De flesta av er som läst min blogg ett tag eller varit på en klass med mig har ju provat steg 1, Shakingen. Kundalinimeditationen består alltså av ytterligare tre steg. De två första stegen är ”aktiva” vilket betyder att kroppen är i rörelse som i sin tur hjälper oss att gå från huvudets alla tankar till att istället landa ner i kroppen. Efter dessa två steg är vi sedan redo för stillhet och bara vara närvarande.

Detta är helt enkelt en meditation som är skapat för oss moderna, kanske stressade, människor som ofta hänger i huvudet mycket under dagen, kanske framför datorn på kontoret. Efter en sådan dag tror jag de flesta av oss tycker att det är väldigt svårt att få ro i sinnet genom att sätta oss helt stilla i meditation (som en munk i en grotta), då kan det hjälpa att shaka och dansa lite först. Kundalini meditationen är alltså skapat för att göra på eftermiddagen för att smälta dagen som varit.

Hitta en plats där du kan vara ostörd under en timme och sätt gärna på en ögonbindel för att verkligen landa in med DIG.

 

Här är de fyra härliga stegen…

Steg 1: Shaking

Steg 2: Dans

Steg 3: Sitta eller stå

Steg 4: Ligga ner

 

Prova prova med några fina vänner på en härlig äng i din närhet vetja. ❤❤❤❤

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!