Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Heart to heart – Jämför du dig med andra?

Morning kära ni! Hoppas ni har en fin dag. Som jag skrev häromdagen vill jag dela med mig lite om mina dagboksanteckningar från mina mysiga och tidiga morgonar. Anteckningar från hjärtat, hoppas de träffar ditt. Herat to heart <3.

C O M P A R I S O N. Yes, I can really get lost there. I guess we all can. A wise part of me is saying ”Josefine stop it, we are all unique. You are beautiful. She is beautiful. But you are different. So different. No point in comparing. No point in being jealous. Focus on you and to live YOUR full potential.”

 

Even though, I know all this it seems like I am not always capable of listening. On a good day I do, I am focusing on my own life. On a good day, I am seeing my own potential. On a good day, I am so grateful to be me. However, when the bad day comes I simply don’t. On a bad day I forget my own shine. On a bad day I start to compare myself with others and I will always make sure that I find someone who is winning (Instagram is a great source, if no one else is around). So if I look I will always find someone that seems to be more beautiful, wiser, brighter, funnier, happier… fuck. How to handle that?

 

Usually my first reaction is that I will do everything in my power be like her. Before, I didn’t even see such thought, I just went all in to be like her. But nowadays, I usually see this horrible “first reaction though” and it makes me sad. It is really a betrayal to myself. It is sooo self destructive. When I see this thought, my technique is to go to the mirror looking myself into the eyes (not checking out my body). Just seeing Me. Seeing Josefine. And by that, tears are usually starting to float from my eyes and I am again grateful to be me.

 

So let’s stop comparing ourselves to everyone else. Let’s find the beauty of being unique. It is fucking hard some days, but I will try my best over and over again.

 

Namaste.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Sååååå glad att jag hittat den här bloggen. Den ligger från och med nu i bokmärken som jag besöker varje frukost! 🙂

  Svara
  • Svar på Patriks kommentar.

   ❤️❤️❤️❤️❤️ Åh värmer mitt hjärta att höra. Tack för att du läser.

   josefinebengtsson 2018-02-05 09:06:52
   Svara
 • Så fint! Det gick rakt in i mitt hjärta. Är precis i en sån period nu och då tappar jag bort mig, jag tappar fokus på vad som egentligen är viktigt för mig. ❥

  Julia 2018-02-02 13:11:05
  Svara
 • Jag har som nyårslöfte att börja med yoga och hittade hit, så vill bara hälsa att jag tycker att din blogg är väldigt inspirerande 🙂

  Viktoria 2018-02-01 16:48:35 https://xn--designervskan-jfb.se/
  Svara
 • Josefiiiine♡ SÅ fint!! Det känns verkligen som att alla jämför sig med varandra på ett eller annat sätt – prestationer, kropp och utseende, förmåga osv. Och det är så viktigt att inte göra det, men det är ju så mycket enklare sagt än gjort. TACK för påminnelsen och de fina orden.♡

  Frida 2018-01-28 14:07:31 https://nouw.com/fridaudd
  Svara
 • Detta var mitt i prick! Har hela veckan haft ångest utan att veta varför egentligen, tills idag när jag insåg att jag jämfört mig konstant hela veckan. Sån lättnad när man inser att man räcker till och duger som man är. Tack för en fin text <3

  Felicia 2018-01-27 15:49:20
  Svara
 • Åh vilken fin text. Igenkänning. Tar till mig orden och övar på att påminna mig om min inre kärlek, när jag automatiskt börjar jämföra mig med andra. Tack <3

  Lisa 2018-01-27 10:38:19
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   ELLER HUR! Hopplöst…tankarna kommer nog alltid komma men det gäller nog att se dem och hitta distans. Hitta tillbaka till oss 🙂 KÄRLEK

   josefinebengtsson 2018-01-27 11:46:18
   Svara
 • TACK Josefine för dessa fantastiska och såååå viktiga rader. Jag ska bära med mig dem idag och påminna mig själv så fort jag hamnar i jämförelseträsket. Så tack för det! Stora kramar <3

  Johanna 2018-01-27 10:29:48
  Svara
 • Tack Josefine, alltid lika kloka och tänkvärda tankar ifrån dig! Detta behövde jag idag. Kram!

  Ida / @im_healthyenergy 2018-01-26 18:33:03
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!