Heart to heart – Vad finns bakom rastlösheten?

josefine bengtssonHeeeeej kära ni! Det första jag gör varje morgon när jag vaknar är att ta upp min dagbok (som sen några år tillbaka är en app i min telefon, hehe…inte så romantiskt men känns tryggt). Där låter jag orden flöda. Det är som om att jag på morgonkvisten, innan jag slagit av flightmode, innan jag pratar med någon, kan jag stanna i hjärtat och skriva därifrån. Därefter, stund för stund, som dagen går är det som om min uppmärksamhet lämnar hjärtat och vandrar upp i huvudet som är fylld av så mycket tankar samtidigt. Att jag helt omöjligt kan formulera en text från mitt hjärta. Texterna från hjärtat, där på morgonkvisten, blir oftast också även på engelska. Vet inte varför men det flödar mer så bara. På sistone har jag börjat dela det jag skriver i min dagbok på morgonen på Instagram men tänkte att de kan få lite space här på bloggen också. En kategori jag döpte till Heart to Heart. Så från mitt hjärta till ditt.. här kommer en text för några morgonar sen…en text om rastlöshet.

 

If I stop. Just stop. ✨ Putting the work aside. ✨ Turning off the phone. ✨In silence. ✨In stillness.✨Alone. ✨ Allowing every single cell of my body to be in the restlessness. Usually, pain is showing up from behind. Tears will flow on my cheeks. Anger will heat my body. Fears will shake me up. Darkness will knock me down. ✨✨✨

 

My whole being wants to run but if I am forcing myself to stay with that pain – surrendering to it – something else most often starts to emerge on an even deeper level. ✨✨✨

 

The something else that gives me the sensation of connection, truth, love, being hold, and alive. Actually, the something else that gives meaning to my life. ✨✨✨

 

So a key for me to be fully alive, is actually to allow myself to be restless. Of course, my first impulse, and what I have done most of my life, is to run away from it by working, teaching, exercising, controlling, being busy, starting a fight etc. But those times when I am managing to stay with it, and even allowing the pain behind to take me over, that beautiful something else starts to shine through every part of my being. So for me it goes, Restlessness – Pain – Aliveness. How does it work for you? ❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
126kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!