Nationaldagsyoga på Tillsammas cup

Heeeeej käraste ni!

 

Hoppas ni hade en härlig nationaldag igår. Jag fick äran att hålla lite yoga för över 400 barn och tonåringar med vitt skilda bakgrunder, ungefär hälften av dem var svenskar och de andra nyanlända. De var samlade för att delta i Tillsammans Cup, en fotbollsturnering för mångfald.

 

Så yogan var verkligen bara en bisats men väldigt fint att yoga fick vara med. Hey outs med härliga Linus Holmsäter i spetsen styrde upp hela eventet och hade bland annat sett till att fixa ett gigantiskt antal blåa mattor som vi la ut i runt ett gult kors. Sååå coolt!

 

Väldigt tacksam över att jag fick vara med på ett hörn! Det fick mig även att tänka till kring det faktum jag (och många andra ofta slänger ur sig) – YOGA ÄR FÖR ALLA. Givetvis, tycker jag det men det är ju långt ifrån alla som får chansen att prova på. När jag började planera för denna nationaldags-klass insåg jag också att yogaklasser generellt faktiskt inte alls är för alla. Med vetskapen om att jag skulle nå tonåringar, där merparten var killar, insåg jag att jag behövde ändra om radikalt i hur jag vanligtvis bygger upp en klass. En annan utmaningen var att ungefär hälften inte kunde svenska och den andra hälften knappt engelska. AHHHHH!

Det blev lite kaos men vi hade kul i alla fall och de lyssnade och följde faktiskt mer än vad jag trodde! Vi gjorde några enkla stående positioner så alla kunde se, samt lite balanser och avslutade med att de fick sitta två och två (rygg mot rygg) och göra lite stretcher.

 

Jag tror helt klart yoga och meditation skulle vara MAGI för tonåringar generellt men framförallt för de nyanlända som ju ofta varit med om fruktansvärda saker i sina hemländer. Saker som vi som inte upplevt det ju har väldigt svårt att ta in. Saker som ju definitivt skapat hemska trauman i både kropp och sjå hos dem. Givetvis är inte yoga och meditation enda lösningen här men jag är säker på att det skulle hjälpa dem att börja läka dessa gigantiska sår. Jag vet också att vi egentligen är många yogalärare som skulle vilja bidra med yoga till dem, for free. Det gäller ju faktiskt bara att vi tar tag i det tillsammans. Tack till eldsjälen Linus som såg till att detta hände igår!

 

MED KÄRLEK!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!