Vintermys med scones

Processed with VSCO with f2 preset

Åre är så galet mysigt – vi är ute i backen hela dagarna och på kvällen myser vi vid brasan, läser böcker, bastar & bakar scones. Jag älskar scones. Detta recept är dessutom glutenfritt! Så himla enkelt att baka och underbart gott.

 

Recept

3 dl mandelmjöl

1,5 dl glutenfria havregryn

1 nypa havssalt

0,5 tsk vaniljpulver

1,5 tsk bakpulver

1 ägg

1,5 dl mandelmjölk

1 msk honung

1 dl smält kokosolja

 

Gör så här

Blanda mandelmjöl, havregryn, vaniljpulver, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter ihop ägget och mjölken i en annan bunke. Häll sen ner de torra ingredienserna och blanda. Tillsätt tillsist den smälta smöret och rör om. Klicka ut ca 5-6 st scones på ett smörad plåt och grädda i  ugnen i ca 20-25 min. Vi åt våra med tahini, smör, avokado & banan.

Processed with VSCO with m5 preset

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!