Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

DU ÄR GALEN!

Josefine bengtsson. Du är galen!

Läsarkommentar…

Hej josefine!

Har läst din blogg då och då och finner det inspirerande att du gick från det klassiska sthlmslivet med karriärshets osv till att göra din grej och njuta av livet. Jag började själv för ca 1,5 år sedan att meditera regelbundet/köra yoga. DÅ var jag fast i tankar som snurrade kring karriärshets, skaffabarnhets, springa på krogenhets, resa 2 varv runt jorden osv. Har nu hunnit göra en del livsförändringar som bara får mig mer och mer på ”the right track”, det som verkligen är JAG och inte bilden av hur en tjej i 25årsåldern SKA leva. Tex har jag skaffat husdjur som jag längtat efter i flera år, trots att man blir bunden osv. IDAG är allt annorlunda och jag börjar tänka tankar om att flytta ifrån centrala sthlm ut till landet. Bara omge mig med djur, natur och riktigt liv. Har man blivit komplett galen? Att man som ung tjej, som jobbar med ekonomi inne i centrala sthlm vill dra ut till landet?? Skulle mina kollegor höra mig skulle de tro jag var galen. Men jag har börjat tycka att naturen är så vacker, hundra ggr finare än diamanter och diors senaste solglasögon.

Vet inte varför jag skriver detta, men antar att jag vill höra ett ”du är inte galen” haha =). Tack för en riktigt nice blogg som jag tror många människor finner stöd i.

 

Mitt svar…

Du är galen Zara. Men det är den finaste komplimangen jag kan ge dig. Enligt samhället är vi galna när vi bryter normer och börjar ifrågasätta dess struktur.

 

Hur som helst, när det där suget efter mening kommer och vi vill förstå livet på ett djupare plan måste vi låta oss gå den vägen annars tappar vi oss själva fullständigt, det är då jag tror vi blir deprimerade. Vi slutar leva och blir som robotar som bara följer det någon säger till oss – är ”duktiga” och beter oss så som man ska.

 

Trots att samhället från att vi är föds gör allt för att bura in oss i en liten likriktad box måste vi våga lyssna på vårt eget hjärta (bara det vet vår väg). Om alla började följa sina hjärtan skulle förmodligen samhället fullständigt förändras (kanske raseras) och förändringar är ju det läskigaste vi människor vet (oavsett om det är en ”bra” förändring).

 

Jag har nog alltid haft någon strävan att förstå  livet på ett djupare plan (det kanske vi alla har?) så när jag under mina skolår började utforska yogan och meditationen var det som att hitta hem. Trots det behövde jag först vandra vilse en stund i prestationsångesten och stressens värld. Mitt ”klassiska sthlmsliv” var ok men jag kände mig instängt och visste att mitt hjärta var på fel plats. Så fort jag fick rast sprang jag ut i skogen för att krama träd och till mina lärares och chefers stora förvåning försökte jag demonstrativt visa min kärna genom att sitta barfota på golvet och jobba. Tillslut lät jag hjärtat bestämma och tillät mig själv att bli galen – vilket jag inte ångrar en sekund

 

Tack för att du delar Zara. Naturen is ”the shit” och ja hundra ggr finare än Diors senaste glasögon. Fortsätt vara GALEN!

 

Läs gärna också:

”Vad är meningen med livet”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Tack snälla för svar!! Så skönt att läsa att fler är på en sån här ”vakna upp” resa <3.

  jag ska fortsätta vara galen!! 🙂

  Puss och kram på er alla !

  Zara 2016-08-15 23:58:06
  Svara
 • Jag känner mig också galen, som funderar på att lämna ett välbetalt jobb jag pluggat 5 år för att få, för att följa mitt hjärta. I mitt fall handlar det inte om att börja yoga på heltid eller släppa allt vad prestation heter, men att hitta lusten i det – prestationer som kommer sig av lust, inte att försöka hitta lusten i prestationshetsen. Vilket jag insett kommer kräva att jag lämnar mitt jobb, byter bana helt och tänker om. Det är läskigt, och jag känner mig galen och är rädd att andra ska se mig som galen, eller (ännu värre som prestationsjunkie!) misslyckad. Men i nästa stund tänker jag att vafan, jag är nästan 30 år gammal nu får jag väl ge mig med att bry mig om vad andra tycker! Om inte nu, när?

  Svara
  • Svar på Ems kommentar.

   JAJAJA – kör EM ;-). Spännande. Anicca – livet förändras hela tiden. <3

   josefinebengtsson 2016-08-14 14:35:39
   Svara
 • Instämmer med dig Zara! Jobbar också med ekonomi i centrala Stockholm men har en innerlig längtan efter natur samt lugn och harmoni 🙂

  Johanna 2016-08-13 08:04:21
  Svara
 • Känner likadant Zara! Vi kan vara galna tillsammans! 🙂

  Kendra 2016-08-13 04:18:45
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!