Igår hade vi mysig kvällsfika i Halmstad med underbara glutenfria scones. MUMS! Så himla enkelt att baka och heeeelt galet gott.
Recept
3 dl mandelmjöl
1,5 dl glutenfria havregryn
1 tsk kardemumma
1 nypa havssalt
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl mandelmjölk
1 msk honung
1 dl smält smör (kokosolja funkar fint också)
Gör så här
Blanda mandelmjöl, havregryn, vaniljpulver, kardemumma, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter ihop ägget och mjölken i en annan bunke. Häll sen ner de torra ingredienserna och blanda. Tillsätt tillsist den smälta smöret och rör om. Klicka ut ca 5-6 st scones på ett smörad plåt och grädda i ugnen i ca 20-25 min. Jag åt mina med Tahini, smör, avokado & banan.