I helgen bakade jag glutenfritt nötbröd till mamma och pappa. Experimenterade med massa olika ingredienser med målet att göra det saftigt och det blev heeeeel galet gott. Mina föräldrar är inte helt lättflirtade, framförallt pappa är ganska skeptiska till allt som heter glutenfritt. Men denna gången lyckades jag – hela brödet tog slut på nolltid. MUMS!
Recept
2 dl havremjöl
2 dl kokosmjöl
2 dl havregryn
½ dl krossade rostade mandlar
½ dl krossade walnötter
4 dl naturell laktosfriyoghurt
1,5 tsk bikarbonat
1/2 rivet äpple
2 rivna morötter
1 msk kokosolja
Kryddor (färsktimjan, basilika & salt)
Såhär gör du…
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Rör ner äpple, morot och yoghurt.
3. Blanda allt till en smet.
4. Smörj en brödform och häll ner smeten.
5. Sätt in i ugnen i 50-60 min på 200 grader.
Bjud några av dina nära och kära på fika vettja.
Spana gärna in fler recept HÄR.
Tjoho!
Tack för bästa receptet!! Brödet blev till och med saftigare dagen efter!? 🙂 Sjukt gott. Jag bytte dock ut äpple och morot mot riven pumpa och kryddade med kanel och kardemumma 🙂 YUM.
Eller hur – sååå galet gott. Hahaha…vi åt upp allt samma dag så fick inte uppleva saftvigheten dagen efter – nästa gång ska jag försöka spara lite :-). BRA tips – ÄLSKAR PUMPA. Tack!!!! YUMMIEE. KrAm till dig Sarah!
Detta måste jag prova! Enkelt och supersmarrigt låter det!
Jaaaa! MEGAGOTT. Prova prova 🙂