En galakväll.

en galakväll

Bakom en välutvald outfit, skyhögaklackar å maskaramålade fransar är jag inkastad bland supermodeller, tv-profiler och bloggerskor på en flådig GALA. Det känns lite som om jag kastats tillbaka till en svunnen tid. En tid då det var mer regel än undantag att jag hamnade på chica middagar som ofta slutade…ehhh…galet. Det var kul då, jag ångrar ingenting men jag saknar det inte heller. Det var en tomhet som kom med det där vilda festandet. Och jag flydde från något. Jag flydde från all prestationsångest och stress. Alkohol var den bästa medicinen.

 

Idag suktar jag sällan efter den medicinen. Jag kallar mig inte nykterist (mest för att jag inte vill sätta regler för mig själv) – det kan hända att jag tar ett glas vin då och då men inte för att fly.

 

Det betyder dock inte att jag bara sitter hemma och mediterar varje lördagskväll. Jag älskar fortfarande att dansa. Dansa så som kroppen vill. Dansa som en meditation, utan droger eller alkohol. Dansa utan regler där ingen bryr sig hur man ser ut. Här får jag vara vild – utan att någon tittar snett. Det är FRIHET för mig.

 

Jag har stött på denna nakna barfota dansen (ofta kallad Ecstatic Dance) på många olika platser i världen. Vi har kläder på oss men det är inga åtsittande glitterklänningar – det är bara kläder som inte stör dansen. Det spelar nämligen ingen roll för den skimrande energin från de dansande kropparna lyser starkare än alla glittrande klänningen i världen.

 

Även på denna flådiga 3-rätters middag är det många som skiner starkare än sina målade ansikten men ibland kan jag dock känna mig lite instängd bland alla regler för hur man ska se ut och bete sig på sådana här tillställningar.

 

För dig som bor i Stockholm och vill prova Ecstatic Danse så finns det på Urban Om varje onsdag och lördag. Läs gärna mer om det HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Josefine, vilken vacker bild på er! Älskar din blogg. Vilket märke har dina snygga skor? Kram

  Thilda 2015-12-13 22:00:31
  Svara
  • Svar på Thildas kommentar.

   Åh tack Thilda! Vad göda jag blir att du läser :-). Skorna är fåra Replay. Ha en fin dag!
   STOR KRAM

   josefinebengtsson 2015-12-14 11:14:39
   Svara
 • Hej Josefine! Jag blir otroligt inspirerad av dig.

  Jag och mitt ex bestämde oss att gå skilda vägar i början på året. Och jag saknar honom varje dag sedan dess. Kan du tipsa om några bra yoga övningar för denna sorg, öppna upp hjärtat? Tack.

  M 2015-12-11 19:33:05
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Hej Madeleine. Tack för att du läser.

   Och tack för att du delar…Att bryta upp med någon man älskar är ju inte lätt. Det gör ont och smärtan sätter sig i kroppen. Ofta kan vi exempelvis få svårare att andas djup och som du skriver spänning kring brösten. Vi liksom skyddar hjärtat för att slippa känna sådär mycket. All typ av yoga och meditation har hjälp mig vid sådana här tillfällen. Bröst-öppnande övning framför allt kan hjälpa till att släppa på dessa spänning. exempelvis halva eller hela bryggor. Något som kan vara mycket skönt är också att lägga sig och slappna av på ett bolster (eller kuddar) – se bild här http://josefinesyoga.metromode.se/2015/12/07/stressa-ner-med-avslappningsyoga/. Fina du, tillåt dig själv att känna. Gråt ut. Skrik ut. Tryck inte bort smärtan. Jag tror att det finns en mening med allt. STOR STOR KRAM

   josefinebengtsson 2015-12-12 17:27:19
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!