Vad är du tacksam för i ditt liv?

Tacksamhet

Foto – Jonathan Kjell

Under två års tid har jag börjat varje morgon med att skriva fem saker i mitt liv som jag är tacksam över just där och då. En sådan enkel grej men för mig gör det ofta stor skillnad för hela dagen, hela livet i längden.

 

Ibland vaknar jag upp på felsida – grinig, bitter och allmänt negativ. Utan att något yttre egentligen har förändrats från gårdagen (som kanske var ganska härlig) så känns allt helt plötsligt lite meningslöst. Du kanske känner igen dig?

 

Genom den här lilla morgonrutinen tillsammans med min tacksamhetsdagbok så lyckas jag ofta vända på den där negativa spiralen. Jag skulle ljuga om jag sa att det var enkelt att komma på fem grejer när jag är mitt inne i det där ”tyck-synd-om-mig-modet” MEN det går alltid att hitta något litet, som leder till något mer och något mer…tillslut brukar det stå fem härliga grejer där på sidan. Samtidigt som jag helt naturligt kommit ut ur den där bitterheten.

 

Jag menar inte att man ska undvika att känna det där andra lite mer ”negativa” spektret av känslor som sorg, ilska och avundsjuka. Ibland är det ju dock lätt att hamna i ett vakuum där man bara fokuserar på det dåliga i livet. Det handlar alltså absolut inte om att skapa en falsk lycka – skuffa undan sina känslor. Det går inte, man trycker bara in dem längre och längre. Det är då jag tror bitterheten kommer.

 

Att enbart använda sig av positivt tänkandet och försöka kasta iväg allt det ”mörka” är jag motståndare till. Lev ut! Vaknar du upp med en extrem sorg eller ilska, tillåt dig själv att gråta en skvätt eller ta kudden och slå riktigt hårt 10 gånger mot väggen innan du tar upp tacksamhetsdagboken. Helt enkelt, tillåt känslorna och uttryck dem i stunden (istället för i trafiken) –  därefter brukar tacksamheten komma naturligt.

 

Det känns lite utelämnande (men jag vill visa hela mig så ärlighet som möjligt i denna bloggen)…Tadaaaa… fem sakerna jag precis skrev här på morgonkvisten i Kalifornien..

1. Allt det magiska jag fått uppleva den senaste veckan i Colorado – pausen, inspirationen och relationen men något större.

2. Att min kropp talar till mig och det otroliga jag får känna i den varje dag.

3. Vackra relationen med Peter, att vi får uppleva Kalifornien tillsammans. Att jag kan vara mig själv fullt ut med honom. Att han finns där vid min sida även när jag är knepig att förstå.

4. Jag får jobba med min passion, dela det jag verkligen tror på och brinner för. Ha möjligheten att inspirera andra med det som förändrat mitt liv.

5. Den starka och trygga relationen med mina vänner som är precis som den alltid varit trots att jag flänger runt världen och prioriterat meditationen så mycket.

 

Som ni ser, det är en härlig blandning av stort och smått, saker som händer nu blandat med grejer som handlar om livet i stort.

 

Så, vad är du tacksam för i ditt liv?!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • I believe that if I can apply what you share to my life, I will become better and less stressed.

  mapquest directions 2023-06-03 06:30:25 https://mapquestdirections.org
  Svara
 • Hej Josefine,
  Har nyss hittat till din blogg och är helt fast (och då är inte jag nån som normalt läser en massa bloggar).
  Tycker du har en sån sund syn på saker och ting, du ger mig nåt att tänka på och inspirerar mig.
  Själv använder jag en app som heter Charge där jag skriver in + och – varje dag, alltså bra saker som händer under dagen och jobbiga saker, blir alltså inte bara positiva saker men jag gillar att man kan gå tillbaka och få en bra överblick av vad som är viktigt för mig och vad man kan göra för att få mer plus i vardagen.
  /Nat

  Nat 2015-10-28 19:27:30
  Svara
  • Svar på Nats kommentar.

   Hej Nat! Åh tack för dina fina ord. Blir helt varm i bröstet av att läsa. Låter som en grym app, tack för tipset. Ska kolla den genast. Hoppas du får en dag med många + :-). STOR KRAM

   josefinebengtsson 2015-10-28 21:32:19
   Svara
 • Tacksam för att få följa med lite på dina resor, andligt och över världen… och punkt nummer fem stämmer till 1000 även om du är saknad här hemma 🙂

  Soffan B 2015-10-28 16:17:48
  Svara
  • Svar på Soffan Bs kommentar.

   Fint att du läser Soffan!!!!!! SAKNAR DIG OCKSÅ. Längtar till vår frukost när jag är hemma. <3 <3 <3

   josefinebengtsson 2015-10-28 21:30:25
   Svara
 • You are so beautiful, inside and out Josefine. What a wonderful lesson to promote happiness. I totally agree, gratitude and a thankful heart is perhaps the greatest virtue, and indeed the key to happiness. And beginning the day with a focus on that sets the right tone for everything that follows after that. I think it’s an important and healthy habit to develop. I remember Oprah saying the it takes about 30 days to develop a habit. Then it becomes more routine and easier to notice each blessing and each small blessing is not overlooked. I love the picture so much, the sun and the water and your lovely silhouette in the foreground.

  Aaron 2015-10-28 11:20:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!