CHAKRA 2 – NAVELCHAKRAT

navelchakratHeeeeej käraste ni!

 

Hur mår ni?

 

Som ni märkt har vi lite temaveckor här på bloggen där jag fokuserar på våra olika chakran. Om du inte redan gjort det, spana gärna in en övergripande text om chakran här. Så förra perioden lade vi vårt fulla fokus på rotchakrat här. Låt oss flytta vår uppmärksamhet lite uppåt och grotta in oss i vårt andra chakra, navelchakrat.

 

På yogaspråket sanskrit kallas detta chakra för Svadhisthana vilket betyder ”ens eget ställe” och är lokaliserat bakom könsorganen, strax ovanför blygdbenet. För att vara mer exakt cirka tre fingersbredder under naveln.

 

Detta chakra förknippas ofta med passion, fantasi, kreativitet, sexualitet, ilska och livsglädje. Ett balanserat andra chakra inspirerar till öppenhet, kontakt och acceptans av både behagliga och mindre angenäma känslor, lätthet att uttrycka sig och förmåga att på ett sunt sätt binda sig till en partner.

 

Vi har dock alla varit med om situationer där detta chakra hamnat i obalans, antingen blev det överaktivt eller underaktivt. Ett överaktivt andra chakra kan visa sig i konstant behov av yttre stimuli, översexualitet, överdrivet beroende av andra människor och deras bekräftelse, känslostormar och brist på kontroll över sina känslor. Ett underaktivt andra chakra visar sig istället i form av låg sexlust, olustkänslor inför intimitet eller oförmåga att njuta av sex, överdriven självständighet, tom på känslor och ovilja att binda sig till en partner.

 

Fysiska sjukdomar som sägs vara relaterade till ett obalanserat navelchakra är gynekologiska, klimakterie- och potensproblem, urinvägsbesvär, ont i nedre delen av ryggen och bäckenproblem. Navelchakrats element är vatten vilket gör att det påverkat alla våra kroppsvätskor såsom blodcirkulation, mens, orgasm, tårar & urin. Vätskor vill kunna röra på dig och ett balanserat andra chakra gör detta möjligt medan i ett obalanserat så uppstår ofta blockeringar i flödet.

 

Det finns som nämnt mängder med tips och tricks för att balansera våra chakran såsom yoga, massage, healing, kostvanor etc. men även ”småsaker” som vilka dofter och färger vi utsetts för sägs ha en effekt. När det kommer till navelchakrat så sägs exempelvis färgen orange och doften Sandelwood värka balanserande. Eftersom navelchakras element är vatten så balanserar vi också det genom att vistas i vatten och exempelvis hoppas i havet.

 

I de kommande dagarna kommer jag tipsa om massa övningar och tekniker som kan hjälpa oss att balansera vårt andra chakra.

 

Enjoy!!!

 

Stor kram till er

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!