MY MOMENT OF MEDITATION – UTMANING

my moment of meditation

Heeeeej kära ni!

 

Hur mår ni? Med tanke på fredagens fruktansvärda hemskheter vill jag göra allt i min makt för skapa mer närvaro och meditation i vår vardag. Med närvaro, kan vi inte vara onda och vi tar vi automatiskt hand om varandra. Ibland behöver vi lägga bort tidningen, slår igen datorn, trycka på OFF…vi mår inte bra av att följa varenda förlopp och händelse i media. Då går i alla fall jag under. Givetvis är det viktigt att veta delar av vad som händer runt omkring oss men genom att fokusera hela vår uppmärksamhet på katastrofer tror jag att det finns en risk att vi alla blir lamslagna. Sugs in i en oändlig negativitet. Ner i en slags hopplöshet där vi helt omöjligt kan skapa handling. Där vi helt omöjligt kan hjälpa till och göra världen till det bättre

 

Eftersom utmaningar verkar vara det bästa sättet för oss att få in mer meditation och närvaro i vardagen så har jag skapat en ”light” variant av en ny utmaningen. Denna gång är utgångspunkten att få in små fina stunder av meditation i vår vardag – MY MOMENT OF MEDITATION.

 

Grunden till utmaningen är att jag märker själv hur lätt det är att fastna framför skärmen (speciellt när jag är hemma i Stockholm och inte har den grundande naturen framför ögonen). Allt det som händer på skärmen tycks ha en förmåga att ta över mitt liv. På ett fängslande men omedvetet sätt sugs jag in i andras liv och ofta onödiga stressiga situationer som jag inte kan påverka. Jag glömmer att se verkligheten bredvid mig. Glömmer att vara närvarande i min egen kropp. Glömmer att LEVA.

 

Min önskan är därför att vi gör ett gemensamt försök att påminna varandra om att även i den mest stressiga situationen framför skärmen ta en stund och komma tillbaka till oss själva. En stund där vi stannar upp, andas och känner in kroppen. En stund där vi sluter ögonen eller lyfter blicken och fäster den på landskapen utanför fönstret alternativt upplever magin av att låta den landa in i en annan persons ögon.

 

Totalt kommer även denna utmaningen pågå i 21 dagar, vilket ju enligt forskning är tiden det tar att skapa en ny rutin. Jag är övertygad om att en liten stund om dagen där vi kopplar bort allt annat och landar i våra kroppar kan göra extremt tror skillnad både för vår egen hälsa och för samhället i stort.

 

Denna gången kommer det alltså inte handla om att följa specifika yoga och meditationstekniker varje dag utan att hitta egna luckor i vardagen där vi faktiskt gör ett aktivt val att vara närvarande en stund. Kanske innebär det dock att vi går in på jobbtoaletten och shakar en stund, lägger oss i savasana i vilorummet eller bara sluter ögonen och tar ett par djupa andetag på bussen (istället för att stirra in i mobilen). Låt oss inspirera varandra att välja bort onödig SKÄRMTID framför nödvändig EGENTID. Jag kommer varje morgon kl 06 dela min stund av meditation i vardagen.

 

För lite extra pepp kommer ni som deltar i utmaningen inte bara få närvaron utan även andra härliga yogiska priser. Återkommer mer om det snart.

 

WIHOO!

 

Vill du vara med?

 

Så här går det till…

 

Första steget är att utmana dig själv att ta en paus någon gång under dagen i din vardag… Kanske tar du bara några sekunder där du lyfter blicken och djupandas eller också använder du någon av övningarna från vår tidigare utmaningen, Lär dig lyssna på din kropp – HÄR. Inget är rätt, inget är fel. Använd kreativiteten och lyssna in vad du behöver för att gå från huvudet och komma in i stunden. Vill poängtera här att vardag inte behöver betyda kontorsjobb, jag tror de flesta av oss även på ”fritiden” har en tendens att på ett osunt sätt sugas in i skärmarna.

 

Jag kommer varje dag kl 06 lägga upp ett inlägg där jag beskriver hur jag hittade min stund av meditation under dagen. För att inspirera oss andra att också hitta fler stunder i vår vardag är nästa steg i utmaningen (som vanligt) att du går in och kommenterar på detta inlägg hur du lyckades ta dig ur vardagens hets och komma tillbaka till dig.

 

Sista steget i utmaningen är att vi inspirerar ännu fler att ta paus genom att dela med oss till våra nära & kära på vår egen Facebook, Instagram, blogg eller vad du nu pysslar med (tagga #mymomentofmeditation). Underbart om du också vill stötta dina medspelare genom att svara på deras kommentarer!

 

Så precis som tidigare utmaningar är även detta en utmaning i tre steg…

  1. Hitta en stund av närvaro i din vardag
  2. Kommentera (metromode.se)
  3. Dela (med nära & kära och stötta dina medspelare) #mymomentofmeditation

 

Vinnarna av härliga vinsterna blir ni som delat med er mest av era upplevelser både i form av kommentarer på bloggen och i era egna kanaler samt stöttat era medspelare.

 

Vi kör igång redan idag men vill du haka på senare är du såklart varmt välkommen! Sprid gärna till dina vänner som du tror skulle må bra av lite mer närvaro. Skriv nedan om du antar utmaningen ;-).

 

Mer meditation åt folket!!!

 

MED KÄRLEK!

 

#mymomentofmeditation #prayforstockholm

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
  • I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Reading this info So i¦m glad to show that I’ve a very good uncanny feeling I came upon just what I needed. I most indubitably will make sure to do not overlook this site and provides it a glance on a relentless basis.

    gate io 2023-02-04 06:16:48 https://www.gate.io/pt/signup/612995
    Svara
  • I as of late ran over your blog and have been perusing along.
    I figured I would leave my most memorable remark.
    I don’t have any idea what to say aside from that I have delighted in perusing.
    Pleasant blog. I will continue to visit this blog regularly.

    스포츠 토토 사이트
    승인 전화 없는 토토 사이트
    토토 결과
    토토 꽁 머니
    먹튀 검증 업체
    https://www.j9korea.com

    jaeseu 2023-02-01 09:23:14 http://j9korea.com
    Svara
  • Vilket underbart initiativ! Har just hittat din blogg genom Josefin och vanjas podd då Jossan berättade att hon varit på yoga resa med er, något jag själv är väldigt suger på att göra ?? Började med yoga i början av januari pga min fruktansvärda migrän som återkom varje vecka, efter några få övningar jag gör varje dag (tar ungefär en kvart) är migränen sällsynt och jag har märkt att hela min kropp tackar mig för det. Jag kliver in lite sent men hänger givetvis på denna utmaning ? Kramar

    Micaela 2017-04-21 17:48:52
    Svara
  • Antagen! <3

    Emma lärdiglyssnapådinkropp 2017-04-12 22:25:34
    Svara
  • Så fint och bra Jossan, jag är givetvis med! Kan behövas efter det hemska som hände Stockholm och något som jag även behöver personligen under denna intensiva jobbperiod! Kram på dig!

    Ida/ @Im_healthyenergy 2017-04-12 12:21:21
    Svara
  • Rätt tid till för din idé/utmaning ! Såklart utmaningen antagen mer meditation o kärlek åt alla ? ? Lite sent men bättre sent än aldrig ? Till fullmånen och med tända ljus blir det stunds sittande meditation innan sussning?

    Eva 2017-04-11 22:35:19
    Svara
    • Svar på Evas kommentar.

      WOW, magiskt EVA! Meditation vid fullmånen blir ofta sååååå starkt ju. Häftigt att använda den kraften och få känna den i kroppen. <3

      josefinebengtsson 2017-04-12 11:10:34
      Svara
  • Åh så bra!! Att få in det i vardagen när man är som mest stressad och uppe i annat vore guld värt 🙂 Jag är med!

    Nathalie 2017-04-11 22:25:06
    Svara
  • Fantastisk utmaning som jag jätte-gärna vill vara med i ? I helgen var jag på en mindfulnessweekend och inser att jag behöver mer meditation i mitt liv. Av olika anledningar… Perfekt tajming ? Nu sätter jag mig i sängen och mediterar. Tillsammans med månen och alla andra som är med på utmaningen!
    Namaste ✨

    Jennifer Andersson 2017-04-11 21:24:10
    Svara
  • Precis vad jag behöver nu efter en längre tids överstressad kropp å själ.?
    Tack!

    Tora 2017-04-11 20:33:32
    Svara
  • Åh! Vad underbart att läsa om en ny utmaning! Som jag saknat detta, och som jag saknat er alla här!
    I senaste utmaningen fick jag verkligen upp ögonen för meditationsövningarna, magiskt.
    Har dock saknat all uppmaning och pepp för att verkligen ta sig den tiden!
    Kram på er!

    Caroline (cafre85 Instagram) 2017-04-11 20:33:03
    Svara
  • Åh så fint och bra initiativ Josefine ??❤️ Mer kärlek och meditation! Do your practice and all shall come ? Självklart är jag med och antar denna utmaning också ???

    Yvonne Åkerlind 2017-04-11 18:29:33
    Svara
  • Jag är med…perfekt timing på den här utmaningen❤️ Mer meditation är precis vad som behövs..kram och kärlek allihopa❤️

    Mia Eriksson 2017-04-11 17:14:33
    Svara
  • Men ååååh!! Äntligen!!! Som jag saknat detta forum och alla Er❤❤ Självklart är jag med på även denna utmaning! Att få in meditationen i vardagen, varje dag oavsett längre eller kortare stund, tror jag vi alla mår så mycket bättre av. Jag ser såå mycket fram emot detta, att få dela med mig, att bli inspirerad av Er, att få känna kärlek och tillhörighet och återigen lära mig massor❤??
    Tusen tack fina fina Josefine för att Du gör detta❤❤❤

    Anna Krigh 2017-04-11 15:18:13
    Svara
  • Namaste! ?? I’m on. Kämpar med att komma ut utmattning och ett av symptomen är stress… och glömska. Jag glömmer bort att meditera! När jag vet att jag mår så bra av det. Så utmaningar är toppen då blir jag påmind! ? Idag har jag varit aktiv, mjuk uppvaknande yoga imorse men min son, sen korta intervaller och lite mer yoga samt nadi shodhana på gymmet. Nu sitter jag och väntar på ert café alldeles själv på att bilen ska bli klar. Så skönt att bara få en stund för mig själv! Har läst en tidning! Hur ofta händer det? Härligt! Önskar att jag också var i ??Indien!

    Sofia Charani 2017-04-11 13:53:28
    Svara
    • Svar på Sofia Charanis kommentar.

      Sofia, härligt att du är här. Åh va glad jag blir att höra att du givit dig själv yoga idag. MASSA KRAMAR till dig!

      josefinebengtsson 2017-04-11 18:25:44
      Svara
  • Ååååh klart jag vill vara med!! Ska på roadtrip med två vänner fredagsmorgon till måndagskväll med för mig hemlig och okänd destination med både skogsmark och citylife men ska försöka ta en medveten stund VARJE dag! ❤️❤️❤️

    Cia 2017-04-11 11:31:36
    Svara
    • Svar på Cias kommentar.

      Wihoooo härligt CIA!!!! Medvetna små stunder i naturer låter som MAGIC!!! <3 <3 <3

      josefinebengtsson 2017-04-11 18:27:09
      Svara
  • Antar utmaningen ❤ Tack. Stödet och gemenskapen hjälper mig otroligt mycket. Kärlek

    Jessica 2017-04-11 11:22:36
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!