VÄRLDEN ÄR FUCKED UP. Terrordåd i Stockholm?

Tom på ord.  Vi är nog alla i chock. All den terror som alltså länge hänt ute i världen, händer alltså nu även i Stockholm?

 

För en gång skull sitter jag här framför nyheterna och tar in all den terror, våld, aggressivitet, mörker och förtvivlan som pågår.

 

Känner förtvivlan och hopplöshet i varenda cell.

 

Var är vi påväg?

 

Trots att jag oftast undviker nyheterna så jag jag givetvis sedan länge väl medveten om att världen är i ett kaotisk tillstånd.

 

Jag försöker förstå, hur kan männsikor göra såhär?

 

Sätter mig och mediterar en timme för att känna in detta.

safe i stockholm

Finner mer förståelse. När det finns så många i vår värld som mår fruktansvärt dåligt, kanske det är helt naturligt det som händer? Så många av oss lever i smärta, känner oss ensamma, deprimerade och är så långt ifrån oss själva.

 

Jag vet själv att när jag sprungit för fort och glömt bort att checka in med mig själv på ett tag känner jag mig tillslut ensam, vilsen, förvirrad, rädd och ofta nästintill galen.

 

Då kan jag som annars är i rätt bra balans och digga mitt liv hamna i fruktansvärd smärta. En smärta som lever i varenda cell i min kropp och ger känslan av att den likt en tickande bomb snart kommer att explodera. En smärta där hela existensen ifrågasätts.

 

I dessa stunder av smärta gör jag allt i min makt för att fly. Jag ser till att to-do listan hela tiden fylls på och betas av i ett enormt tempo – jag bokar upp mig, drar igång projekt, omger mig med intensiva människor och hjälper dem mer än gärna med deras problem. Jag ser till att aldrig få en lugn stund. Jag vet nämligen att stillhet gör jävligt ont. Stillhet betyder smärta.

 

Men tids nog kommer det där skräckinjagande lugnet  – SMÄRTAN blir ett faktum. Det plågsammaste av allt är vetskapen om att ingen annan kan hjälpa mig ur den, jag måste möta detta obeskrivliga obehag.

Om jag då inte hade massa metoder som meditation och yoga för att möta denna smärtan så skulle jag kanske också kunna göra helt galna grejer. En person som inte är i kontakt med sig själv kan ju såra och förstöra utan slut. En sådan person är livsfarlig för sig själv, för sin omgivning, för världen.

 

”Violence is a reaction by short-sighted, out-of-control people. At 81, I believe it cannot be resolved through prayers or government help. We have to begin the change at individual level and then move on to neighbourhood and society.”

– H.H. the 14th Dalai Lama

 

Det är nog hopplöst att försöka förändra andra men vi har makten att förändra oss själva. När vi skapar detta skifte inom oss blir vi starka, på riktigt. Denna styrka gör att vi per automatik inspirerar andra vilket således…steg för steg… förbättrar världen.

 

Det är inte lätt men kanske kan meditation vara en början?

 

Personligen viger jag mitt liv till att skapa detta skifte hos mig själv och förhoppningsvis inspirera andra att göra detsamma. Ju fler vi är desto starkare blir vi. När vi lever i hjärtat, är det omöjligt att skada och såra någon eller något annat. Vi möter automatiskt mörkhet med ljus, våld med kärlek.

 

ALL KÄRLEK TILL STOCKHOLM OCH VÄRLDEN <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
  • For More Details visit Lightroom App

    JOHN BAAG 2024-03-11 06:15:09 https://lightroomapks.com
    Svara
  • very informative

    Lightroom MOd Apk 2024-02-07 18:19:27 https://lrmodapks.com/
    Svara
  • Have You ever tried the https://reminipro.app/

    Remini Apk 2024-02-06 18:05:18 https://reminipro.app/
    Svara
  • very informative

    capcut pro apk 2024-02-06 18:02:12 https://capcut-mod.app/
    Svara
  • it is begining

    lightroom mod apk 2023-09-27 20:53:57 https://lightroomapk.net/
    Svara
  • i appreciate your hard work you spend on writing this unique information. i’m going to share your this hard work on my blog https://gachaheats.com/

    Sohan Sharma 2023-09-27 14:13:14 https://gachaheats.com/
    Svara
  • i appreciate your hard work you spend on writing this unique information. i’m going to share your this hard work on my blog

    Henry 2023-07-01 05:46:47 http://www.connectionsanswer.com/
    Svara
  • This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!! https://freehorseracingtv.com/live2/

    crackstreams horse racing 2023-06-26 20:15:20 https://freehorseracingtv.com/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
    Svara
  • I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will https://freehorseracingtv.com/live2/

    carrera en vivo del hipódromo camarero 2023-06-26 07:55:05 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
    Svara
  • Meditation change my whole life. It improves my focus which help me working hard on my work.

    Kevin Sain 2023-05-02 14:17:48 https://gachanox.io/
    Svara
  • Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated polimer tv live

    gulf stream park live stream 2023-03-25 13:35:02 https://freehorseracingtv.com/live/gulfstream-park-live-horse-racing/
    Svara
  • Definitely what a great blog and instructive posts I definitely will bookmark your site.All the Best! https://yoykem.com.tr/

    Güneş paneli 2023-01-16 19:44:42 https://yoykem.com.tr/
    Svara
  • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. malayalam news live

    racing tv 10 per month 2022-12-28 00:59:20 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
    Svara
  • I appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Really Great. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/Kiraz-Evden-Eve-Nakliyat

    Svara
  • I think the admin of this site is really working hard for his website, since here every stuff is quality based data. https://freehorseracingtv.com/live/

    cheltenham racing on tv 2022-12-24 02:37:30 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
    Svara
  • Some really excellent info I look forward to the continuation.

    izmir nakliye 2022-12-09 01:35:46 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

    taşınma firmaları 2022-12-07 04:59:32 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. https://freehorseracingtv.com/

    Svara
  • Your blog provided us with valuable information. I am looking forward to read more blog posts from here keep it up!!

    Svara
  • Thanks for sharing informative post. It is one of the best site that I have visited. Hope you will share more quality blog posts thank you.

    Svara
  • Hejsan.
    Det är inte så att jag vill spräcka flumbubblan, men… jag blev inte ett dugg chockad över att terrordådet inträffade.
    Lite förvånad blev jag. Över att det inte skedde förrän 2017.
    Jag minns att jag år 2009 förutspådde att vi skulle få se minst 3 islamistiska terrorattentat i Stockholm inom 10 år.
    Vi ligger på två nu- även om de flesta av det sovande folket har glömt (eller aldrig ens noterat) det första.
    Så jag tror nog att min Nostradamus-profetia hinner slå in och att vi får se ett tredje innan tioårsgränsen.
    Och det är inte så att dessa attentat sker på grund av för lite yoga och meditation.
    De sker på grund av för mycket meditation.
    En viss typ av meditation som kallas islam.

    Det var allt jag ville påpeka, så nu kan du fortsätta leva bland molnen och bli ännu mera chockad nästa gång det, som vi som lever i verkligheten vet ska hända, inträffar.

    Weasel 2017-04-19 01:24:41
    Svara
    • Svar på Weasels kommentar.

      Tack för dina ord. Håller med om det mesta men vet dock inte om jag vill kalla Islam för meditation. Meditation är ingen religion vi blint följer utan snarare ett andrum där vi hittar sanningen i oss själva och ser allt sjukt som pågår i världen lite tydligare.

      josefinebengtsson 2017-04-19 14:12:13
      Svara
  • Insiktsfullt att läsa dina tankar Josefine. Jag tror som du att det är viktigt att försöka förstå dessa radikaliserade människor. Att inte automatiskt avhumanisera dem som ”idioter” och sedan stanna där. Utan försöka förstå hur de tänker, känner och har varit med om som får dem att göra något så fruktansvärt. Att blandningen av egen vilsenhet och exempelvis ett samhälle som man inte känner sig delaktig och förankrad i kan få så fatala konsekvenser. Jag tror därför att vi inte enbart behöver arbeta med oss själva men också mötas och få fler plattformar till möten över olika sociala o kulturella gränser. Tack för din fina och ärliga blogg.

    Hanna 2017-04-10 19:28:14
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Tack, Hanna för att du läser och för dina kloka tankar. SÅ SANT, MÖTEN är superviktigt. Förhoppningvis blir dessa möten mer äkta och vackra när vi jobbat med oss själva. Och att lyckas skapa nya plattformar för dessa möten där vi får chansen att bättre förstå människor som levt helt andra liv än oss själva är superviktigt…och något jag verkligen vill bli bättre på att skapa. Var ska vi börja? TACK för att du är här!!!

      josefinebengtsson 2017-04-10 19:56:21
      Svara
      • Svar på josefinebengtssons kommentar.

        Tack till dig för den underbara närvaro och energi du delar med dig av här, helt fantastiskt. <3 Yogan i grupp tänker jag är en fantastisk plattform för att mötas på. Men tror att vi, i egenskap av yogalärare, behöver göra den mer tillgänglig eftersom de som har råd att gå på sådana idag ofta är medel- eller höginkomsttagare. Så fler event och billigare yogaklasser med efterföljande samtal som får spridning i olika delar av samhället är en tanke som kanske skulle kunna omsättas till verklighet?

        Hanna 2017-04-11 21:16:46
        Svara
        • Svar på Hannas kommentar.

          Åhhhh tack för att du är här. Precis, håller verkligen med om detta. Jag försökte ett tag med ett koncept Pop Up yoga som gjorde just det, superbilliga yogaklasser lite runt om i Sthlm. det var superbra och fick de som annars inte går på klasser att prova. Nu har jag liksom inte hunnit riktigt sen jag började resa så mycket men ska se till att anordna mer gratisevent. Lululemon gör ju ett bra jobb med gratis yoga också!!!

          josefinebengtsson 2017-04-12 11:22:34
          Svara
  • Det är overkligt, men samtidigt alldeles för verkligt.. En sak jag funderar på är just hur så många uttrycker sin oro över all hat och ondska, och kan inte förstå hur man kan göra så, och menar att personerna är helt dumma och idioter. Jag förstår ju självklart, men tänker också så som du beskriver. Ingen människa som mår bra gör ju något sådant. Det måste bara vara en människa som är så nedbruten och inte i kontakt med sig själv och sina känslor, eller med andras känslor heller för den delen. Så jag tror verkligen att vi bara kan fortsätta ta hand om oss själva, och på så satt sedan varandra, prata mer om det som är svårt så vi alla blir mindre ensamma. Hoppas ingen missförstår, jag tycker det är så fel att skada helt oskyldiga. Menar bara att den människan inte tänker alls. Jag tror inte riktigt att det finns onda och goda människor, bara onda och goda handlingar som uppkommer beroende på hur man har det och hur man faktiskt mår.. Så hemskt. Meditation och yoga hade verkligen behövts mer av, och kramar. Kram <3

    Lisa 2017-04-09 01:55:26
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

      ÅHHHH som vanligt tack för dina visa och vackra ord Lisa. Sååååå himla mycket sanning i dem. Människor som möter sig själv med exempelvis meditation och yoga kommer hamna i balans. Ingen människa i balans kan göra något ont. Mer meditation och yoga åt folket helt enkelt. Å med det kommer KÄRLEK såklart. <3 <3 <3

      josefinebengtsson 2017-04-09 11:27:37
      Svara
      • Svar på josefinebengtssons kommentar.

        <3! Ja men verkligen.. Det blir också ett tydligare "vi" och "dom" – eller ett tydligare "vi" MOT "dom".. Där vi idiotförklarar "dom andra", vilket ju är förståligt eftersom handlingarna är fruktansvärda och går emot mänskliga rättigheter, men samtidigt borde vi ju se människan bakom handlingen. Jag lyssnade på en intervju med Navid Modfri (känner du till honom? Väldigt inspirerande och väcker ofta många nya tankar. Tips!). Navid pratade i intervjun om att problemet inte är en ond människa när det kommer till terror (krig, hat, m.m), utan att dessa fruktansvärda handlingar snarare är ett symtom på något, kanske ett utanförskap. För varför har den här personen stängt av sina känslor? Vad är det som gör att personen hamnade där? Personen är ju så frånkopplad från sig själv, från andra, från samhället, ja allt. Tänk om vi långt tidigare kunde fånga in personen, bjuda in, försöka förstå, hjälpa.. Jag vet inte om det går. Navis Modiri förklarade det mycket bättre.
        Men det är väldigt intressant och viktigt tror jag, att tänka att detta måste vara ett symtom på något. Inte ett symtom på ondska, utan ett symtom på utanförskap – eller något annat. För någonstans blev det fel. Ingen bebis föds ond. Det finns väl inget mer oskyldigt än ett liten nyfött barn, så vad hände sen? Ingen lätt fråga. Men så viktigt att inte bara idiotförklara, och på så sätt göra vi och dom tydligare..

        Lisa 2017-04-09 13:54:58
        Svara
        • Svar på Lisas kommentar.

          EXAKT SÅ! Tack Lisa. Att idiotförklara dom andra kommer vi liksom ingenstans med…det kommer bara bli värre då. Bättre att vi försöker förstå. Navid är såå klok och fin, väldigt bra att sådana som honom finns. Han hjälper till att föra Sverige i rätt riktning. Härligt att du lyssnade på honom. KRAMAR

          josefinebengtsson 2017-04-10 12:16:24
          Svara
        • Svar på Lisas kommentar.

          Ser att min dator rätt stavat fel – han heter Navid Modiri.

          Lisa 2017-04-09 13:56:43
          Svara
  • Tack för dina kloka och fina ord ??
    Det är så viktigt att stanna upp när hemska saker händer och inte dras med i negativa tankar om andra som är inblandade.
    Kärlek och varma kramar ???

    Azarina (@eaniemeanie) 2017-04-08 07:52:27
    Svara
  • Tack Josefin för dina tröstande ord..ledsen och rädd idag..känns tomt inombords men som du säger..tack tack tack för meditation och yoga❤️ Ta hand om dig! Och som alltid ..PEACE AND LOVE❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Mia Eriksson 2017-04-08 00:09:57
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!