Meditation vs alkohol

meditation vs alkohol

Foto – Adam Falk

Meditation kan vara lika starkt som alkohol och vilken drog som helst, inte för att jag provat allt men några saker har min nyfikenhet inte kunnat hålla sig ifrån. Både vin och andra droger kan säkert ha sin poäng ibland. För alla som lever ett stressigt liv – jobbar heltid och hänger de flesta timmar framför en datorskärm – så förstår jag fullständigt att man ”behöver” ta de där glasen vin på helgen för att lugna ner sig och kunna släppa jobbet en stund.

 

 

Jag tror att de är nästintill nödvändigt att på ett eller annat sätt komma bort från sitt ”mind” ibland, komma utanför sina begränsande och upprepande tankar som ständigt invaderar oss. Helt enkelt få ett större perspektiv på livet. Men jag vill påstå (med risk för att låta präktig) att meditation fungerar precis lika bra som alkohol och droger.

 

 

Under min tid på handels och som konsult minns jag hur det där suget efter att fly från ”allt” kunde komma. Även om jag hade hittat meditationen och yogan då kunde jag bli lat, alkoholen är ju en enklare (och snabbare) teknik att använda för att fly. Och när jag var så mitt uppe i all stress och press så tänkte jag inte klart – jag visste bara att jag behövde komma bort från all stress. Numera när jag verkligen fått uppleva meditationen magi upprepade gånger så är det snarare suget efter upplevelsen i meditation som kommer när jag blir stressad och levt för mycket i huvudet i några dagar. När jag då väl lyckas sätta mig ner i fred så uppstår precis samma ”lättnad” som efter det där glaset vin. Å det tycker i alla fall jag är mycket coolare. YEAH!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!