YOGAUTMANING DAG 7: Kamelen

yogautmaning-6yogautmaning-5 josefine bengtsson

Wihooo  – Välkommen till dag 7 av vår 31 dagars yogautmaning. Framtill den 10e oktober fokuserar vi alltså på aktiv yoga så börja som vanligt gärna med dina solhälsningar.

 

  • Video med flowiga varianter på solhälsningar tryck HÄR.
  • Video med grundläggande solhälsningar tryck HÄR.
  • För bild och textbeskrivning tryck HÄR.

 

Utforska därefter Kamelen (Ustrasana). Det är en intensiv men också en helt otrolig position för att få energi och vakna till liv. Det är en väldigt djup bakåtböjning som öppnar upp hela framsidan av kroppen och stärker baksidan. I början är det viktigt att vara lite försiktig med denna position, så gå långsamt in i den och lyssna noga på kroppen.

 

Gör så här

  1. Ställ dig på knä och låt dem vara höftbrett isär.
  2. Sätt händerna i ländryggen och använd dem för att förlänga ryggraden och föra svanskotan nedåt. Spänn låren och rotera dem lätt inåt.
  3. Andas in och lyft bröstet upp mot taket, bredda mellan nyckelbenen och låt skulderbladen gå in mot ryggraden.
  4. Andas ut och börja luta dig bakåt. I början räcker det helt klart att stanna här.
  5. När du är redo att gå vidare (lyssna in kroppen utan att pressa den), släpp en hand i taget och placera i stället händerna på hälarna.
  6. Till en början behåller du huvudet i ett neutralt läge men när det känns bra för nacken kan du börja släppa ner det bakåt.
  7. Stanna här i fem djupa Ujjayi-andetag. Lyssna på ditt andetag, om det stakar sig är det ett tecken på att du gått för djupt in i positionen.
  8. Kom försiktigt ut ur positionen genom att andas in och lyfta upp en hand i taget tillbaka till ländryggen medan du långsamt rätar upp ryggen.
  9. Vila en stund på knä och gör sedan gärna positionen 3–5 gånger till. Njut av effekten!
  10. Vila gärna en stund på rygg i Savasana efteråt.

 

Hur kändes det? Kunde du lyssna på kroppen. Alltså jag brukar typ bli hög av sådana här djupa bakåtböjningar! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
205kommentarer
  • I like the efforts you have put in this, regards for all the great content. https://freehorseracingtv.com/live2/

    Svara
  • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing https://freehorseracingtv.com/live2/

    carreras en vivo camarero 2023-06-26 08:41:28 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
    Svara
  • This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place izmir asansörlü nakliyat

    izmir evden eve nakliyat 2023-03-22 12:34:33 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • it’s awesome article. I look forward to the continuation. almanar live

    live racing stream 2023-03-21 10:54:49 https://freehorseracingtv.com/live/
    Svara
  • Thanks for sharing about that.
    I am looking for more information about it.
    I will follow you to update the latest posts.

    카지노 사이트 추천
    사설 토토 사이트
    스포츠 토토 배당률
    스포츠 토토 승부 식
    승부 식 토토
    https://www.j9korea.com

    jaeseu 2023-02-11 07:21:23
    Svara
  • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. tv live romania

    watch sky1 online free live 2022-12-27 20:04:14 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
    Svara
  • As I website owner I believe the content material here is really good , appreciate it for your efforts. https://freehorseracingtv.com/live/

    today's tv racing 2022-12-24 05:56:31 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
    Svara
  • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.

    karşıyaka evden eve nakliyat 2022-12-09 08:48:10 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • Veryy rapidly this web site will be famoous among all blog users, due to it’s pleasant articles. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

    izmir nakliyat fiyatları 2022-12-07 06:47:49 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/

    racing tv racecards 2022-12-03 17:45:44 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
    Svara
  • Thanks for sharing informative post. It is one of the best site that I have visited. Hope you will share more quality blog posts thank you.

    Spider Man Yellow Jacket 2022-11-22 14:13:24 https://www.celebsmoviejackets.com/spiderman-homecoming-yellow-jacket
    Svara
  • Detta kändes super idag! Precis vad jag behövde!

    Lorena 2016-10-08 20:09:50 http://liveforever.se
    Svara
  • Kamelen är häärlig tycker jag, gillar den uppöppnande känslan, fast är inte så bekväm i den att jag vågar släppa bak huvudet helt, det kommer väl!
    Igår (yes, postar en dag för sent) gick det dessvärre sådär med yogan. Hade tänkt morgonyoga men tror den tuffa klassen morgonen innan slagit ut mig lite, hade migrän och kände mig helt slut. Bara att peppra med huvudvärkstabletter och försöka somna om. Kom inte hem förräns sent så fredagens yoga blev bara att ligga på rygg och andas för att försöka hitta fokus och lugn. Ser fram emot imorgon då jag tänkte flöda igenom senaste dagarnas utmaningsövningar, det har ju varit så många härliga!

    Klara 2016-10-08 18:38:58
    Svara
  • Har svårt för kamelen och tycker den är ganska obehaglig. Gick på min vanliga yoga där vi fokuserade mycket på hand stand, crow osv. Gjorde inte kamelen efter men däremot gjorde vi hjulet under klassen så fick en del bakåt böjande ändå. Kändes väldigt skönt, har tyvärr inte kommit iväg på så många klasser jag brukar denna veckan men känns ok eftersom jag gjort lite yoga varje dag ändå.

    Stina Gustafsson 2016-10-08 11:40:39
    Svara
  • Dag 7: Älskar kamelen. Den öppnar mitt hjärta även fast det är sårbart. Varje gång jag gör kamelen och vågar blottlägga hjärtat så känner jag bara att jag tar emot kärlek. Från vem? Kanske universum. Jag känner mig i alla fall trygg och älskad. Härligt att en asana kan göra så med min kropp ✨ @yogini.elena

    Elena 2016-10-08 10:19:43
    Svara
  • Godd morgon! Befann mig på resande got större delen av dagen igår och var upptagen med att umgås med mitt resesällskap:-) Men jag tog mig tid till en session på morgonen och igår kändes min kropp trött. Var som att den var inställd på helh och vila, vilket den kommer få. Härligt!

    Sanna 2016-10-08 08:38:59
    Svara
  • Hej på er fina människor där ute! Igår höll jag mig ifrån skärmen så mycket som möjligt då jag gick med lurig huvudvärk hela dagen så jag kommenterar gårdagens utmaning idag istället när huvudvärken som tur är har släppt! 🙂
    Yogade givetvis ändå igår vilket var väldigt skönt, tog det på kvällen innan läggdags, eftersom kroppen var lite trött dagen innan och huvudvärk igår blev det Yin med Josefin på Yogobe först, sedan lite eget mjukt flow och avslutade med kamelen och djup andning. SÅÅÅÅ SKÖNT! Jag somnade som en stock efteråt!
    Har inte hunnit läsa allas kommentarer än men hoppas det gick bra för alla! 😀
    Nu är det en ny dag full med födelsedagskalas och sedan jobb… men FÖRST ska jag ta mig an kråkan! 🙂 KRAMAR TILL ER <3

    Tove Blomsten 2016-10-08 08:20:36
    Svara
  • Idag testade jag Josefines flowiga solhälsningar. Gillade särskilt andningsvägledningen och utandningarna med tungan ute:) och Josefins röst- jäkligt cool/fin- undrar om hon sjunger bra också?
    Kamelen gillar jag- minns att jag alltid mådde så illa och blev yr i den förut- men nu är den bara skön- kanske min favvoposition. Blev lite för pigg nu bara- ska ju sova snart. God natt!

    Mirra 2016-10-08 00:06:36
    Svara
    • Svar på Mirras kommentar.

      Åhhh fina du!!! Glad jag blir att du yogat med mig och gillade det :-). Tack. Kamelen innan läggdags är lite farligt, kunde du sova?! 🙂

      josefinebengtsson 2016-10-08 07:38:43
      Svara
      • Svar på josefinebengtssons kommentar.

        🙂 Jag kan alltid sova- lägger mig alltid lite för sent. Har som mål att gå upp tidigare köra yogautmaningen på morgonen istället- men det har jag inte fått igenom hos mitt morgon-jag.

        Mirra 2016-10-08 23:46:39
        Svara
  • Jag kände ”Hello axlarna”. Där är defenitivt min utmaning, förutom höfterna dårå… ?

    Nellie 2016-10-07 23:41:12 http://www.minvardagshalsa.se
    Svara
  • Jag ❤️ Dharma yoga wheel… Fortfarande mycket trött så det blev inte så mycket men det blev iaf ?

    Sara 2016-10-07 23:31:03
    Svara
  • Jag som skrev häromdagen att det går att hitta någon yoga för alla tillfällen och måenden…. Well, vid 39 graders feber gick helt klart min gräns….. ? Hoppas på bättring imorgon!

    Sara Alexandersson 2016-10-07 23:03:48
    Svara
  • Hej, kamelen har alltid varit utmanande för mig men ville verkligen ge mig en ärlig chans så efter lite flowiga solhälsningar gav jag mig hän. Den första blev stel o hackig i andningen så jag gick tillbaka lite o tänkte att det är okej att jag inte är vig som en balettdansös ? o vilade lite innan jag gjorde en till….o den var helt magisk ✨✨ jag var hög av närvaro o tårar rann längs kinderna o efteråt låg jag helt tagen i savasana. Tack Josefine för den här fantastiska utmaningen ?? Namaste

    Molly 2016-10-07 22:28:23
    Svara
  • Började dagen med ett försök till yoga men kände mig inte riktigt bra i kroppen (eventuellt förkylning på gång) så avbröt och gick ner för en mysig frukoststund istället.
    Försökte igen på eftermiddagen och det gick mycket mycket bättre. Kroppen kändes plötsligt mycket mjukare och musiken var så himla bra! Efter några omgångar av kamelen, gick jag över till flera yin yoga positioner. Yin yoga är min kärlek i stunden, brukar bli så oerhört tacksam och må så galet bra efter en session <3
    Blir galet glad bara att skriva om det!

    Minna 2016-10-07 22:22:55 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
    Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

      Men Åhhh va underbart att du diggar Yinyoga… Kommer snart flera dagar av yin i utmaningen :-). Mysigt va?!!

      josefinebengtsson 2016-10-08 07:42:50
      Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

      Låter härligt med yin yoga, känner att det måste jag testa ?

      Charlotte Trollmarker 2016-10-07 23:14:17
      Svara
  • Oj, oj oj vilken utmaning. Har så svårt att andas i denna position och blir illamående när jag böjer huvudet bakåt. Ska försöka igen imorgon.

    Magdalena 2016-10-07 22:22:52
    Svara
  • Jag har en sådan underbar träningsvärk!! haha, i hela kroppen men speciellt armar. Love it! Idag flowade jag tillsammans med solhälsningsvideon, gjorde några egna rörelser och sedan vävde jag in kamelen. Bröstöppnare alltså… Så tufft för mig men så nyttigt! Har såååå svårt att andas djupt i dem och det trycker mycket över bröstet. Jag tycker ändå mycket om dem och ska försöka göra dem oftare. Du är så vacker på de här bilderna Josefine!!! Älskar första bilden. KRAM

    Thilda 2016-10-07 22:12:10
    Svara
  • Jag behöver verkligen dessa bakåtböjningar!
    Det kändes bra ikväll å jag vet att jag tjatar men det är ju så bra med dessa utmaningar!…annars skulle jag säkert tänka, äh jag gör det senare, jag gör det imorron.
    Och min förkylning är borta, bara där ser man hur bra det är med Yoga!!!

    Ha en härlig kväll alla Yogisar❤

    Tora 2016-10-07 21:57:59
    Svara
  • Idag blev det nästan en timme på mattan. Sååå skönt. Och gjorde kamelen upprepade gånger och för första gången kände jag att det var såååå skönt (innan har jag inte riktigt vågot utan gjort den med tårna i golvet.) och jag hittade in i andningen. Har lite problem med mina armar dock då de alltid är lätt böjda även när jag sträcker ut dem helt. Så får nästan tvinga in dem på plats. När jag väl hottat positionen hänns det bra! ??

    Anna Kruse 2016-10-07 21:48:43
    Svara
  • Har svårt att slappna av helt i kamelen och andas djupt, tror att det är mer i skallen än att positionen är utmanande fysiskt, men övning ger färdighet. Trevlig fredag allihopa! ♥ ☮

    Eva Holmbom 2016-10-07 21:40:33 http://evaholmbom.blogg.se
    Svara
  • Idag fick yogan vänta till kvällen. Körde ett 15min pass från Yogobe; Fluod heart. Precis vad jag behövde. Vågade släppa taget i kamelen efteråt och kunde stanna där ett par andetag. Efter savasana tills maken kom hem är jag nu redo för en kopp te i soffan. Trevlig fredagkväll!

    Malin / @nilamyoga 2016-10-07 21:06:42
    Svara
  • Bonsoir 🙂
    Som vanligt så ger yoga mig så mycket mer än träning!
    En gång så frågade Josefine vad är det som gör oss levande: Yoga är definitift en av dem sakerna i mitt liv som gör mig levande!
    Jag älskar denna mycket utmanande position. Första gången jag gjorde fen trodde jag min rygg skulle gå sönder! Jag var så rädd!
    Nu, efter ett par gånger träning och en mycket bra instruktör, klarar jag den bra!
    Det är hela kroppen som fylls av lycka 🙂
    Mycket trött efter en mycket lång arbets dag…. Dags att gå och njuta av familjen.
    Tack och kärlek <3

    Virginie Caplon 2016-10-07 20:36:42
    Svara
  • Wow denna position är verkligen en utmaning för mig. Jag körde mina solhälsningar idag igen, de blev ganska flowiga. Kändes skönt att röra sig till andningen och till musiken. Körde igenom några av positionerna vi har gjort tidigare dagar och avslutade med kamelen. Vilken belöning att få lägga sig i Savasana! Nu tänkte jag fortsätta kvällen med ett glas vin, underbart! Ha en härlig fredagkväll allihopa. Kram❤️

    Rebecka Johansson 2016-10-07 19:55:46
    Svara
  • Idag har hjärnan gått på högvarv när jag och mina kollegor jobbat fram nya mål för vår förskoleavdelning. Så idag var det extra skönt att komma hem och när barnen somnat rulla ut mattan. Jag gillar verkligen bakåtböjningar, även om jag som är överrörlig måste vara lite hård på att lyssna in min kropp!? Nu ska jag koka en stor kopp te och ta fram min nya målarbok, mer vila för hjärnan!!?? Trevlig kväll alla fina yogisar!!?

    Sandra 2016-10-07 19:50:16
    Svara
  • Hej! Idag fick jag härligt flow i solhälsningarna. Kamelen har varit en av mina favoritövningar sen jag lärde mig den i våras 😀 Var lite rädd för den i början, men nu känns den hur bra som helst! 🙂 <3

    Emma K 2016-10-07 19:25:13
    Svara
  • Dagen började inte bra. Kom hem på morgonen efter ett hektiskt dygn på jobbet. Ont över allt, huvudvärk. Ingen morgonyoga. Sov några timmar. Migrän. Tog några piller. Sedan iväg, lunch på stan och några ärenden. Mådde inget vidare. Vilade en stund när jag kom hem igen. Tog fram mattan. Gjorde Simon Krohns pass för axlar och nacke på Yogobe (en favorit) och sedan några solhälsningar. Övade på balanspositionerna vi gjort de senaste dagarna och det gick ganska okej. Gjorde halvbryggan och försökte sedan på kamelen. Har väldigt spända lår, särskilt framsidan. Det gick alltså inte alls. Så jag beslöt mig för att stretcha lårmusklerna. Det som hände sedan var upplyftande. För första gången någonsin (!) lyckades jag stå upprätt på ett ben och hålla i den andra foten med båda händerna och stretcha låret i lugn och ro utan att vingla. Istället andades jag :-). Bara det! Det har alltså hänt någonting med balansen bara på dessa få dagar. Något jag inte hade klarat av utan motivationen som kommer av att vara med om den här utmaningen. Hur många aerobicspass har jag inte deltagit i under de senaste 25 åren och frustrerat vinglat mig igenom stretchövningarna på slutet. Gick tillbaka till mattan och försökte mig på kamelen påsytt. Några gånger, lite i taget. Till slut lyckades jag faktiskt hållas i kamelen i ca fyra andetag. Detta kommer jag att träna på. Även detta. Så Tack återigen.

    Hanna 2016-10-07 19:19:50
    Svara
  • Min mest fantastiska kamel någonsin! På vandring idag så bara jag kände att nu, vill jag testa dagens kamel på berget! Det var magiskt där i solen, närvaron var total?
    Tack tack tack??❤️???? Jane

    Jane 2016-10-07 17:30:49
    Svara
  • Åhh fortfarande dunderförkyld!? Ingen yoga för mig idag hrller? Hejar på er andra fina yogisar ist och hoppas på att vara på benen imorn igen!?????

    Susanna 2016-10-07 17:27:01
    Svara
    • Svar på Susannas kommentar.

      Keys krya krya!!!

      josefinebengtsson 2016-10-08 07:54:43
      Svara
    • Svar på Susannas kommentar.

      Krya på dig Susanna!?

      Sandra 2016-10-07 19:53:41
      Svara
    • Svar på Susannas kommentar.

      Tillägg; har haft sjukt svårt att finna lugn i kamelen. Ryggen, särskilt ländryggen, känns ofta otroligt spänd o svår att ” släppa”. De gånger jag har lyckats vara helt närvarande dock och andats medvetet har det känts sååå skönt och som om det spirar värme nerifrån svanskotan hela vägen upp i nacken! Häftigt!

      Susanna 2016-10-07 17:31:07
      Svara
  • Åh, den här övningen tycker jag är tuff! Det känns som huvudet väger flera ton, svårt att vara kvar i flera andetag. Men övning ger väl färdighet heter det ju… Trevlig helg! ♡☆/ @susannelennmark

    Susanne 2016-10-07 17:00:59
    Svara
  • Kommer hem ifrån jobbet, efter en lång vecka på sjukhuset. Äntligen fredag och en ledig helg på första gången på jag vet inte hur länge?! Morgonens lugna yoga känns som ett avlägset minne och jag känner ett nytt sug efter yogan och dagens utmaning. Yogamattan är redan utrullad och jag kastar längtande blickar mot den. Men först en löptur för att springa bort all stress ifrån veckans stress, måste ut i solen och andas lite. Väl tillbaka blir det en lång stund på mattan, något stel efter löpningen (såklart, vad hade jag väntat mig?) men efter ett tag mjukas båda muskler och leder upp och jag kan gå djupare in i positionerna och kan hålla kvar dem längre. Börjar ett härligt flöde för att mjuka upp kroppen och kommer efter att ryggen känns ordentligt mjuk in i Kamelen. Känns lite i ländryggen till en början, som det ofta gör efter att jag har sprungit. Lär mig av mina tidigare misstag och jobbar fram kamelen stegvis innan jag kommer in i den helt. Stannar ett par andetag och bara andas i positionen. Nu välkomnar jag helgen! En helg som ska spenderas på mattan. Jag hoppas på tidiga, mörka morgnar med tända ljus, därefter soliga dagar med yoga ute i solen och sen avslutningsvis tända ljus och kvällsyoga innan läggdags. Äntligen helg!

    Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-07 16:56:39 http://www.nouw.com/my_journey
    Svara
  • Happy Friday! idag skippar jag aw:n för ett yogapass på yama istället.

    Cecilia 2016-10-07 16:52:54 http://www.instagram.com/ccyogastory
    Svara
  • Hej på er! Jag gjorde yoga hemma i 20 min idag för det känns verkligen att man behöver värma upp ordentligt innan kamelen. Jag tycker att det är en jätteskön position och den är viktig för mig. Egentligen är alla övningar för ryggen viktiga för jag får ont i ryggen om jag inte tränar. Höll uppe med yoga i tre månader för några år sedan och fick ryggskott ? men brukar inte göra yoga såhär ofta- så det är en utmaning!

    Maria Gelderman 2016-10-07 16:28:35
    Svara
  • Heeeeej….igår och idag har det varit segt att komma upp ur sängen. Alla ursäkter från ”skönt i sängen” till att ”jag kan göra det ikväll” har smidigt runnit genom huvudet.
    Men jag klappar mig på axeln och säger ”good enough” räcker långt. Så, 15 minuter dessa två dagar har gjorts och när jag väl kommit igång så känns det skönt.
    ???
    Namaste

    Katrin Nörthen 2016-10-07 16:18:10
    Svara
  • Jag tog kamelen stegvis och kommer att fortsätta med det tills jag vågar slappna av helt i övningen…Just nu var det lite läskigt men livsbejakande….I am…

    Karin O 2016-10-07 14:26:27
    Svara
  • Ännu en strålande vacker dag ? i alla fall här på västkusten. Barfota och barbent idag. Ute på gräsmattan.
    När jag känner mig hyfsat mjuk i kroppen är det dags för kamelen. Den känns i min ländrygg. Tar det lugnt. Andas. Tänker på att ta det stegvis precis som Josefine beskrivit. Väl i position är det ganska skönt. Njuter av solens strålar som studsar mot kroppen innan jag sakta återvänder till utgångsläge.
    Om jag kikar tillbaka på när jag försökte mig på kamelen för första gången så är det en enorm skillnad. Att märka hur kroppen svarar på träning och förändring är magiskt. Är glad att jag lyssnar på kroppen och gör saker för min egen skull.

    Anna 2016-10-07 13:27:27 http://Ingenannansord.wordpress.com
    Svara
  • Klockan ringde kl 04.50 och för första gången någonsin startade jag dagen med meditation. Bara 7 minuter men ändå. Det var en skön start på dagen. Yogan fick vänta lite.
    Jobbade till lunch, sen blev det gym som avslutades med egen yoga i ett stillsammare hörn av gymmet. Lyckades hålla fokus, känna in kroppen och släppa prestationen! Helt euforisk efter! Kanske var det kamelen som gjorde det?!
    Önskar alla en härlig fredag, så häftigt att läsa alla kommentarer, väldigt inspirerande! ??

    Terese 2016-10-07 13:27:11
    Svara
  • Ärlighet mot mig själv ❤
    Jag valde att yoga på gymmet istället för att träna med andra. Jag var rädd vad andra skulle tycka och vad coachen skulle säga. Men jag lyssnade på vad min kropp behöver och berttade det.
    Jag började med solhälsningar, kom i en modifierad kamel och andades.
    Fortsatte med egen komposition av olika asanas och även yin. Avslutade med savasana och plötsligt hade det gått 40 min ?
    En lugn och skön promenad hem, värmande soppa med fantastisk god frukt surdegsbröd och nu vila. Wow! Så tacksam! ❤???

    Hanna L 2016-10-07 12:50:24
    Svara
  • Friyay alla goa yogisar ? Åh jag fick mig en liten bakåtböjning med hjälp av min medicinboll ? Har en disk som buktar i nacken efter huvudstående förra hösten ? (Ta hand om kroppen OCH KÄNN, tappar du andetaget så gå tillbaka ❤️) Vi behöver ju verkligen kompensera allt dagliga framåt vi gör sitter jobbar kör.. Och ge utrymme för andning, hjärta och kärlek ❣ På medicinbollen kan huvudet vila och jag kan tillsammans med andetaget åka kontrollerat bakåt så långsamt att att jag känner varje millimeter som öppnar sig ✨ Jag tror verkligen på att göra det lilla, att skapa fina minnen av sin stund och längta till nästa practis ? Det blir som det ska bli ?? Kramar alla ☯

    Jessica 2016-10-07 12:25:36
    Svara
  • Hej alla yogisar!
    I Kamelen fick jag verkligen känna av hur stel jag är i ryggen. Kunde böja ryggen lite bakåt och fortfarande ha normal andningsrytm. Efteråt blev det en stund i savasana vilket var just det jag behövde, att bara andas och känna in hela kroppen en stund.
    Fick sedan gå tillbaka till datorn och hemtentan igen, men det var skönt med en paus iallafall 🙂

    Kram på er!

    Yogi_Johanna 2016-10-07 12:06:06 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
    Svara
  • Min andra dag utan psykofarmaka. Solen väller in genom mina fönster, plötsligt är alla färger så klara, jag känner värmen från solen mot min hud, den går genom fönsterglasen o landar på mig. Långsamma andetag o rörelser på yogamattan. Hjärtat dunkar i mitt bröst. Stressen. Jag fortsätter. Andas. Öppnar upp hjärtat i kamelen. Då överväldigas jag av känslor. Glädje, rädsla, tacksamhet och sorg. Jag gråter för första gången sedan jag började äta medicin. Tårar droppar ner och yogamattan blir blöt. Ove, min ena hund kommer och slickar mig på kinden och lägger sig sedan till rätta bredvid mattan mot väggen i solen. Jag är så tacksam för att jag har yogan. Att landa i kroppen, andningen. Tack alla fina yogisar för allt ni delar och delar med er av. För mig betyder det massor. ??

    Coachingmedanna 2016-10-07 11:40:38
    Svara
  • Igår var jag tvungen att lyssna på kroppen och det blev ”bara” en Savasana innan jag skulle sova. Jag vaknade 3 timmar senare och undrade lite vad som hände. Inga problem med att slappna av uppenbarligen.
    Idag kände jag mig lite piggare och väldigt peppad så jag gick ifrån min plan om att yoga på kvällen och körde ett lugnt improviserat pass där jag avslutade med både halvbryggan och kamelen. Det kändes lite stelt och kroppen knakade lite här och var i början, men efter ett par andetag så var det som att allt bara släppte och det kändes helt fantastiskt. Jag läste beskrivningen igår, att det var en bra övning att göra om man kände sig lite trött och deppig, och jag tänkte väl lite att ”ja, ja det lär väl inte kunna göra så stor skillnad” Så fel jag hade. Nu blir det vila och återhämtning resten av dagen 🙂

    T 2016-10-07 10:42:25
    Svara
  • Har haft en sömnlös natt då lillemannen har hostat, vaknat/skrikit till och från hela natten.
    Kroppen känns lite stel/trött pga detta och av alla nya utmaningar. Men sitter är piggt och glatt. Så fort väckarklockan ringer tar jag fram mobilen för att se dagens utmaning.
    Kamelen – kul. Ser lite läskig och samtidigt spännande ut för en novis som jag.
    Kör i gång med den vanliga rutinen med de olika solhälsningarna. Men innan jag börjar med Kamelen gör jag några halvbryggor för att börja mjuka och öppna upp.
    Får till en skön stretching från lår hela vägen upp till hals.
    Provar att ta tag i hälarna och märker att andning påverkas. Så jag backar lite.
    Även vid andra settet provar jag ta tag i hälarna och den här gången stakar sig inte andningen. Provar ”släppa” huvudet men det funkar inte. Bara att backa igen. Kör 3 sett där jag tar tag i fötterna. Vilar sen i barnet och savasan.
    Känner mig upprymd och utvilad. ?
    Tack Josefin för alla härliga utmaningar ❤
    Tack underbara Mia för tipset och sporrandet i utmaningen. ❤
    Tack alla ni andra vackra yogisar för ert engagemang ❤
    Önskar er alla en underbar fredag
    Kram!

    Charlotte Trollmarker 2016-10-07 10:29:59
    Svara
  • En position som känns väldigt skön för bröstryggen, men kanske pga mitt låga blodtryck och skada i nacken, så känns det som om blodtrycket sjunker ännu mer och jag blir svimfärdig både i denna och i Urdhva Dhanurasana.

    Christina Lindström 2016-10-07 09:44:16
    Svara
    • Svar på Christina Lindströms kommentar.

      Jag har samma problem med lågt blodtryck, ibland snurrar det till och jag börjar må illa. Då brukar jag gå tillbaka till barnets position och sedan ta övningen försiktigt igen efter en stund!

      Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-07 16:50:26 http://www.nouw.com/my_journey
      Svara
    • Svar på Christina Lindströms kommentar.

      Ta det försiktig fina du. Jag har också väldigt lågt blodtryck så kan bli lite snurrig i djupa bakåtböjningar ibland, andas djupt men gå inte för djupt. Så behåll huvudet upprätt och händerna på ryggen, det ger ju en härlig öppning också. KRAM!

      josefinebengtsson 2016-10-07 09:53:15
      Svara
  • Godmorgon härliga fredagsglada!
    Idag hade jag sovmorgon och ställde kloclan på lite senare än vanligt. MEN jag vakande långt innan klockan ringde och kunde inte sova längre. Såklart gick jag in och kollade på dagens utmaning och påbörjade min kvart. För första gången testade jag köra helt på egen hand utan video till hjälp, Wii!! Lite nervöst till en början men det gick förvånansvärt bra. Självklart tappade jag andningen ibland och då flög tankarna iväg. Det gav mig ändå en superbra start på dagen. Jag är väldigt nöjd över min insats fast tekniken inte sitter. 🙂 Jag testade dagens pose men tyckte den var väldigt svår (svårast hittills). Jag är tveksam och jag fick det till att funka… Kanske försöker jag ikväll igen.
    Bra jobbat alla yogakämpar! / Kram. 🙂

    Sigrid 2016-10-07 09:26:46 http://nouw.com/sigrid
    Svara
  • Vaknar upp – stel i ländryggen och tankar som far… Sätter mig på mattan och låter rörelserna komma. Mjuka rörelser med ryggflex, rotationer, suficirklar. Det blev en liten bäbiskamel idag. En utmaning att inte hamna i prestation. ?⭐️✨

    Ann-Charlotte 2016-10-07 09:16:27 https://www.instagram.com/bycharma/
    Svara
  • Jag har varit iväg på jobbkonferens i Barcelona hela veckan och börjat dagarna med 15 min yoga på hotellrummet. Oerhört skönt att helt ostört kunna yoga på morgonen. Yogan har hjälpt mig enormt med fokus, energi och framförallt har jag sluppit ont i nacke & rygg vilket jag alltid får vid den här typ av resor med mycket sittande på obekväma stolar hela dagen. Idag var första dagen som det kändes helt självklart att ställa sig direkt från sängen och köra solhälsningar – kan det vara så att rutinen börjar sätta sig efter 7 dagar…? ? Kamelen är en av mina favoriter, perfekt inför dagens hemresa.

    Helena 2016-10-07 08:09:55
    Svara
  • Morning! Efter en låååååång bilfärd igår var det grymt att veckla ut kroppen. Lite mer fokus än igår, framförallt i shavasana ?

    Anna-Klara 2016-10-07 07:47:08
    Svara
  • Kamelen … Minns i början, då jag lätt hamnade i prestation och tänkte att den där klarar jag lätt! Precis likadana tankar hade jag i full brygga då bilderna i mitt huvud handlade om när jag för ett halvt liv sedan med lätthet böjde ryggen bakåt och gick in i bryggan uppifrån. Så fel det blev!
    Jag fick lära mig att börja om, att backa i positionen och stegvis avancera. Att låta kroppen vägleda mig och INTE huvudet.
    Vet inte om jag blir hög av kamelen men det är en skön bröstöppnare. I morse lät jag den ingå i min morgonpraktik mer i slutet så kroppen hunnit med att bli varm och mjuk. Jag fokuserar på att hålla höfterna parallella och raka så att bakåtböjningen följer samma linje och att skjuta höften framåt/uppåt ungefär som i halvbryggan. När jag går ur kamelen fokuserar jag lika mycket på att gå upp samma väg som jag gick ned. Stannar till och neutraliserar, checkar av så att ländryggen är okey när jag sitter på benen. Avslutar med barnet.
    I början blev min andning ytligare i kamelläget men nu andas jag som vanligt. Happy Friday alla! <3

    Mia Haglöf 2016-10-07 07:05:58
    Svara
  • God morgon!☀️
    Efter en intensiv arbetsvecka är der äntligen fredag! ? Och jag måste säga att jag nog inte hade förväntat mig effekterna av denna utmaning. Jag har jobbat morgon tills läggdags varje dag och känner mig ändå lugn, samlad och glad. Och sover desutom som en stock, vilket inte alltid är helt självklart för mig. Detta är ju fantastiskt! Igår när jag skulle gå och lägga mig var jag nästa. Barnsligt exalterad över vad jag ska få göra för övning nu på morgonen. Älskart!

    Idag gar det suuuuuper skönt att börja med riiiiktigt långsamma solhälsningar. Jag riktigt njöt av känslan och ljudet av varje låååångsamma andetag. Jag sög på karamellen vid varje asana och kände hur kroppen långsamt förstärktes, stretchades och kom igång.

    Kamelen är utmanande för mig pga av min länd, men därför även super bra för mig såklart. Fokuserade extra mycket på bålstödet och att sträcka ryggen men varje inandning. Och det stramade åt över bröstet när jag öppnade upp. På ett bra sätt.

    Nu är jag stark och öppen och redo för att bemöta den sista arbetsdagen. Hallelujah! Och Namaste ?

    Siiri 2016-10-07 06:49:34
    Svara
    • Svar på Siiris kommentar.

      Underbart ❣ tack för att du sprider känslan ?? Kram

      Jessica 2016-10-07 12:39:14
      Svara
    • Svar på Siiris kommentar.

      Åh va härligt ?

      Coachingmedanna 2016-10-07 11:44:13
      Svara
    • Svar på Siiris kommentar.

      Hallelujah :-). Låter undervart Siiri. tack för delning!!! Njut av din dag.

      josefinebengtsson 2016-10-07 09:58:00
      Svara
    • Svar på Siiris kommentar.

      Tack för en härlig delning! Och härligt att du känner att det ger effekt i vardagen. Kände själv igår hur mycket lugnare jag var trots att jag jobbat över hela veckan. Jag tror att det kan ha med yogan att göra och den tiden man faktiskt fokuserar endast på sig själv?? Skönt att helgen äntligen är här. Ha en grym helg!❤️

      Rebecka Johansson 2016-10-07 06:59:19
      Svara
  • Åh denna behöver jag jobba på! Har precis gjort en kvar på mattan (började dagen 05.30 idag) och kikade in här snabbt innan jag cyklar iväg till jobbet- Kamelen får bli kvällens yogautmaning! Återkommer hur det gick! Ha en fin dag <3

    Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-07 06:37:15 http://www.nouw.com/my_journey
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!