YOGAUTMANING DAG 6: Halvbryggan

yogautmaning halvbrygga

Morning! Välkommen till dag 6 av vår 31 dagars yogautmaning (se HÄR). Framtill den 10e oktober fokuserar vi alltså på aktiv yoga så börja gärna med dina solhälsningar.

 

  • Video med flowiga varianter på solhälsningar tryck HÄR.
  • Video med grundläggande solhälsningar tryck HÄR.
  • För bild och textbeskrivning tryck HÄR.

 

Därefter föreslår jag att du gör en härlig Halvbryggan (Ardha Urdhva Dhanurasana) som öppnar upp ryggen, axlarna och hela framsidan av kroppen. En bra förberedelse för den hela bryggan som du givetvis kan göra idag också om kroppen längtar efter det. Bakåtböjningar, som den här positionen, är också kända för att ge oss energi och uppåtkänslor, så de är perfekta att göra om du känner dig trött eller lite deppig någon dag.

 

Gör så här

  1. Lägg dig ner på rygg. Böj knäna och placera fötterna höftbrett isär ner i mattan. Sträck armarna längs med kroppen och se om du kan nudda hälarna med fingerspetsarna.
  2. Andas ut och pressa ner fötter, armar och händer i mattan.
  3. Andas in och börja rulla upp längs ryggraden så att höfter och rumpa lyfts från golvet.
  4. Låt skulderbladen komma närmare varandra steg för steg. Fläta samman fingrarna under dig om du klarar det.
  5. Vid varje inandning, för bröstet närmare hakan (samtidigt som hakan strävar bort från bröstet för att förlänga nacken).
  6. För varje utandning, pressa ner fötter, armar och händer lite till ner i mattan samtidigt som du roterar låren inåt mot varandra.
  7. Stanna här i 5–10 andetag, kom sedan ner och vila en stund för att upprepa övningen 3–5 gånger.
  8. Vila gärna en stund på rygg i Savasana efteråt.

 

Hur kändes din kropp idag på mattan? Fick du någon extra energi av bakåtböjningarna? Var det svårt att hitta tid till yogan? Dela gärna i en kommentar nedan och såklart med dina nära och kära. #josefinesyogautmaning

 

STOR KRAM!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
166kommentarer
  • Thanks for sharing about that.
    I am looking for more information about it.
    I will follow you to update the latest posts.

    카지노 사이트 추천
    사설 토토 사이트
    스포츠 토토 배당률
    스포츠 토토 승부 식
    승부 식 토토
    https://www.j9korea.com

    jaeseu 2023-02-11 07:21:59
    Svara
  • Kom på att jag glömde kommentera detta! Så här kommer kommentaren, 2 dagar för sen ?. Halvbryggan är alltid en position som hjälper mig otroligt mycket med mina axlar, eftersom jag jobbar mycket med datorn det känns skönt med detta! Namaste!

    Lorena 2016-10-08 20:14:00 http://liveforever.se
    Svara
  • Det bidde ingenting…. Förkylningen slog ut mig tidigt på kvällen. ?

    Sara Alexandersson 2016-10-07 23:00:59
    Svara
  • Efter en lååång dag, med flyg till Spanien så blev det ett underbart kvällspass på en veranda med havet som utsikt❤️ Gjorde ett ganska långt pass och följde min kropps önskningar och en halvbrygga i slutet. Det var magiskt och underbart i kvällssolen och värmen! Namaste ??❤️❤️❤️

    Jane 2016-10-07 08:48:24
    Svara
  • Somnade i soffan efter en låång arbetsdag. Hasade upp, rullade ut mattan och yogan idag blev savasana- nästan sovande men väckt av hunden som höll mig vaken svansviftandes och fnysandes i mitt ansikte. Han var glad att jag var nere på markplan med honom, genom dagens utmaning halvbryggan. God natt alla<3

    Mirra 2016-10-07 00:11:59
    Svara
    • Svar på Mirras kommentar.

      Åh vad mysigt med hunden som vill vara med ? har två katter som också blir glada när man är på markplan, som att de tycker att vi äntligen har fattar grejen ?

      Tove Blomsten 2016-10-08 20:41:10
      Svara
  • Idag gick jag upp extra tidigt för att undvika att känna mig stressad. Fick till 30 härliga minuter av flow som avslutades med brygga och en kort savasans. Nu är jag redo för min fredag! Happy Friyay (jag kör ju en dag efter…)

    Stina Gustafsson 2016-10-06 23:27:56
    Svara
  • Åh så skönt att få göra halvbryggan efter en lång resdag med mkt möten. Den här passar mig o jag kan pressa ifrån bra dock svårt att förlänga nacken. Nu blir det skön sömn ?

    Molly Tagesson 2016-10-06 23:05:21
    Svara
  • Savasana ❤️ Varit vaken sedan 0400 imorse pga resa till huvudstaden och utbildning så orkade min kropp endast med savasana ???

    Sara 2016-10-06 23:00:43
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      Bra att du ändå gjorde något. Det är viktigt att lyssna på sin kropp och sinne?

      Rebecka Johansson 2016-10-07 07:11:35
      Svara
  • Kände mig väldigt taggad på att köra yogapasset idag. Jag tände massa ljus precis som igår, blir så himla mysig när man släcker ner. Började med några lite mer flowiga solhälsningar och gick sedan vidare till några höftöppningspositioner eftersom jag kände att det var det jag behövde idag. Jag avslutade med Halvbryggan innan jag gick över i Savasana. Passade på att stanna lite längre i Savasana för att verkligen ge mig själv tiden att varva ner. Nu har jag sådär lagom trött med göttig energi tills jag ska lägga mig.
    Tack för alla era delningar, likes och kommentarer! Känns så himla härligt att man är ett stort gäng som gör detta tillsammans.❤️

    Rebecka Johansson 2016-10-06 22:55:20
    Svara
  • Underbart med denna yogautmaning. Lär mig massor & utmanas varje dag i fokus, balans, sinne???

    Malin Gillberg 2016-10-06 22:51:55 http://www.malin.gillberg.marykay.se
    Svara
  • Idag blir det en sen kommentar. Är på konferens med jobbet, lyx för oss förskollärare!?? Mellan spa och middag klämde jag in mina 15min yoga. Skönt för kroppen och själen att landa i lugnet en stund. Jag gillar halvbryggan och öppningen den ger, ibland är det skönt att bara landa i det och inte ge sig vidare in i full brygga!?? Nu ska jag försöka sova själv i ett hotellrum utan mannen och barnen vi får väl se hur det går!?

    Sandra 2016-10-06 22:46:06
    Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

      Passa på att njut av att få lite egentid! Jag antar att det inte är varje dag du bor på hotell och har ett helt eget rum. Med spa och middag så låter det också som att du har haft en superhärlig dag! Hoppas du kunde sova bra utan man och barn?

      Rebecka Johansson 2016-10-07 07:13:39
      Svara
  • Var nog lite för trött eftersom jag fick läsa instruktionerna några ggr men tror att jag gjorde rätt. 🙂 ikväll kunde jag inte tömma hjärnan på tankar. Är varm i tanken att du gör detta för oss.

    MariaW 2016-10-06 22:17:22
    Svara
  • Släpper taget om dagen genom att göra Josefines ”skön avslappning” på Yogobe, men modifierar sista positionen till en halvbrygga. Mitt hjärta har varit vidöppet hela sedan jag vaknade men det är ändå fantastisk skönt att få sträcka ut och öppna upp i yogan. Jag är så otroligt tacksam för allt jag har i mitt liv och för alla som finns med mig på min livsresa! Alla färger är klarare och jag tycker mig se människor tydligare, med skarpare konturer. Tack!

    Dottern sover efter operation. 4 timmar, tre kirurger. Tack igen! Hon svimmade när hon försökte gå upp första gången och sover nu igen. Allt har går bra. Allt är.

    TACK

    Anna 2016-10-06 21:25:27
    Svara
  • Go kväll alla fina yogisar!
    Idag fick jag lov att hålla mig borta från mattan då jag vaknade med dunderförkylning? Dricker te och mediterar istället och tänker att jag kommer vakna frisk, med ny energi imorgon!? Men Gud så fint det är att läsa allas upplevelser här varje dag! Man blir helt varm i hjärtat och inser än en gång vilken magi yogan bär på???

    Susanna 2016-10-06 21:07:17
    Svara
  • Hej alla vackra!
    Ett skönt pass att avsluta dagen med. Kändes riktigt bra och jag märker att hur mycket jag än har omkring mej…en lekande Plura tex…så har jag mer och mer fokus för varje dag!

    Namaste
    Tora❤

    Tora 2016-10-06 20:48:23
    Svara
    • Svar på Toras kommentar.

      Större utmaning mer kunskap ❤️ Alltså Plura, sötaste jag sett.. ? Massa massa kramar ??

      Jessica 2016-10-06 22:00:05
      Svara
      • Svar på Jessicas kommentar.

        Tack snälla Jessica! Precis så är det!
        Ja han är en envis söt liten krumelur som sätter igång alla möjliga känslor i mej❤?
        Stora kramar å en härlig helg till Dej❤

        Tora 2016-10-07 12:34:40
        Svara
  • Älskar bryggan! I somras kom jag för första gången upp i hel brygga med, så peppigt OCH skönt för kroppen, som att alla kotor och leder plötsligt hoppade rätt!
    Imorse trodde jag att jag skulle på lugn flowklass, den visade sig vara så intensiv och svettig och motsatsen till lugn! Vet inte hur många solhälsningar det blev. Min lärare var inte heller så bra på att ge alternativ, så jag var glad över min lilla erfarenhet (tack Yogiakademin för fin filosofi och yoga!) som gjorde att jag kunde och vågade anpassa övningarna lite åt mig själv. Under klassen hann vi med en lååång skön halvbrygga med. Men alltså, såhär 13h senare så känns min kropp fortfarande lite i chock. Kanske blir några yinövningar i sängen idag igen?
    Kram!

    Klara 2016-10-06 20:40:41
    Svara
  • Halvbryggan ingår i min morgonsekvens. Helbryggan har jag ännu aldrig lyckats med. Har inte tekniken, styrkan och kanske inte heller modet. Tror jag behöver få hjälp av en yogainstruktör.

    Hanna 2016-10-06 20:39:47
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Jag håller med! Har försökt gå upp men det känns väldigt ansträngd och har svårt att känna om jag gör rätt. Behöver nog också lite hjälp med den om jag ska våga ta mig vidare upp???

      Rebecka Johansson 2016-10-07 07:17:24
      Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      ?? inte jag heller.. Så fascinerad över dessa viga kroppar! Vi kan väl så ett frö här och nu att våga prova? ? Kram ??

      Jessica 2016-10-06 22:05:57
      Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Det kommer, bara att ge det tid och att lyssna på kroppen! Snart ingår även bryggan i din rutin! Kram

      Ida/ @im_healthyenergy 2016-10-06 21:20:43 http://www.nouw.com/my_journey
      Svara
  • Hej på er! Först vill jag säga att jag tycker ni alla är såå duktiga och verkar så goa varenda en av er! ??? att läsa era kommentarer och att få svar från er på mina egna i lägg är så givande! KRAM!!!
    Nu ska jag berätta hur min kvart såg ut i morse. Kände mig lite stel och trött i kroppen idag, men accepterade det och gjorde inte någon stor grej av det utan jag tänkte bara att jag kör lite solhälsningarna och halvbrygga utan några större krav på mig själv. Så jag och 1åringen här hemma satte på musik och tände ljus och yogade tillsammans, som småbarnsförälder kan vad som helst hända så det blev även en bajsblöja som behövde bytas mitt i ? det var bara att avbryta för en stund. Och det blev ju bara så roligt ?❤ väl tillbaka på mattan välkomnade jag savasana. Senare under dagen gick vi promenad hela familjen och gick då upp till mitt smultronställe igen på berget, där stod jag en stund i en helbrygga, kanske inte en perfekt sådan men det var härligt att bara öppna upp bröstet mot himlen och att känna att kroppen kommit igång lite mer än på morgonen iaf. ?
    Hoppas ni alla får en fin kväll och en riktigt god sömn så vi kan ladda tillsammans för morgondagens nya utmaningar! ???

    Tove Blomsten 2016-10-06 20:30:45
    Svara
  • Hej. Idag är jag förkyld så att det blev lugn yoga hemma. Tycker att det är jobbigt att stå framåtböjd när jag är täppt. Men det kanske inte är meningen att man ska göra det då? Halvbryggan gick dock bra så det blev en hel del såna. Försökte få mina barn att ta kort på mig i den positionen men det gick sådär. Sen när jag skulle fota dem så insåg jag att det va svårt ?
    Ha en mysig kväll yogisar!

    Maria Gelderman 2016-10-06 20:30:19
    Svara
  • Kvällsyoga, ashtanga, där halvbrygga var med. Väldigt skön för ryggen efter en lång dag av uppsatsskrivande ♥ ☮

    Eva Holmbom 2016-10-06 20:25:10 http://evaholmbom.blogg.se
    Svara
  • Idag gick det så mycket bättre. (Passade på medan mannen nattade barn ?) Fick sån energi av solhälsningarna och lekte sedan en stund med olika asanas på mattan. Kroppen var mjuk och skön och efteråt kännde jag sån lycka och tacksamhet. Det är en sånna underbara känslor! ?

    Anna Kruse 2016-10-06 20:23:47
    Svara
  • Kändes som en riktigt skön position idag efter att ha stått upp hela dagen och jag kände att jag började tappa hållningen framåt eftermiddagen. Har också känningar mellan skulderbladen efter veckans löprunda. Älskar att vi fokuserar på en position om dagen. Det gör att man verkligen känner hur kroppen mår just i det läget och förhoppningsvis blir jag bättre och bättre på att skapa en vana att yoga en stund varje dag=) Tack Josefine för att du genomför dessa utmaningar med oss!!

    Sanna 2016-10-06 20:20:48
    Svara
  • Godkväll! Idag va jag på yogayamas vinyasa klass och vi tränade både på halv och full brygga. Detta är en av mina favoritpositioner men behöver träna på att klara att hålla positionen längre. Några tips?

    Cecilia 2016-10-06 19:53:25 http://www.instagram.com/ccyogastory
    Svara
    • Svar på Cecilias kommentar.

      Håller med Josefine, alltså andningen är ALLT! När jag insåg det och började använda mig av det djupa andetaget i kombination med visualisering ( asså typ tänka att jag andas in lätthet, smidighet, kärlek i en muskel eller ett område som känns stelt och andas ut rädsla, oro, stelhet, etc) förändrades min yogapraktik ofantligt mycket. Till det bättre såklart! ? Kram???

      Susanna 2016-10-06 21:23:06
      Svara
    • Svar på Cecilias kommentar.

      Åh va härligt att du var på yama. Mitt tips är tålamod och andas. Ju mer vi gör det desto lättare blir det. Ett vanligt ”fel” jag ser är dock att apånga slutar andas i just bryggor. Då blir det mycket svårare! Kom å yoga med med på yama på lördag :-). Kram till dig!

      josefinebengtsson 2016-10-06 20:15:16
      Svara
  • God kväll alla!
    Idag blev det ett skönt flow på ca 30 minuter där jag inkluderade halvbryggan. Idag var en sådan bra dag då det flöt på fint och kändes skönt i kroppen efteråt. Återfick lite energi för att kunna fortsätta med hemtentan vilket var ett stort plus 🙂

    Kram på er!

    Yogi_Johanna 2016-10-06 19:52:43 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
    Svara
  • Yogan idag kändes riktigt bra, hade ett gott flöde genom hela passet och fick god kontakt med kärnan. Fick in skulderbladen ordentligt i halvbryggan så jag tog steget vidare och jobbade med bryggan fullt ut och även skulderstående då jag kände att både fokuset och styrkan fanns såväl kroppsligt som mentalt idag. Vill jobba mer med bryggan och bakåtfällningar och mitt nästa steg är att lyfta ena benet rakt upp i bryggan men är lite för stram i baksida lår än så länge. Längtar tills helgen då jag äntligen har en helledig helg och ska spendera långa stunder på yogamattan! Kram

    Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-06 19:39:03 http://www.nouw.com/my_journey
    Svara
  • Hej! Idag var jag lite tung i kroppen efter en dag med fysiskt arbete och en halv pizza för två timmar sen (jag behövde verkligen det idag – inga som helst skuldkänslor!). Halvbryggan kändes lite i knäna ikväll, så jag gjorde den bara två gånger. Annars tycker jag det är en skön övning. 🙂 Tack för idag! ❤

    Emma K 2016-10-06 19:37:40
    Svara
    • Svar på Emma Ks kommentar.

      Får också ont i knäna av denna ibland, vilket är lite synd för jag älskar denna asana, älskar hur man känner att ryggen blir starkare och mår bättre. Har du fått några bra tips om hur man kan göra annorlunda om det känns i knäna? Dela gärna i såna fall! =)

      Klara 2016-10-06 20:44:21
      Svara
  • Kvällsyoga efter duschen då jag var så himla frusen av mig. Tänkte att jag var lite smart där. Note to myself: smor inte in dig före yogan! ?
    Så skönt att landa på mattan och öppna upp. Ländryggen känns lite av bakåtböjning men jag vet att det kommer att ge sig.
    Har precis blivit barnledig så jag ser framemot att yoga i lugn och ro ❤??

    Hanna 2016-10-06 19:16:39
    Svara
  • Kände mig nedstämd och trött idag och tänkte nästan hoppa över dagens utmaning. Släpade mig ändå till mattan och gjorde några solhälsningar och kände en skön värme och energi sprida sig i kroppen. Stannade halvägs i utmaningen dvs på huvudet då jag inte hade kraft och mod nog idag att komma upp i brygga. Halvbrygga fick helt enkel räcka. Namaste

    Magdalena 2016-10-06 19:02:29
    Svara
  • Idag blev det yoga på jobbet! Enda chansen att få in det idag, men kom på att det inte var så tokigt! Skönt att få sträcka ut/upp och sedan vila lite i Savasana för att hämta lugn och kraft innan jag drar vidare till kvällens aktivitet. Det går att få in yogan varje dag… =)

    Anna G 2016-10-06 18:43:41
    Svara
  • Dag 6: halvbrygga. Snurrig dag på jobbet. Landar på min yogamatta i ull. Tänder ljus och rökelse. Myser mig in i en skön vila. Skönt att få sträcka ut ryggen, spänna benen och öppna bröstet ?

    Elena 2016-10-06 18:25:26
    Svara
  • Tack för denna underbara möjlighet som du ger mig i denna utmaning…jag har längtat till yogamattan hela dagen….Idag var jag noggrann med närvaron i in och utandningen, trycket mot mattan på utandningen och bröstet närmare hakan på inandningen…skönt..härligt…

    Karin O 2016-10-06 16:46:23
    Svara
  • Kändes så himla skönt idag, behövde verkligen den här bröstöppnaren som halv-bryggan innebär 🙂 Solhälsningar till Bon Iver (kul att fler yogar till hans musik!) innan som vanligt! TACK igen för den här utmaningen <3

    Victoria Warg 2016-10-06 15:58:18
    Svara
  • Halvbrygga ute i solen ?
    Jag älskar när det känns att bröstet öppnas upp (det behöver jag). Ett mål är att en dag kunna göra bryggan igen, inte gjort sedan barnsben.
    Med lite träning varje dag så vet jag att jag en dag kommer lyckas.
    Tillbaka till dagens pose. Inte optimalt med hästsvans idag kände jag spontant när jag lade ner huvudet…. men det får justeras till nästa gång. Följer Josefines instruktioner om hur fötter ska placeras och hur Halvbrygga bör utföras. Känns bra. Andas mig igenom och känner att jag kan stanna längre. Blundar och lyssnar på vindens sus i träden. Sedan ligger jag kvar en stund och är.
    Härligt med utmaning på kroppens egna villkor. Att våga prova igen eller prova nytt tillsammans är stärkande och inspirerande. Tack Josefine för ännu en fin utmaning!

    Anna 2016-10-06 15:22:08 http://Ingenannansord.wordpress.com
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Jag har lite samma problem med håret, vill helst ha det uppsatt så att håret inte hamnar i ansiktet men då är istället tofsen ivägen!

      Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-06 19:41:09 http://www.nouw.com/my_journey
      Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Grymt! Känner likadant med bryggan. Kommer ihåg att jag gjorde det jämt och ständigt när jag var barn. Med träning så kommer vi dit! ?????

      Rebecka Johansson 2016-10-06 17:44:48
      Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Åhhhh va mysigt att vara ute Anna!!! Tack till dig, fantastiskt att vi alla kör. Yeah!!

      josefinebengtsson 2016-10-06 16:21:24
      Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Känner igen mig. Jag var rädd för att göra helbrygga då det var så länge sedan (dvs barn). Kommer ihåg att jag var lite rädd för den när jag var barn också. Så du kan tänka dig vilken glädje det var att lyckas första gången – att våga, att släppa taget.
      Bara att våga var att lyckas för mig. Sen får bryggorna bli bättre med tiden.
      Det kommer att komma en dag när du vågar prova och lyckas ?

      Lät underbart skönt med yoga i solen.
      Kram på dig

      Charlotte Trollmarker 2016-10-06 15:36:24
      Svara
  • Idag blev det lunchyoga i all sin enkelhet. Kände mig lite låg innan eftersom jag missat en lunchträff jag sett fram emot. Fick dock ny energi av bryggorna och känner mig nu lite mer pepp för eftermiddagen.

    Nellie 2016-10-06 13:13:39 http://www.minvardagshalsa.se
    Svara
  • Idag blev det softyoga för mig. Såååå behövligt. Började med videon med grundläggande solhälsningar, modifierade, lyssnade in och la mig i barnet eller stod läääänge i nedåtgående hund och bara andades långa lugna andetag. Avslutade med några halvbryggor. Som jag nämnde igår är jag väldigt tight över bröst och mellan skulderblad så den här övningen är grym för att öppna upp för hjärtat. Hjärtöppnare är ju verkligen befriande och energigivande. Jag känner mig mer sårbar och och närmare mig själv när jag skapat space för hjärtat. Underbart!! Gav mig själv mer tid i Savasana…. Vilket kan bara bland det svåraste. Ofta upplever jag att jag vill smita ifrån det till någonting annat. Försöker bli bättre och bättre på att ligga kvar och bara vara. Kärlek till er alla fina yogisar <3

    Thilda 2016-10-06 12:17:02
    Svara
    • Svar på Thildas kommentar.

      Låter skönt och välbehövligt! Jag håller med dig om att man ofta brukar hoppa över Savasana, framförallt när man egentligen behöver den som mest!

      Ida L/ @im_healthyenergy 2016-10-06 19:42:52 http://www.nouw.com/my_journey
      Svara
    • Svar på Thildas kommentar.

      Åhhh låter så fint. Savasana kommer snart vara din favvo pose ;-). Jag brukar ligga 30 min om dagen och vill aldrig att det ska sluta. Så lite tålamod bara… Och ofta är det just de första minuterna som är svårare innan kroppen slappnar av. Så mitt tips är att du provar att tvinga dig själv att ligga minst 15 min for att se vad som händer!!

      josefinebengtsson 2016-10-06 16:26:34
      Svara
  • Alla positioner hittills 🙂 har varit så sköna och stärkande. Att öppna upp bröstet och släppa ut alla fysiska och psykiska spänningar och tyngder som finns där är alltid så befriande. Älskar hur en ny position presenteras varje morgon; det blir som julafton på något sätt, och man har definitivt något att se fram emot redan när man går och lägger sig.

    Christina Lindström 2016-10-06 11:49:57
    Svara
  • Hemma med sjukt barn idag. Så natten har blivit störd ett antal gången.
    Men gick upp med ett glatt hjärta ändå. Det var ju dags för min morgonyoga =)
    Och då vi skulle vara hemma i dag fick jag en massa extra tid och bestämde mig då för att göra alla övningar som vi redan gjort.
    Tänkte varför inte, tiden finns och flera av övningarna var ju nya för mig så varför inte ta tillfälle och öva på dem =)
    Börja med solhälsningarna sen blev det höga utfall och allt där emellan till dansaren. Hela baletten 😉
    För att sen avsluta med halvbrygga <3
    Älskar halvbrygga!
    Har besvär av framåtroterade axlar, framför allt höger. Så den här övningen är perfekt för att stretcha axel.
    Det gör ont men det är skön positiv smärta. Samtidigt som jag känner mig stark i benen och öppet i hjärtat.
    Ska även erkänna en sak för er.
    Idag genomförde jag hela passet enbart i trosor och det var så befriande och skönt. Inga kläder som rullar upp eller ner.
    Fick verkligen bara vara i min kropp =) <3 kommer göra om detta.
    Perfekt början på denna dag och inför Mysore inropasset i kväll.

    Sucka mucka – happy face på er alla underbar yogisar
    KRAM!

    Charlotte Trollmarker 2016-10-06 10:28:57
    Svara
  • Min favorit! ✨?

    SmilingSam 2016-10-06 10:26:46
    Svara
  • Love it! Godt å åpne, godt å føle seg sterk???

    Svara
  • Njöt varenda sekund på mattan… Mjuk morgonyoga med sköna twistar, suficirklar och solhälsningar med andetaget som ledsagare in i kroppen. Ardha Urdhva Dhanurasana – en av mina favoriter som öppnar upp så skönt. Det är också en av mina fokusområden – open up my heart! ?⭐️✨ Shine your light ✨⭐️?

    Ann-Charlotte 2016-10-06 10:00:10 https://www.instagram.com/bycharma/
    Svara
  • Vill lägga till att jag verkligen tycker att halvbryggan är en riktigt skön position 😀 man blir glad och känner sig stark av den!

    Minna 2016-10-06 09:36:36 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
    Svara
  • Idag hade jag lite svårt att stanna på min matta. Tankarna var lite framför mig och otåliga. Ungefär som ett barn som inte orkar göra något för länge! Men höll kvar mig på mattan under dessa 15 minuter och det känns bra i kroppen. Avslappnad och vaken!

    Det som jag uppmärksammat som en svårighet är andningen, har väldigt svårt att ta djupa och långa andetag. Korta och djupa kan jag, men inte långa. Andetaget tar lixom slut. Har alltid haft svårt för att sjunga eftersom rösten ”försvinner” undrar om det hör ihop?

    Minna 2016-10-06 09:34:38 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
    Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

      Hänger garanterat ihop!!! Men fokuserar du på andetaget kommer det fördjupad naturligt. Lovar!!!

      josefinebengtsson 2016-10-06 11:39:41
      Svara
  • Idag blev min yoga framskjuten till efter ett frukostmöte vilket innebär att jag var något mjukare samt att kroppen hunnit vakna. Halvbrygga är ofta uppvärmning innan full brygga så även idag. Här har jag möjlighet att känna in kroppen och att försöka lyfta höften samt komma så högt upp på axlarna som min kropp vill innan jag vilar. Därefter är kroppen redo att gå vidare i full brygga. Jag arbetar med att öppna upp bröstmuskulaturen. För ett år sedan såg min brygga helt annorlunda ut. Allt tar tid, det gäller att lyssna på kroppen och vara snäll mot sig själv. Tack för bra pepp, fina bilder och bra instruktioner.

    Mia Haglöf 2016-10-06 09:25:39 http://miassidor.blogspot.com
    Svara
  • Godmorgon i frosten ❄️ Idag gjorde jag yogan direkt efter frukosten och det var så skönt ? Men jag försöker låta magen vila efter mat så jag la mig i Viparita karani, benen upp mot väggen och gjorde en 11 minuters andningsövning ?? Sedan tog jag ner benen och fortsatte flowa i halv brygga ihop med andningen ??? Magiskt ❤️ Önskar er alla en fantastisk dag och passar på att sända extra kärlek från mitt öppna hjärta ❤️

    Jessica 2016-10-06 08:50:13
    Svara
  • Blev ett väldigt slow pass idag vilket kroppen skrek efter. Dagens övning halvbrygga- Älskar bryggor!! Just för att det öppnar upp fram till och man känner verkligen vilken energikick man får efter utförd brygga. Som om att man bryter sig lös från alla energitjuvar som sitter i kroppen. Dessutom känns denna övning mer som en lek än en yoga position, känner mig som 5 igen 😀 Ha en fin dag. Kärlek <3

    Victoria 2016-10-06 08:40:05
    Svara
  • God morgon alla fina!
    Min kropp kändes steeel i morse. Men efter några solhälsningar, lite katt/ko var det skönt att få öppna upp i halvbryggan. Nu är stelheten borta och jag känner att jag med en öppen kropp, ett öppet hjärta ska ta mig an dagen. Nu kan vi sprida lite extra kärlek idag gänget 😉

    Emma H 2016-10-06 08:37:05
    Svara
  • Merci Merci Merci <3
    Ja, jag fick verkligen extra energi av övningen idag!
    Så mycket kärlek till mig själv, det sprutade massa tårar från ögonen, att idag är en ny dag och att jag lever!
    All kärlek för mig, er, Josefine som hjälper mig att göra det verkligt, och alla andra leveande varelser som gör att jag känner en stor tacksamhet för livet!!
    HEHE, jag vet inte om det går att förstår vad jag skrev!
    Ha en vacker dag iaf! 🙂
    A demain <3

    Virginie Caplon 2016-10-06 08:09:06
    Svara
  • Ofokuserat och stelt i kroppen denna morgon. Låg extra länge på mattan efter och satt även i lätt meditationsställning en stund. Då äntligen kom lugnet. ?? Nu är jag redo för dagen. Ha en härlig dag allihop!

    Terese 2016-10-06 08:07:43
    Svara
  • Morning! Har lite ont i ländryggen efter dessa dagars yogande, är kanske mer rörlig än stark vid bakåtböjningar, så körde några magstärkare idag, annars är halvbryggan en stor favorit! Så har ni tips för att skona ländryggen så tas detta gärna emot! (Har två små barn så har väl inte helt superstarka magmuskler om jag ska vara ärlig). Annars – kanonstart på dagen, hoppas jag håller detta livet ut, det är väl så här man bygger en vana?!

    Anna-Klara 2016-10-06 07:26:13
    Svara
    • Svar på Anna-Klaras kommentar.

      Mitt tips för att skona ländryggen är att använda dina handhas mer. Att verkligen aktivera djupt inne i coren. Ta det lugnt fina – yoga ska inte ge skador. Att värma upp med lite katt och ko kan också vara skönt. ??

      josefinebengtsson 2016-10-06 11:06:20
      Svara
    • Svar på Anna-Klaras kommentar.

      Mitt tips är att göra det super långsamt så att du tryggt har med dig andningen och bandhas ? Kramar ??

      Jessica 2016-10-06 08:56:49
      Svara
  • Tidig yoga idag i sällskap av barnen. Fick hålla både uppåtgående och nedåtgående hund länge i väntan på att lilltjejen skulle klättra ner igen. ? Av någon anledning ger det mig bara större fokus på nuet. Halvbryggan var tuff. Så mycket att tänka på. Nu är det full fart resten av dagen. Hoppas att alla får en fin stund på mattan och en dag fylld av solsken.

    Malin / @nilamyoga 2016-10-06 07:16:59
    Svara
  • God morgon! Kändes lite motstånd att gå upp på mattan idag. Men så fort jag började andas så kom lugnet. Får inte till någon flow i solhälsningarna. Måste stanna och justera händer och fötter hela tiden. Känns som benen är för långa i förhållande till armarna. Halva bryggan är skön, men det drog på fram- och baksida lår. Men är en riktigt skön början på dagen. Tack ?

    Gunvor Engström 2016-10-06 07:12:34 http://gunvorengstrom.se
    Svara
    • Svar på Gunvor Engströms kommentar.

      Fint att du tig dig till mattan. För att hitta rätt avstånd brukar en teknik vara att börja i planka och behålla händer samt fötter som du har de inplanta men bara andas ut och föra rumpan bakåt. Ibland kan det vara att axlarna är lite stela (framförallt på morgonen innan man är varm) och då går solhälsningarms trögare. Lycka till!

      josefinebengtsson 2016-10-06 11:08:56
      Svara
    • Svar på Gunvor Engströms kommentar.

      Jag kan tycka att det är skönt att göra solhälsningen utan ett flow. Stanna upp och stå lite extra där det känns att det behövs. Vissa dagar är nog enklare att få in ett gött flow än andra!???

      Rebecka Johansson 2016-10-06 08:25:06
      Svara
  • God morgon! ☀️
    När jag vaknar på morgonen, är trött och inte riktigt med, och tänker på allt det som ska göras under dagen är denna morgon yoga lite som en lättnad. Nej, jag behöver inte rusa in i allt. Nej, det kan vänta. Jag rullar fram mattan och ställer mig där. Tar det ett steg i taget och ett andetag i taget. Då kommer lugnet först. Och trots att jag var groggig och i ärlighetens namn inte helt säker på vart mina tankar flög, hade jag en tröstande lugnande flow i de välbekanta solhälsningarna. Den första halvbryggan var underbar, älskade känslan av hur det öppnade över bröstet. Gjorde 2 hela bryggor efter, och där får jag kämpa med min överrörliga rygg och svaga bål. Och det är bra för mig. Inte översträcka, utan kontrollera. Återigen. En magisk start på dagen. Kommer in med lugn och harmoni, en sak, ett steg och ett andetag i taget. I can do this. Hoppas alla får en fantastisk dag idag! ?

    Siiri 2016-10-06 06:57:04
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!