YOGAUTMANING DAG 4: Krigare 3

yogautmaning- krigare 3

Tjena bästa du! Välkommen till dag 4 av vår 31 dagars yogautmaning (se HÄR). Framtill den 10e oktober fokuserar vi alltså på aktiv yoga så börja som vanligt gärna med dina solhälsningar. Här kan du aningen sätta en timer och göra i din egen takt eller välja en av följande guidningar:

 

  • Video med flowiga varianter på solhälsningar tryck HÄR.
  • Video med grundläggande solhälsningar tryck HÄR.
  • För bild och textbeskrivning tryck HÄR.

 

Utforska sen ytterligare en balansposition – Krigare 3 (Virabhadrasana 3). Det är en utmanande position som stärker hela kroppen. Ibland funkar den inte alls för mig. Då brukar jag först bli frustrerad, men när jag sedan inser att det är ett tecken på att mina tankar är någon annanstans använder jag istället positionen för att leda uppmärksamheten till stunden. Jag får fokus! Försök att inte tänka på hur kroppen ser ut i övningen och gör den istället till närvaroträning. Lycka till!

 

Gör så här

  1. Stå i Berget och börja föra över vikten till ena foten – pressa ner hela fotsulan i mattan. Fokusera blicken på en punkt framför dig.
  2. På utandning lutar du överkroppen framåt samtidigt som du lyfter upp och sträcker det andra benet rakt bakåt. Fällningen sker i höften med rak rygg.
  3. Låt höfterna vara parallella med marken och fördela vikten jämt över hela fotsulan på stödjebenet.
  4. Aktivera hela kroppen och låt allting – tår, fingrar och huvud – sträva iväg från din överkropp.
  5. Stanna här i fem djupa andetag och kom sedan tillbaka till Berget för att göra samma sak med andra benet.
  6. Vila gärna en stund på rygg i Savasana efteråt.

 

Hur kändes din kropp idag på mattan? Blev du frustrerad eller kunde du tillåta dig själv att bara vara som du är, bara vara närvarande? Dela gärna i en kommentar nedan och såklart med dina nära och kära. #josefinesyogautmaning

 

STOR STOR KRAM!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
201kommentarer
  • I really like reading through a post that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment! https://freehorseracingtv.com/live2/

    Svara
  • Good post! We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the great writing https://freehorseracingtv.com/live2/

    camarero race track 2023-06-26 04:50:50 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
    Svara
  • Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained! 먹튀검증

    먹튀검증 2023-04-18 08:01:35 https://kipu.com.ua
    Svara
  • Hi there to all, for the reason that I am genuinely keen of reading this website’s post to be updated on a regular basis. It carries pleasant stuff. racing stream

    racing tv live stream free 2023-03-22 01:13:06 https://freehorseracingtv.com/live/
    Svara
  • Thanks for sharing about that.
    I am looking for more information about it.
    I will follow you to update the latest posts.

    카지노 사이트 추천
    사설 토토 사이트
    스포츠 토토 배당률
    스포츠 토토 승부 식
    승부 식 토토
    https://www.j9korea.com

    jaeseu 2023-02-11 07:23:15
    Svara
  • There is some nice and utilitarian information on this site. asianet live news

    horse racing free stream 2022-12-28 08:53:20 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
    Svara
  • We always follow your beautiful content, I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live/

    racing tv twitter 2022-12-24 05:46:44 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
    Svara
  • Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.

    evden eve nakliyat izmir 2022-12-09 08:31:12 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • A big thank you for your blog.Really looking forward to read more. Want more. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/

    evden eve nakliyat fiyatları 2022-12-07 06:43:04 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • You have noted very interesting details! ps decent web site. https://freehorseracingtv.com/

    Svara
  • Fyller i dagen efter idag, da jag glomde skriva igar. Kom inte till ro imorse, kande mig lite stressad och hade svart att bara landa andas och fukusera pa yogan. Krigaren gick kanske battre an det andra for da var jag verkligen tvungen att fokuera for att inte ramla. Korde aven min yoga klass pa kvallen och da gjorde vi ocksa krigare 3. Kom ut som en ny manniska efter de dar yoga passet. <3

    Stina 2016-10-06 04:43:13
    Svara
  • Efter att ha varit krasslig hela helgen så hakade på yogautmaningen först igår tisdag. Det kändes att kroppen hade varit stilla under några dagar och det var skönt att mjuka upp och skaka ur förkylningen ur kroppen.

    • Högt utfall är alltid en utmaning för mig fysiskt men det gör det samtidigt lättare för mig att vsara närvarande mentalt. En position som känns som den gör mig starkare.

    • Krigare 2 – älskar den! Så kraftfull och centrerande. Love love love it.

    • Trädet. Älskar trädet också! Älskar hur balanserad och graciös och tillfreds den här positionen får mig att känna.

    • krigare 3 var en ny position för mig. Jag hade svårt att hålla balansen och därmed fokus men definitivt en position jag ska göra oftare i framtiden.

    Efter dessa positioner så körde jag ytterligare 30 min och känner mig nu på banan igen ♡ ☮

    Eva Holmbom 2016-10-05 20:37:47 http://evaholmbom.blogg.se
    Svara
  • Älskar tisdagar. Yogapass kl 9-10 och sedan långpromenad i skogen med hunden innan jobbet kallar. Så vackert på hösten. Yogapasset innehöll krigaren 3 och jag kände mig riktigt stark och tillfreds med mig själv. Så tacksam för att yogan vägleder mina tankar och val i rätt riktning.

    Magdalena 2016-10-05 16:22:17
    Svara
  • Det blev alldeles för sent egentligen men jag tog min kvart ändå. Inga solhälsningar utan mjuka sittande positioner och framåtfällningar. Hade dock lite svårt att inte tänka på att ”skynda mig i säng”… Det var säkert därför som det blev en väldigt vinglig krigare den här gången! ?Men en skön stund var det iaf!

    Sara Alexandersson 2016-10-05 07:37:31
    Svara
    • Svar på Sara Alexanderssons kommentar.

      Känner igen det där alldeles för väl ”skynda mig i säng”…haha… så himla dumt…och ofta när man har stressat i säng så är man helt uppe i varv när man väl ligger där. Fint att du fick lite lugn yoga innan iaf. KRAM

      josefinebengtsson 2016-10-05 17:00:29
      Svara
  • Mycket frustration. Svårt att hålla balansen. Och oro. Som klibbig gammal svett efter en läskig dröm. Det är dags för inläggning inför operation med äldsta dottern imorgon, bentransplantation. Hon är vår krigarprinsessa! Och jag gör krigaren tre ikväll för henne <3

    Anna 2016-10-04 23:41:54
    Svara
  • Det mesta var obehagligt idag. Utom kanske själva krigare 3 som funkade.
    Svårt att andas i solhälsningarna och kroppen känns stel och öm av träningsverk (tränade ben igår). Kände starkt för att hoppa över idag men är glad att jag höll fast vid utmaningen.

    Maria Lundin 2016-10-04 23:37:28
    Svara
  • En sen kväll för mig igen idag… skönt det känns nu efter mina 25 min. flöde med krigare 3 till slut. Balansen inte på toppen idag efter en lång dag på jobbet, men det gick mycket bättre när jag fokuserade på min position och andningen och släppt alla tankarna… namaste ??

    Lorena 2016-10-04 23:21:33 http://liveforever.se
    Svara
  • Vingligt var det här! Ibland är balansen så dålig och jag fick kämpa med att hitta fokus. Men skönt efteråt när man tagit sig tiden att jobba med sig själv. Inser mer och mer hur bra Yoga är för mitt välbefinnande.

    Linda 2016-10-04 23:05:09 http://Www.tradgatan21.bloggplatsen.se
    Svara
  • Skön yin på kvällen ❤️ All elektronik avstängd och bara en myslampa tänd… Väldigt yr under liggande sidovridning men annars skönt. Avslutade med skulderstående ❤️?

    Sara 2016-10-04 23:03:10
    Svara
  • Efter en fullspäckad dag för hela familjen koncentrerade vi oss mer på mer avslappnande ställningar då yogan blev senare än vanligt idag. Dock har alla i familjen provat Krigare 3 och vår tjej döpte genast om ställningen till flygplanet ❤️

    SmilingSam 2016-10-04 22:45:30
    Svara
    • Svar på SmilingSams kommentar.

      Så mysigt att hela familjen är med ? jag har en 1åring hemma och han blir alldeles till sig när jag säger ”ska vi yoga” ? han tycker det är så roligt att vara med och bara sitta på matten och titta eller bygga med klossar eller krypa igenom mina ben i möjliga positioner ?❤ och så fort jag hamnar i hundens position gör han den också och det är så himla mysigt ?

      Tove Blomsten 2016-10-05 19:55:35
      Svara
    • Svar på SmilingSams kommentar.

      HAHA!!! Så mycket bättre namn. Det där ska jag börja använda på mina klasser. Hälsa TACK till din tjej 🙂

      josefinebengtsson 2016-10-05 17:12:56
      Svara
  • Idag blev träningen av sent på kvällen efter en rushig dag men ack så skönt. Tack för en hörligt avslappnande & fokuserande utmaning denna 4 underbara dag??

    Malin Gillberg 2016-10-04 22:42:11 http://www.malin.gillberg.marykay.se
    Svara
  • En dag med trötthet och stress pga dålig nattsömn. Kom hem och ville bara krypa ner under täcket, men på något sätt tog jag mig samman och åkte till Bikramyogan. Och från att ha varit sönderfallande trött fylldes jag efter 90 min och grym utmattning i alla muskler av energi. krogaren ingick i dagens pass och det kändes skönt att stå på hela foten och sträcka ut på gränsen till så trött att falla ihop, men då känna vilken kraft det samtidigt kan utvecklas i benen och hur sträckning och riktning kan göra extrem skillnad med gott fokus!

    Linda H 2016-10-04 22:36:28
    Svara
  • Åh, den här gillar jag alltid. Blir glad varje gång jag gör den. Jag blir ett litet flygplan <3

    MariaW 2016-10-04 22:35:30
    Svara
  • Gillar denna krigare, känner så tydligt att jag är svagare i höger sida än i vänster? Yogan idag kunde jag återigen göra ute i solen i lä på altanen, fantastiskt! Tack, tack, tack vädergudarna för sol☀️??
    Tack alla som delar såååå mycket fint, läser det mesta men är tyvärr dålig på att själv kommentera, önskar jag kunde uttrycka mig mer i skrift men det är väl en del av utbrändheten? Hjärnan är på paus, hittar inte ord och glömmer allt? Men ni är Fantastiska alla därute❤️❤️❤️
    Kram Jane

    Jane 2016-10-04 22:11:21
    Svara
  • Jag hade balansproblem på höger ben. Jag alltid starkare på vänster sida. Kan du svara på det?

    Happiness by Sara 2016-10-04 22:04:22
    Svara
    • Svar på Happiness by Saras kommentar.

      När vi börjar med yoga så märker de flesta av oss att våra sidor är väldigt olika. Det kan bero på massa olika saker som olikheter i skelettet eller något gammal skada som givit obalanser. Inom yogan pratar man också om att det är relaterat till vår feminina och maskulina sida., Varesig vi är kvinna eller man så säger man att vi både har en feminin och maskulin sida. Och då sägs vänster sida vara vår ”feminina” sida medans den höger är vår ”maskulina” sida. Det är ett ämne vi skulle kunna skriva en bok om i sig men i stort så säger man att om vi ”förtrycker” exempelvis vår maskulina sida så kan det komma upp obalanser i vår högra sida och visa versa. Detta behöver alltså absolut inte vara så det ligger till, men läs gärna lite mer om du tycker det låter intressant. Vi brukar ju ofta känna om det ligger en sanning i sådant vi hör. Själv tycker jag det är superspännande och jag kan verkligen känna hur energin flödar mer i min vänstra sida då jag tillåter mig själv att bara vara, varva ner etc (feminin karaktärsdrag) medan den högra sidan blir mer aktiv då jag ”kör på” och jobbar mycket (maskulina karaktärsdrag). Så…en bra fråga som kan ha många många svar!!!! <3

      josefinebengtsson 2016-10-05 17:43:22
      Svara
      • Svar på josefinebengtssons kommentar.

        Ja men Gud. Det här är otroligt intressant. Jag har en god vän som är Ayurvedisk läkare i Himalaya. Han bodde hos mig för ett par veckor sen när hade sitt Sverige-besök. Han sa exakt det här till mig. Jag är svag i min maskulinitet.
        Bara hans närvaro under de här dagarna fick mina energier att balanseras. Hans behandlingar är fantastiska.
        Detta vill jag fördjupa mig i ??

        Happinessbysara 2016-10-07 09:52:24
        Svara
  • Idag hade jag verkligen svårt att koncentrera mig. Någon annan yogi här tipsade om att fokusera på andningen och lägga till ett mantra, så det gjorde jag. SAT… NAM! Tyckte att det hjälpte faktiskt. Krigare 3 är ju verkligen en ansträngande position och det kändes både i rumpa och vader. Kände mig stark i vänster ben men väldigt ostadig på höger. Jag noterade och accepterade att min högra sida inte riktigt var på topp idag, så kan det vara. Jag avslutade i savasansa, skönt och välbehövligt efter en ganska ansträngande dag. Hoppas ni alla har en härlig kväll! 😀

    Rebecka 2016-10-04 21:48:55
    Svara
    • Svar på Rebeckas kommentar.

      Ahhh va härligt! Och älskar att du blev inspirerad av att läsa kommentarer. Mantran är super för koncentrationen! KRAM

      josefinebengtsson 2016-10-05 17:44:18
      Svara
    • Svar på Rebeckas kommentar.

      Härligt med tips o så bra att det funkade för dig ❤️❤️

      Coachingmedanna 2016-10-04 22:29:47
      Svara
    • Svar på Rebeckas kommentar.

      Jag kände exakt likadant. Jag har fått höra att jag är i obalans i min maskulinitet alltså min högra sida.

      Happiness by Sara 2016-10-04 22:07:26
      Svara
  • Haft en väldigt fin yogastund. Kände självkärlek korta stunder, för mig är det något ganska nytt. Det har inget med ego eller att jag tycker synd om mig själv att göra, utan något annat. Någon slags ömhet. Det känns spännande att utforska det.
    Tack för att ni delar med er som ni gör. Det hjälper mig att dels förstå att jag inte är ensam om att stundtals kämpa men ger också mycket hopp. ??

    Coachingmedanna 2016-10-04 21:39:17
    Svara
  • Så bra det känns att få vara del av det här ? Det gick inte bra alls på mattan idag utan tankarna flög som fåglar i huvet ? Men jag har ändå haft ett leende på läpparna hela dagen o ser så fram emot imon ?? Trevlig kväll alla 🙂

    Molly Tagesson 2016-10-04 21:23:27
    Svara
  • Typiskt verkade som min första kommentar försvann…
    Det blev kvällsyoga även idag, på vardagar funkar det bäst, då har jag mest tid för yogan. Idag blev det 75min!??
    Jag började med solhälsningar och sen krigare tre, jag kände mig väldigt stabil i krigarpositionen. Så jag hade en skön känsla i kroppen när jag körde igång ditt flödande höftpass på yogobe. Då kom frustrationen, men jag vet ju att det är så med höfterna så det är bara att gilla läget. Nu har jag landat i soffan och nu är känslan skön igen!?

    Sandra 2016-10-04 21:21:28
    Svara
  • Blev ännu en dag med kvällsyoga och jag gillar det för då har jag på vardagar mer tid till yogan. Idag blev det 75min yoga!?? Först solhälsningar och sen krigare tre, jag kände mig riktigt stabil i krigarpositionen. Så med en skön känsla i kroppen körde jag ditt flödande höftpass på Yogobe. Den sköna känslan byttes på frustration, men jag körde på för det är ju så det kan vara med höfterna. Nu har jag landat i soffan och känslan är skön igen!?

    Sandra 2016-10-04 21:15:58
    Svara
  • Krigare 3 är både en av mina favoriter och en av de jag tycker är svårast. Jag har svårt att hålla höfterna raka (blir lätt att höften som tillhör benet som är lyft försvinner uppåt). Försöker jobba på det men det är svårt! Märker stor skillnad både från dag till dag men även ben till ben, är så enorm mycket starkare i höger ben och när jag har höger som ”ståben” känns posen stabil och jag kan fokusera på den ”ivägstickande” höften men så fort vänster ben blir ”ståben” börjar jag få obalans och vinglar vilket gör att höften sticker iväg. Samtidigt älskar jag den här övningen då den kräver närvaro, balans, styrka i bål och höft samt ben. Den ger även en viss tillfredsställelse när man känner att man står stabilt och ”klarar” den. Har även skrivit ett inlägg på bloggen och delat en bild på instagram där man ser hur höften sticker iväg och foten vrids utåt! Kram!

    Ida L/ @im_healthyenergy på IG 2016-10-04 21:02:50 http://www.nouw.com/my_journey
    Svara
  • Blev en sen session idag också. Har haft en ganska jobbig och energikrävande dag på jobbet så jag hade inte alls samma flow som igår. Känner mig trött och ofokuserad. Imorgon tar jag nya tag och börjar och slutar dagen med yoga. Ser fram emot det redan:-)

    Sanna 2016-10-04 20:40:23
    Svara
  • Idag flowade jag med Anna på Urban Om. Var SÅ trött och SÅ svettigt, MEN vilken fantastisk härlig känsla i kroppen efteråt. Ibland efter jobbet kan jag ha lite svårt för att bara lägga mig ner och hitta lugnet. Då blir en flowig och intenstiv yogaklass nästan mer meditativ: det blir en ”genväg” till att hitta fokus i nuet. Nu är kroppen lika trött som hjärnan, så nu ska jag bara njuuta resten av kvällen =)

    Klara 2016-10-04 20:37:01
    Svara
  • Idag hade jag en plan. Upp med tuppen och till jobbet till kl 7:00, sedan ett smasikgt strong flow pass kl 18:30. Arbetsdagen drog ändå ut sig till en 12-timmare och passet blev en drömm blott. På vägen hem, trött och med molande huvudvärk tänkte jag ”bara 15 minuter. Josefines yogautmaning är bara 15 minuter”. Jag kom hem, rullade fram mattan och bara låg där, i barnets position. Och andades. Och det var – så – skönt. Efter ett tag, ett andetag i taget kom jag igång med solhälsningarna och till slut in till krigaren. Det var underbart. Kroppen är mer medgörlig när den varit igång hela dagen. Ryggen sträcktes ut. Krigaren på höger fot stod så stabilt. Som en, ja, krigare. Vänster fot darrade lite av och an men lyckades ändå hålla positionen till slut. Fantastiskt. Precis vad jag behövde för att landa här hemma. Och precis det jag hade kvar krafter till att göra.

    Siiri 2016-10-04 20:36:02
    Svara
    • Svar på Siiris kommentar.

      WOW!!!! Sååå vackert Siiri. Magiskt att du lyssnade på kroppen och gav dig själv det där. <3

      josefinebengtsson 2016-10-05 17:49:40
      Svara
    • Svar på Siiris kommentar.

      Vilket tufft jobbpass! Men vad bra att du tog dig till mattan och samlade kraft och energi. Man ångrar aldrig att man tar sig en tur på mattan <3 Kram

      Ida L/ @im_healthyenergy på IG 2016-10-05 06:05:55 http://www.nouw.com/my_journey
      Svara
    • Svar på Siiris kommentar.

      Vad härligt det låter, och vad bra att du gav dig själv de där femton minutrarna. Ska verkligen ha din kommentar i minnet när de där dagarna kommer då jag känner likadant. 15min yoga är verkligen en investering i sig själv! =)

      Klara 2016-10-04 20:44:50
      Svara
  • Dag 4: krigare III. Haft en härlig dag med både jobb i skolan och jobb med yogan. Nu en stund för mig själv att landa. Ska sen skriva mina examensfrågor både till MIMY och KYF. Snart får jag mina certifieringar. Tack Josefine för den här utmaningen! Så härligt att vara nära några av mina mål ?✨ @yogini.elena

    Elena 2016-10-04 19:56:54
    Svara
  • Idag har jag staplat ved för hela slanten. När jag var nästan färdig rasade högen samman och jag fick börja om. Jag lyckades ta det med jämnmod. Men sedan var jag ganska trött och det blev endast en tiominuters yogasekvens med solhälsningar. Sedan vinglade jag i Krigare 3 på bägge sidor. Det kändes lite frustrerande och såg säkert löjligt ut. Tur då att ingen tittade :-D. Så jag testade gårdagens utmaning (trädet) ett par gånger. Det gick lite bättre så det kändes som att jag gjort lite framsteg i alfafall. Så gjorde jag pånytt Krigare 3 på båda sidor två gånger. Det var lite vingligt fortfarande men inte fullt så vingligt. Kanske blir det något av det här..

    Hanna 2016-10-04 19:54:17
    Svara
  • Tack för dagens inspiration! Idag har jag tränat på teknik i denna pose, krigare a och b.

    @ccyogastory / Cecilia 2016-10-04 19:39:09
    Svara
  • Bebisen sov som en stock så jag fick tid för yogan utan att bli avbruten idag, väldigt skönt 🙂 Kände mig mera fokuserad och i nuet idag. Krigare 3 var jobbig för höfterna! Något att öva på och bli starkare i.

    Gina 2016-10-04 19:31:37
    Svara
  • Åh man blir så himla glad och uppfylld av alla kommentarer samt att hitta flera som man känner igen sig i!
    Jag sitter just nu i mitt rum med fyllda ljus och har kört en kvart yoga. Följde en Youtube video nu ikväll efter jobbet. Hann nämligen inte yoga imorse men lekte lite krigare 3 tillsammans med min 6-åriga lillasyster innan vi bakade kanelbullar.

    Efter ett fem timmars pass i kassan kändes det så galet skönt att sträcka ut, nästan så ögonen fylldes med tårar. Den känslan älskar jag! Samtidigt var min balans, styrka inte på 100% idag. Stelare än vanligt och smått fylld av stress. Men att vara på mattan en stund fick mig att hantera detta och njuta, var så himla tacksam i slutet och njöt av savasana till fullo 🙂
    Ett av mina mål inom yogan är att någon gång ligga i savasana längre än 10 minuter, har inte riktigt kommit dit! Ska försöka testa någon gång under oktober 🙂

    Minna 2016-10-04 19:11:29 http://Mittkokoshjarta.isilife.se
    Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

      Håller med – otroligt med alla dessa kommentarer!!! Vilket fint mål med Savasana i 10 min, heja heja!!!! Det kommer, lovar!!!! KRAM

      josefinebengtsson 2016-10-05 17:55:34
      Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

      Jag är precis likadan! Kan bli rastlös och har svårt att slappna av! Gör gärna yogan mer fysisk än vad kroppen ibland behöver. Ska bli spännande med del 2 och 3 på Josefines yogautmaning men fokus på lugnare delar. Kanske vi kan lyckas med Savasana en längre stund då?

      Ida L/ @im_healthyenergy på IG 2016-10-05 06:07:16 http://www.nouw.com/my_journey
      Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

      Hoppas du kan njuta av savasana och tillåta allt du känner ❤️ En stund med din bästa vän ?? Kram

      Jessica 2016-10-05 02:30:11
      Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

      Visst är det så fint med igenkänningen ?

      Coachingmedanna 2016-10-04 21:45:26
      Svara
  • Idag har varit kaos. Jag höjde dosen på min medicin igår vilket gjorde att ångesten kom som ett brev på posten idag. Skulle börjat dagen med meditation och avsluta dagen med yoga men var så ofokuserad i morse så jag försökte köra yogan istället – det är lättare när jag gör något än bara sitter. Tankarna var överallt, andningen ville inte vara med och jag kände mig trött, tung och skakig. Somnade om till kl 14. körde samma pass nu ikväll igen och det gick lite bättre. Fortfarande svårt med alla tankar men om jag inte ska vara för hård mot mig själv så är jag ändå rätt stabil i krigare 3.. småmusklerna i fotleden jobbar mer än dom brukar behöva och vaderna blir trötta snabbt, men på det stora hela kändes det faktiskt bra. Förutom andningen då. Det är det första som jag får problem med när jag är ofokuserad.
    Laddar om inför imorgon och hoppas det känns bättre då. Försöker komma ihåg att det här bara är tillfälligt.

    Måste ändå säga, som flera andra, att det är otroligt kul att följa alla här. Alla peppiga, ärliga kommentarer och alla bilder på IG. Det är skönt att känna att man inte är den enda som får kämpa ibland och jag blir så glad och taggad när jag läser om att någon haft ett riktigt flyt eller en cool aha-upplevelse. Yoga kan bli ganska ensamt om man ofta kör själv hemma så det är kul med en sorts gemenskap. Vi verkar dessutom vara några stycken här med utmattningssyndrom/utmattningsdepression och även fast det känns väldigt ledsamt att fler ska behöva lida av det så känns det ändå bra att det är fler som upptäckt hur yogan kan få en att må bättre. Ta hand om er där ute och tack Josefine för det här fantastiska initiativet <3

    T 2016-10-04 19:02:00
    Svara
  • Blev en dunderförkyld Krigare 3 idag så Solhälsningarna blev mest som solförmörkelse som jag fick andas igenom öppen mun.
    Men jag är så tacksam för att jag verkligen gör dessa utmaningar med öppet hjärta själ…å täppt näsa!
    Tack Josefine?☉

    Tora 2016-10-04 18:32:25
    Svara
  • Hej! Det här är så roligt, TACK för att jag får vara med om det! <3 Idag längtade jag hem till mitt yogapass sista stunden på jobbet. Och när jag yogade kändes det underbart! Detta var min mest närvarande yogastund hittills i oktober. Jag tror att det här med rutin kommer att förbättra min upplevelse av yogan. Krigare 3 kändes rolig och utmanande, precis vad jag behöver. När jag yogar hemma brukar jag annars bara göra lätta övningar som jag redan kan ? TACK Josefine och fortsatt lycka till, alla yogis!! Så mycket kärlek alltså! <3

    Emma K 2016-10-04 17:51:57
    Svara
  • Hej jag vill säga att jag tycker att det här är jätteroligt och jag vill tacka för pepp och komplimanger, det känns som att detta är det svåraste för mig att bjuda på mig själv och lämna ut kommentarer och bilder- läskigt?men det är kul att dela yogan med andra.
    Jag hade lite ont i halsen imorse och kände mig lite konstig nu känns det bättre, fick bra fokus av krigaren 3 ?

    Maria Gelderman 2016-10-04 15:59:56
    Svara
    • Svar på Maria Geldermans kommentar.

      Eller hur!!! Så häftigt att få dela och läsa om andras upplevelse. Fint att du går emot motståndet, ofta är det ju superhärigt när vi väl vågar dela. Kanske det vi längtar efter mest av allt – att visa oss så som vi är på riktigt.

      josefinebengtsson 2016-10-05 18:00:28
      Svara
    • Svar på Maria Geldermans kommentar.

      Modigt att du försöker ??

      Coachingmedanna 2016-10-04 21:47:25
      Svara
  • Åh, det kändes superbra idag 🙂 Egna solhälsningar till Bon Iver idag igen & sedan Krigare 3 – kändes stabilt men utmanande, då jag fortfarande är lite sjuk (men på bättringsvägen!) <3 Kul att läsa alla er andras fina, personliga kommentarer också. Precis som förra yoga-utmaningen älskar jag "communityn" som blir här i kommentarsfältet! TACK!

    Victoria Warg 2016-10-04 15:43:15
    Svara
    • Svar på Victoria Wargs kommentar.

      Åh bra att du är på bättringväg. Din Bon Iver inspiration har ju blivit succé :-). Sitter och lyssnar nu när jag läser ålål fina kommentarer. Så bra. OCH JAJAJAJ – otroligt med denna yoga-communityn!!! VACKERT. Kram

      josefinebengtsson 2016-10-05 18:01:45
      Svara
  • Så himla härligt motiverad att yoga ”tillsammans” med er alla 🙂 Utmanade mig genom att stå extra länge i krigare 3 idag. Ojoj vad man känner direkt när tankarna börjar fladdra iväg…balansen blir inte den samma,hehe. Tycker denna asana just därför är fantastisk när jag behöver samla ihop mitt fokus och finna närvaro i nuet. Namaste 🙂

    Emma H 2016-10-04 14:32:08
    Svara
  • Krigare 3!! Tuff position. Grymt jobbig för alla små muskler i typ hela kroppen. Guidade solhälsningar sjunger bäst med mig just nu…. Började med en av mina favoritövnigar cat & cow (älskar!!!!), sedan solhälsningar och avslutningsvis krigare 3. Älskar att djupdyka i olika positioner varje dag. KRAM

    Thilda 2016-10-04 13:08:39
    Svara
  • Hej alla yogis ? Jag nämnde lite igår på min insta att jag har utmattningssyndrom, jag har varit sjukskriven i 2,5 år med djup depression, ptsd, livskris, destruktivt beteende osv osv jag är ett ”maskrosbarn” som bott i fosterhem med missbruk av alla slag i familjen. Och mitt mål har varit att överleva. Så det är jag en mästare på men att LEVA det är en träning. Jag sökte mig till yogan när jag mådde som sämst och tänkte den tuffaste yogan den vill jag ha, blir jag den starkaste människan då mår jag bäst ? Idag tycker jag alla pass går för fort och jag älskar stillhet, jag vill känna allt! Men till utmaningen balans! Där blir man prövad, hur tar jag hand om mig, hur har jag sovit, vart är mina tankar OCH är jag min vän eller motstånd? Har jag tålamod eller pushar jag mig, går jag på vilja eller efter hjärtat? Balans är ett kvitto.. Jag går i specialträning för att lita på att golvet fötterna kroppen bär mig, känna mig trygg och våga släppa kontrollen. Jag ska på ett sådant pass nu och jag skall fråga om gruppen vill dela en krigare med mig. Tack för att denna övningen kom, tack för en påminnelse att vara ärlig mot sig själv, tack för gemenskapen och kärleken som alla delar, tack för att yogan förenar kropp och sinne men också varandra. Till slut tack till mig själv för att jag släpper glad & trevlig mönstret och vågade vara ärlig och tack till er som orkade läsa. KÄRLEK. Ha en underbar dag ❤️

    Jessica 2016-10-04 12:25:42
    Svara
    • Svar på Jessicas kommentar.

      Jessica! Från hela mitt hjärta TACK för att du delar med dig.

      TACK för att du släpper glad och trevligt mönstret. Så vackert att du öppnar dig för oss. Kanske det läskigaste vi kan göra men också det finaste vi kan ge oss själva (och andra). och varje gång vi går förbi det där läskiga och vågar visa oss så känns det ju sååå rätt. Vi känner oss levande. Vi växer.

      Dina visa ord gör att jag vet att du är på rätt väg… till ett liv som handlar om mer än att överleva. Så fint att ha dig med på utmaningen Jessika.

      KÄRLEK till dig.

      josefinebengtsson 2016-10-05 18:09:35
      Svara
    • Svar på Jessicas kommentar.

      Vilka starka ord du beskriver och vilken resa du har gjort! Vad glad jag blir att höra att yogan har hjälpt dig. Styrkekram!

      Ida L/ @im_healthyenergy på IG 2016-10-05 06:09:50 http://www.nouw.com/my_journey
      Svara
      • Svar på Ida L/ @im_healthyenergy på IGs kommentar.

        Vad gulligt att du skriver Ida, tack! Yogan hjälpte mig att se att jag var i obalans men att jag kunde hjälpa mig själv och det började kännas ok och fint ❤️ I sjukvården blir du mer din diagnos och känslan blir överväldigande och tung. Kramar i massor!! Nu önskar vi oss perfekt hälsa på alla nivåer ??

        Jessica 2016-10-05 06:50:42
        Svara
    • Svar på Jessicas kommentar.

      ??

      Coachingmedanna 2016-10-04 21:48:23
      Svara
    • Svar på Jessicas kommentar.

      Så starkt av dig att dela med dig av din livssituation. Tycker du redan genom det visar vilken otroligt stark människa du är och att du redan kommit väldigt långt! Här finns en gäng öron som säkerligen lyssnar igen om/när du stöter på motgångar. Massa kramar till dig! ❤

      Tove Blomsten 2016-10-04 19:38:33
      Svara
    • Svar på Jessicas kommentar.

      Tack snälla du för att du delar med dig. Känner igen mig i delar av det du skriver. Har också perioder av ångest och depression. Det har varit riktigt svart till och från. Så tack än en gång för din styrka och öppenhet. Varma hälsningar och ha en underbar dag ?

      Charlotte Trollmarker 2016-10-04 12:58:08
      Svara
  • Åh vilken underbar stärkande övning! Jag blir sååå glad över att jag är med i utmaningen!!!

    Karin O 2016-10-04 11:56:04
    Svara
  • Gillar dessa två sista övningar skarpt. Just för att man övar på att hålla fokus men också hur de faktiskt avslöjar ens dagsform rent mentalt. Kom på mig själv att jag bara ville få denna övning överstökad. Ett tecken på att man kanske borde varva ner några varv 😀 …Ha en fin dag alla underbara själar !!

    Victoria 2016-10-04 11:35:43
    Svara
  • Ute i solen, på trädäcket. Luften är frisk och höstkrispig. Yogaflöde med alla möjliga krigare. Dagens position gör att jag darrar i ben och vinglar. Sätter på Sound of silence med Disturbed. Nu jäklar känner jag mig fokuserad och sätter krigare 3. Fortsätter flödet med båtposition, duvan och en hel bunt andra. Så skönt. Musiken har tystnat och nu hör jag fåglar och min egen andning. Efteråt dricker jag vatten och vet att det blir mer yoga på trädäcket senare 🙂 livskvalité!

    Anna 2016-10-04 10:47:07 http://Ingenannansord.wordpress.com
    Svara
  • Har inte tänkt på det där med sinnesstämning och fladdriga positioner, bra tips! Andas är mantrat?. Jag har en utmaning i utmaningen, att lära mig sanskritorden för varje position som presenteras här. Instagram @yoginicharlotta,
    Kramar till alla därute!

    Charlotta Malmgren 2016-10-04 10:23:37
    Svara
  • Har utmatningssyndrom og i dag kjente jeg virkelig av symptom ?. Vanskelig med balanse og styrke, dog er yoga en av de ting som får meg att må bra?. Namaste

    Svara
  • God morgon till er alla goa yogis där ute! Tycker det är så mysigt att efter min egen yogastund gå in och läsa om era. Hur ni kände, hur er omgivning var osv. Jag får en bild till hur ni alla ser ut och hur er vardag är, hur denna utmaning påverkar er och allt. ?
    För mig var det lite svårt idag att hitta fokus i min andning till en början i solhälsningarna men när jag tillslut hamnade i berget var det som att min kropp slog rot med marken och jag fylldes av styrka och stabilitet! Gick över till krigare 3 och stabiliteten fanns kvar och det kändes som inget kunde rubba mig! Hur grymt som helst ? en sån där extra stund som man fascineras så extremt över yogans effekt!

    Vore kul att få lite kontakt mer fler av er även genom instagram! Gå gärna in och följ mig ”yogatove” så hoppas jag vi ses där också ??
    Namaste! ?

    Tove Blomsten 2016-10-04 10:06:19
    Svara
  • Aj aj aj oj oj oj! Det var ju inte så lätt som det såg ut! Benet jag stod på värkte och balansen svajade! Tack för att du skrev att vi inte skulle tänka på hur det såg ut! Jag var allt annat än graciös så prestationsprinsessan fick sätta sig vid sida om och vara tyst. Avslutade liggandes på mattan en lång stund och övade på att släppa tankarna.
    Så tack för att du ger oss denna yogautmaning varje dag! TACK ??

    Terese 2016-10-04 09:57:25
    Svara
    • Svar på Tereses kommentar.

      YEAH! Grymt att du fick tyst på prestationsprinsessan!!!!

      josefinebengtsson 2016-10-05 18:12:27
      Svara
    • Svar på Tereses kommentar.

      Jag var också väldigt noga med att inte tänka på hur det såg ut. Känner att jag inte riktigt har den styrka som behövs för att sträcka armarna rakt fram. Till sidan är inga problem, men rakt fram är tufft.

      Christina Lindström 2016-10-04 18:38:04
      Svara
  • En favoritposition, känner mig stark i den. Behövde hitta fokus bland alla ”att- göra” – saker på listan så jag tog en tidig förmiddagspaus idag. Nu blir det kaffe! 🙂

    Nellie Rolf 2016-10-04 09:33:29 http://www.minvardagshalsa.se
    Svara
  • Trots en lång natt med barn som precis blivit förkylda så längtade jag till min tid på mattan. När stora åkt iväg med pappa till förskolan och lilla feberfröken somnat tog jag med mattan ut i trädgården för första gången. Jag har aldrig vågat ut tidigare för jag har varit orolig för vad andra ska tycka. Så himla dumt. Men när solen sken in över gräsmattan kunde jag inte låta bli. Det var lite svårt att hålla fokus när jag hörde fotsteg och bildäck på grusvägen framför men jag är ändå förvånad över hur mycket jag kunde koppla bort omgivningen. Solen och den friska höstluften hjälpte till. Jag älskar luften på höstmorgnar. Jag gjorde solhälsningar och avslutade med krigare 3. Precis som Astrid har jag svårt att få ner höften på benet jag lyfter.

    Ikväll har jag 90 min SUP-yoga att se fram emot. Tisdagar har blivit heliga här hemma sedan ett par veckor tillbaka.

    Malin /@nilamyoga 2016-10-04 09:25:31
    Svara
  • God morgon! Jag är glad och tacksam att landa in och lära känna lite mer om den här underbar yoga routine. Det känns trygg och vackert att få yoga som den första aktivitet på dagen.Hoppas att känslan av stabilitet och öpenhet i virabhadrasana lyser genom tisdagen.

    Gabriela 2016-10-04 09:13:56
    Svara
  • Bonjour alla yogissar!
    Idag hade jag lite tid, så jag körde solhälsningen i 10 låååånga minuter! Alltid så stel dem första rörelserna, men blir mjukare sen. Mina axlar verkar fortfarande, svårt med bron…
    Men, man blir ju varmare i kroppen så då, när det blev dags för dagens utmaningen, hittade jag rätt snabbt balans och fokus i mig.
    Jag är glad att kunna hitta balans i mig idag (på båda benen) och jag kan stå på båda sidorna rätt stadigt! YES!!
    Jag lyfte inte så mycket benet, mes fokuserad på att var nrvarande.
    Sen fick jag ändå så mycket glädje att kunna stå i huvudtaget att jag körde en gång till! Och då var det nästan som benet lyftes av sig själv;) hihihi…
    En sittande meditation avslutade denna vackra och soliga tisdag morgon!
    A demain:)

    Virginie Caplon 2016-10-04 08:50:46
    Svara
  • Godmorgon Tisdagsglada!
    Idag kändes det superbra. Mitt stela jag har börjat vakna till liv, och den känslan är ju underbar! Jag fokuserade på nuet och det kändes faktiskt också bättre än igår. Men jag måste säga att det är svårt att hitta andningen och hålla den rätt. Ibland tappar man bort sig och då kommer jag lätt iväg på andra tankar. Nu väntar en härlig dusch vidare till brunch med en av mina bästa vänninor! Självklart ska jag dela med mig av utmaningen till henne! 🙂
    Kramar! <3

    Sigrid Jonsdotter 2016-10-04 08:41:07 http://nouw.com/sigrid
    Svara
  • Morgonen börjar bra, hoppar nästan upp ur sängen redo för dagens utmaning ?
    Men sen på mattan är tankarna överallt, jag analyserar och tappar fokus. Såg att någon gjort solhälsningarna blundande så jag provar det. Blir lite bättre men jag är ändå inte riktigt kvar på mattan.
    Så i dag använde jag mig av mantra. Sat för inandning och nam för utandning. Bara fokus på andningen, struntade helt i tekniken och nu funkar det.
    Det blev några solhälsningar A & Bror
    Nu till utmaningen (virabadrasana 3) en helt ny övning för mig.
    Kommer på mig själv att jag översträcker knät när jag står på höger ben och börjar om. Nu känner jag hur benen och kroppen får jobba för att hålla balansen.
    På vänster sida går det mycket bättre men det är min starkare sida i balansövningar.

    Skönt att ha klarat av ytterligare en utmaning och fått prova på något nytt.
    Önskar er alla en solig kanelbullensdag.
    Kram?

    Charlotte Trollmarker 2016-10-04 08:31:53
    Svara
  • Kanske känns solhälsningarna lite mindre stela. Men känner mig mest som en elefant. Rygg, ben och armar sträcks dock ut. Balanspositionen fungerade överaskande bra. Det här är så skönt. Tack Josefine ?

    Gunvor Engström 2016-10-04 08:29:43 http://gunvorengstrom.se
    Svara
  • Dagens yoga blev ett eget flöde i egen, lugnt takt med krigare 3 framåt slutet. Balansövningar är så jäkla bra alltså! Blir alltid en närvarocheck under en position som krigare 3, tappar jag balansen vet jag att jag är någon annanstans i tankarna och kroppen bara ”hallå! Ska vi stå på ett ben så måste du vara HÄR”. Underbara, fantastiska kropp alltså! Tacksamhet får bli dagens ledord! Ha en fantastisk dag alla vackra yogisar!???

    Susanna 2016-10-04 08:21:24
    Svara
  • Svårt att fokusera med ett gnälligt barn o mycket rörelse här hemma. Kroppen hängde med bra men sinnet flaxade. Jag önskade mig en kroppsspegel för att kolla höfternas position – finns det nåt trick för att känna när de är i linje? Tack för idag!

    astrid jansson 2016-10-04 07:36:59
    Svara
    • Svar på astrid janssons kommentar.

      Astrid! Det där med linjering kommer med lite träning – ju mer du börjar känna kroppen inifrån så kommer den hamna i ett bra läge. Spegeln kan ju lätt göra att din uppmärksamhet glider till utsidan, av hur kroppen känns och vi förlorar yogan. Så strunt i spegeln ;-).

      josefinebengtsson 2016-10-04 08:47:20
      Svara
    • Svar på astrid janssons kommentar.

      Bra kämpat ändå Astrid! ??? Jag brukar tänka att jag vrider höften på det benet jag lyfter ner mot golvet. Så skulle du dippa tårna i golvet skulle alla fem tår vila mot golvet. Ha en fin dag!?

      Susanna 2016-10-04 08:24:21
      Svara
  • God morgon alla yogisar!
    Krigare 3 var svårt idag. Hade problem att hålla balansen så den blev rätt vinglig ? Att stå på höger ben gick bättre än vänster.
    Men frustrerande blev det när balansen inte riktigt höll idag.
    Avslutade med en tyst meditation med andningsfokus vilket var precis vad jag behövde just nu.
    Nu kan dagen få rulla vidare ?

    Yogi_johanna 2016-10-04 07:18:20 https://www.instagram.com/yogi_johanna/
    Svara
  • Rise’n shine!
    God morgon, alla.
    Vilket flow jag hade idag och det är precis vad jag behöver för att få den här dagen att gå ihop. Vet inte riktigthur jag tänkte, men detordnar sig nog 🙂
    Flowet förde mig till en plats där tidighet rum försvann och det medföljde attrahera intehannmed shivasana (stavas det så?)

    Nuöbskarjag reder bästa denna dag.
    Kram på er
    ???

    Katrin Nörthen 2016-10-04 07:02:10
    Svara
  • Godmorgon! Känner mig pigg och utvilad i den tidiga timmen (om jag bortser ifrån min högra hand som inte riktigt vaknat ännu). I min morgonpraktik, ett flöde som jag ”hittade på själv” denna morgon så fick Krigare 3 ingå 🙂 En asana som vissa gånger utmanar mer än andra. För mig gäller det att fokusera, att rota mig nedåt och andas. Ståbenet vibrerar och varje muskel känns, speciellt de parallella höfterna och mitt lyfta ben. Tänker: förläng, förläng … förläng. Vet att kroppen jublar över at få arbeta med höfterna på detta sätt, själv koncentrerar jag mig på nuet för att hålla balansen. Jag låter armarna sträckas framåt (idag) som en förlängning på rygg och nacke. Andas och andas igen. Tack! Nu är jag redo att möta dagen <3

    Mia Haglöf 2016-10-04 06:54:41 http://miassidor.blogspot.com
    Svara
  • Bra! Jag är inte ens med ”på riktigt” (är två dagar efter så gjorde förrgårs krigare nyss och laddar därför inte upp något) men måste bara säga att det känns ovanligt bra idag, lite mjukare i kroppen för att jag tog det lugnare antar jag – samt helt sjukt att jag yogar halv sju på morgonen istället för att gå till jobbet.

    Ida 2016-10-04 06:37:27
    Svara
  • Gomöra, körde just gårdagens trädet – bra morgonposition! Mycket trött o ganska dåligt närvarande pga sjuka barn o dålig sömn, men men, thats life ?

    Anna-Klara 2016-10-04 06:33:19
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!